kapitel 50 - family will always be family

Melanie såg ut att fundera en stund, och sedan såg hon finurligt på mig. ”men om jag följer med då?”
”vill du verkligen det?” frågade jag.
Hon nickade, och på bara en halv minut hade hon lyckats övertala mig att åka och hälsa på min far. Melanie kysste mig på kinden upprepade gånger, och kom närmare och närmare mina läppar för varje kyss hon planterade. Snart möttes våra läppar i en passionerad kyss, och jag höll om henne hårt. Jag ville inte att denna stunden skulle ta slut. Någonsin. 
Min mobil började ringa mitt i kyssarna. Jag kysste Melanie ytterligare en gång innan jag tog upp telefonen ur fickan.
”hej det är Justin” andades jag.
”Justin?” frågade en mansröst i andra änden av luren. 
”ja” sa jag.
”det är din far.”


Tumblr_m610gkurug1r6hr20o1_500_large


Melanies Perspektiv:

”byt radiokanal, denna låten suger” sa Justin med ögonen på motorvägen framför sig. Han hade vänsterarmen på fönsterbläcket och styrde med hjälp av högerhanden medan han tuggade frenetiskt på sitt tuggummi.
Det hade gått fyra dagar sedan Jeremy ringde. Sedan dess hade Justin inte varit sig själv och varit väldigt reserverad. Det var knappt att man fick ett ord ur honom. Han gick bara runt och oroade sig över den dagen han skulle träffa sin far, vilket är idag. På ett sätt kan jag förstå honom, jag hade också varit nervös om jag inte hade sett min pappa på flera år, det jag inte förstår är hur Justin kan hata Jeremy så.
Åkturen fortsatte i tystnad medan vi svischade förbi skogar, ett tecken på att vi kom längre och längre norrut. Jag sneglade över mot Justin som satt på min vänstra sida i förarsätet. Hans käkben rörde sig upp och ner, och hans blick var som fäst på vägen. Hans bruna hår var rufsigt, som om han precis hade vaknat upp, och han bar en svart V-ringad t-shirt på överkroppen. Han var verkligen snygg. Plötsligt började ett flin leka på hans läppar, och han såg över på mig en kort sekund för att sedan titta på vägen igen.
”gillar du det du ser?” frågade han. Jag började rodna när jag insåg att han hade märkt att jag iakttog honom.
”kanske” svarade jag.
Han höjde på ögonbrynen. ”kanske?”
Jag log och ryckte på axlarna. ”jag har inte riktigt bestämt mig än.”
”du din lilla…” började han innan han lät den vänstra handen ta över ratten, för att kunna kittla mig med den andra. Han visste exakt var jag var som mest kittlig, och började därför kittla mig på magen. Jag skrek och skrattade i ett medan jag vred mig om desperat i sätet. ”Justin, sluta!”
Justin skrattade bara. ”säg det då!”
Jag fortsatte vrida på mig ända tills jag insåg att jag inte hade en chans. ”du är snygg!”
Genast slutade Justin kittla mig och han lutade sig belåtet tillbaka i förarsätet. Jag suckade. ”du är så jobbig.”
”fast du gillar det” sa han och sköt iväg ett leende mot mig.

”vi är framme” mumlade Justin samtidigt som han saktade in utanför ett stort, vitt hus. Det hade en grön gräsmatta och stort garage till vänster om huset. På verandan stod en bänk och en stor kruka med någon slags växt i, och jag kunde mycket väl urskilja en eller två skuggor inuti huset.
”är du redo?” frågade jag och lade handen på Justins lår.
Han skakade på huvudet som svar. ”det kommer jag aldrig bli. Varför körde vi hit överhuvudtaget? Vi vänder och kör hem igen.”
Justin var på väg att sätta bilnyckeln i låset igen, men jag hindrade honom. ”jag tror din pappa skulle bli överlycklig av att se dig. Du också, fast du vet det bara inte än.”
Han suckade. ”men jag vill aldrig se honom igen.”
”säg inte så, Justin. Det vet du inte förrän du träffat honom. Han kanske har något viktigt att säga, och vill bli förlåten. Förresten så gjorde han egentligen inget fel. Det är lagligt att gifta om sig.”
Justin mötte min blick irriterat. ”han gjorde inget fel? Han lämnade mig och mamma i sticket för denna Kate, och får ett nytt barn som han älskar mer än mig. Och så bryr han sig inte ett dugg om mig.”
”du älskar din syster, Justin. Det vet jag. Så klistra på ett leende, för så farligt kan det inte vara” svarade jag och öppnade bildörren. ”kommer du eller?”
Justin nickade och öppnade sin bildörr och kom runt bilen till mig. Han tog ett stadigt tag om min hand och gick bredvid mig upp till ytterdörren. Jag gav dörren tre korta knackningar och tog sedan ett steg bakåt i väntan på att dörren skulle öppnas, och det gjorde den. Framför oss stod en man i 37-årsåldern med ett örhänge i ena örat och bruna ögon precis som Justin. Han hade nästan helt snaggat hår och var väldigt muskulös. En halv tatuering syntes på högerarmen, den andra halvan doldes av hans t-shirt. Att det var Jeremy hade jag insett för längesedan, men han hade nog inte märkt att jag stod där eftersom allt han kunde se på var Justin. Han hade tårar i ögonen och såg lyckligt på Justin.
Justins reaktion var inte alls som jag hade tänkt mig heller. Han såg ut precis som sin far, minus tårarna. Ett litet leende syntes på hans läppar.
”pappa…” sa Justin och Jeremy sken upp och tog några steg framåt. Sedan kramade han honom hårt och länge. Jag stod där och såg på och kände mig hyfsat obekväm av situationen.
Till slut släppte de varandra, och Jeremy lade märke till mig. Han granskade mig från topp till tå, och när Justin såg det lade han ena armen om min midja.
”pappa, det här är Melanie.”
Jeremy höjde på ögonbrynen och såg först på Justin och sedan på mig. Sedan sken han upp i ett stort leende och kramade mig. ”trevligt att träffas, Melanie.”
Så hördes en ljus harkling strax bakom oss, och alla tre vände huvudena för att se vem det kom ifrån. En kvinna, i ungefär samma ålder som Jeremy kom fram till oss. Hon hade cendréfärgat hår som var uppsatt i en hästsvans och hade blåa ögon.
”hej Justin” sa hon försiktigt och Justin bara såg på henne. Jag armbågade honom diskret i sidan och han klistrade direkt på ett leende. ”hej Kate.”
Jeremy andades in luft ljudligt, uppenbarligen tagen av situationen. ”ni måste vara utsvultna, middagen är nästan klar. Kom in och gör er hemmastadda så ska jag visa er ert rum.”
Jag och Justin följde efter Jeremy in i huset. Insidan av huset var ljust och öppet och såg väldigt modernt ut. Vi gick upp för en trappa och där fanns ett stort sällskapsrum och tre dörrar som ledde in till olika rum. Jeremy gick fram till den tredje dörren och öppnade den långsamt.
”här ska ni bo.” Jag och Justin steg in i rummet och ställde genast ner våra väskor på golvet intill väggen. Jeremy stod kvar i dörröppningen och iakttog oss.
”jag säger till när maten är klar.”
Justin vände sig om och nickade.
”jag har saknat dig, Justin” sa hans far.
Justin log försiktigt. ”jag har saknat dig med, pappa.” Med de orden hörda stängde Jeremy dörren efter sig och lämnade oss ensamma. Jag slog mig ner på sängkanten och såg på medan Justin började packa upp.
”din pappa verkar jättesnäll.”
”han är väl okej” svarade Justin automatiskt.
”Kate också” sa jag, mest för att se hans reaktion. Han låtsades som om jag inte hade sagt något.

När Justin hade packat upp och lagt ner alla kläder i byrålådorna kom han fram till mig och satte sig bredvid mig.
”jag hade aldrig klarat av det här utan dig” sa han.
”Justin…” började jag, men han avbröt mig.
”nej, jag menar allvar. Hade inte du funnits så hade jag antagligen aldrig träffat min far någonsin igen. Du får allt det där osäkra att bli säkert, du är min klippa, Melanie. Den jag kan luta mig mot när inget annat verkar bra. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan dig.”
Jag bet mig i läppen och tänkte i någon sekund. ”du hade väl antagligen mördat en och annan person.” Justin suckade. ”måste du alltid försöka lätta upp stämningen?”
Jag skrattade tyst och rätade på ryggen. ”förlåt. Jag älskar dig.” Han log belåtet. ”jag älskar dig mer.” Sedan böjde han sig fram, lade ena handen på mitt lår och kysste mig omsorgsfullt. Hans andra hand letade sig upp längs min rygg tills den stannade vid min nacke.
”Justin!” hördes en flickröst, inte så långt ifrån oss. Kyssen upphörde snabbt och vi båda vände oss om och fick se en liten flicka i brunt, axellångt hår. Hon såg ut som en kvinnlig kopia av Justin.
”Jazzy!” utbrast Justin när han fick syn på henne och reste sig genast upp. Jazzy kom springandes fram till honom och Justin lyfte upp henne och snurrade henne flera varv innan han satte ner henne på marken.
”det här är Melanie” sa han och pekade på mig. Jazzy gömde sig bakom Justins ben och mötte blygt min blick. Jag satte mig på huk så att jag kom i ungefär hennes längd och sträckte fram handen. ”hej Jazmyn” sa jag och log.
Jazmyn log tillbaka mot mig och sträckte försiktigt fram handen. När hon släppt den igen vände hon sig mot Justin.
”är hon din flickvän?” frågade hon tyst, och Justin såg på mig med ett stort flin innan han tittade ner på Jazmyn igen. ”ja.”
Jazmyn sken upp och kom springandes mot mig. ”vill du se mitt dockhus?”
Jag log. ”javisst, visa mig!”
Hon tog min hand och tillsammans började vi gå in på Jazmyns rum som var målat i ljus rosa.
”Maten är klar!” ropade Jeremy från nedervåningen.
Vi började gå ner för trappan och slog oss ner vid matbordet.
Efter att ha ätit en stund harklar Jeremy sig vilket gör att alla tittar upp från sina tallrikar.
”vi har en nyhet att berätta.” 


Kan vara en del stavfel, jag har inte orkat gå igenom det. Är så otroligt trött, men kände att jag verkligen behövde lägga upp ett nytt kapitel. På tiden!
Jag har jättemycket i skolan, och så tränar jag. Lägg kompisar på det och denna novellen så får du ett fullspäckat liv. Men det funkar hittills i all fall!

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ LÖRDAG!

massor av kramar.
/e.

kapitel 49 - Everything's gonna be alright.

Jag ryckte på axlarna, och Ryan fnös. ”du måste ta dig ner på jorden innan jorden drar ner dig.”
”och vad ska det betyda?” frågade jag irriterat.
”att du borde lägga av med det här innan något allvarligt händer. Det har ju redan hänt, men denna gång klarade du dig.”
Jag suckade. ”du har väl rätt.”
”det är klart jag har! Jag har alltid rätt, Justin.”
Jag log lätt. ”tack.”
”så lite så. Kommer du sluta med detta nu då?” frågade Ryan.
Jag nickade självsäkert. ”så snabbt som möjligt.”
Chaz reste sig upp med ett leende på läpparna. ”bra. Vi ses, Justin.” Ryan reste sig upp efter honom, och sedan lämnade de mig ensam.
Mycket hade hänt denna dagen, och jag har fått se mitt liv från andras perspektiv. Jag trodde att jag gjorde det rätta med att hålla saker för mig själv, men jag hade fel. En sak var säker – jag skulle lägga kriminaliteten på hyllan. Men först var jag tvungen att prata med Melanie.




”Justin, du måste komma hit. Nu.”
Jag suckade och reste mig upp från soffan jag suttit i den senaste timmen. ”jag kommer.” Utan att tänka på vad som kan ha hänt tog jag bilnycklarna från köksbänken och började småspringa genom duggregnet ut till min bil. Jag började backa ut från uppfarten till huset, och gasade sedan snabbt ner för vägen. Vindrutetorkarna gled långsamt längs med framrutan, och jag kunde bara tänka på två saker. Om Melanie fortfarande var arg på mig, och vad John kan ha för nyheter att berätta. Han lät allvarlig i telefonen när jag pratade med honom.
När jag parkerade utanför Johns hus lade jag märke till ännu en bil på hans uppfart. Jag smällde igen bildörren och gick snabbt in i huset.
”John?” ropade jag.
”vi är här inne!” hörde jag John svara från vardagsrummet.
Där inne satt John i en fåtölj, och mittemot honom i soffan satt Marco och Jason. Jag slog mig ner och gav Marco en blick som inte sa något vänligt. ”vad gör du här?”
”vilket trevligt bemötande man får! Hej på dig med” svarade Marco.
Jag struntade i hans sarkastiska svar och vände huvudet mot John istället. ”vad är det?” Han såg bort på Jason, och när även jag tittade på honom såg han upp från sina knogar där han hållit blicken fäst.
”bomben är klar” sa Jason. Det var antagligen de godaste nyheterna jag hört på två dagar.

Genast sken jag upp och smällde ihop handflatorna. ”perfekt! När ska vi göra det?”
”nu” sa John och reste sig upp. ”Niall och resten av hans gäng är i sitt tillhåll i detta nu. Vi kanske aldrig får en sådan här chans igen.”
Jag nickade i samförstånd.
”du och Jason åker i samma bil och jag och Marco följer efter er.”
Jag stirrade på John. ”vänta, va? Varför kan inte du och jag åka i samma bil?”
Han suckade. ”Justin, ni kan väl försöka hålla sams i en kvart? Hur svårt kan det vara.”
”riktigt svårt” mumlade jag, tillräckligt tyst för att ingen skulle höra, men John gav mig en hotfull blick ändå. Jag gav honom ett oskyldigt leende och han skakade på huvudet.


”jag hoppas verkligen du kan hantera den så att du inte spränger hela bilen i luften” sa jag med ena handen på ratten och såg menande på den lilla rektangulära saken Jason höll stadigt i sina händer.
”tvivlar du på mig?” frågade Jason.
”jag tvivlar alltid på dig.”
Han svarade inte, och vi fortsatte köra i tystnad ända tills Jason bestämde sig för att öppna sin mun. ”din flickvän verkar riktigt trevlig.”
Jag bytte hand och styrde nu med högerhanden istället. ”ja.”
”vill du ha ett tips?” frågade han.
”från dig? Helst inte” svarade jag och sneglade skeptiskt på honom innan min blick återgick till vägen som lystes upp av framljusen på bilen.
Jason ignorerade mitt svar och berättade ändå. ”säg aldrig emot din tjej, ljug aldrig för henne och lova aldrig något som inte kommer att ske. Och framförallt, gör henne aldrig besviken.”
När han sagt det kände jag hans blick krypa på mig som en insekt. Inombords gick jag i bitar eftersom det han sade var sant, men på utsidan höll jag en sammanbiten min. Jag såg på Jason att han flinade nöjt, antagligen för att han visste vilken inverkan det hade på mig. Jag hade gjort allt det där mot Melanie, inte med mening såklart, men jag hade ändå gjort det.
”vi är framme” muttrade jag och saktade in. Jason och jag steg ur bilen samtidigt, och stängde dörrarna tyst efter oss. Vi befann oss i ett fuktigt och blött buskage, perfekt avstånd och skydd för vad som var på väg att hända. John och Marco kom fram till mig och Jason, deras bil stod strax bakom vår.
”gör det du ska, Jason” sa Marco, och utan ett ord började Jason smyga närmare och närmare huset.
”fortsätter han så kommer de upptäcka honom innan han hunnit fram” sa jag.
John gav mig en sur blick. ”låt honom göra sitt nu, Justin.”
Jag hukade mig ner bakom buskarna bredvid John och Marco och fortsatte iaktta Jasons handlingar.
Han var nästan framme vid husknuten nu. När han kommit fram böjde han sig mot väggen och gjorde något med bomben. Ett högt klick-ljud hördes ända bort till oss, och allt frös till i några sekunder. Jason reste sig försiktigt upp och kikade in genom ett fönster. Sedan gav han oss en tumme upp, som tecken på att Niall och hans kumpaner inte hade märkt något. Han återgick till bomben, och satte den så försiktigt han kunde fast den på husväggen. Sedan, så snabbt han kunde började han röra sig tillbaka till buskaget och mot oss. Inuti huset kunde man se några skuggor som rörde sig. Skuggor som just nu var levande, men om några minuter skulle vara döda. Det var både en lättande och en hemsk känsla att se detta hända.
”tror du de såg dig?” frågade John när Jason kom tillbaka till oss. Han skakade på huvudet andfått och satte sig på huk.
”hur lång tid tar det innan huset sprängs?” viskade jag.
Jason såg på sin klocka han bar på sin vänstra handled. ”fem, fyra, tre, två, ett.” Innan han hann säga noll hördes ett dovt knall och hela huset sprängdes i bitar. Det bildades ett stort moln blandat av rök och eld. Inte en människa kan ha överlevt det där.
Jason skrattade tyst. ”det kanske var en lite för stor explosion.”
”kom så drar vi innan polisen kommer” sa Marco och reste sig upp. Vi andra gjorde likadant, och jag kastade en sista blick mot det som varit Nialls tillhåll. Nu låg det brädor från huset lite överallt, och platsen där huset stått stod i små lågor, men det mesta var fyllt av rök. Jag log åt tanken att faran var över. Jag skulle aldrig behöva oroa mig för Niall någonsin igen. Nu kunde jag slappna av.


Jag släppte av Jason vid tågstationen, då han direkt skulle ta sig hemåt mot Las Vegas igen.
”uh, Jason” började jag, och Jason som var på väg ut ur bilen stannade upp och vände sig mot mig. ”jag vet att vi är långt ifrån vänner, och att vi inte alls gillar varandra.” Jason skrattade tyst och höll med. ”men, tack. Tack för hjälpen med Niall, och för de egentligen värdelösa men ändå värdefulla råden. Jag vill också be om ursäkt för att jag slog dig.”
Jason flinade. ”så lite så. Jag hoppas vi ses igen någon dag. Farväl, Justin.”
”hejdå Jason.”
Han stängde bildörren och vinkade en kort stund medan jag körde iväg. Jag visste exakt vart jag skulle, men det var varken hem eller till John. Jag behövde prata med Melanie, och det nu.
Snart stannade jag till utanför hennes hus och gick snabbt fram till ytterdörren och gav den en lätt knackning. Dörren öppnades, och där stod Melanie. Hon bar ett par gråa mjukisbyxor med numret 7 på ena benet, och ett löst rosa linne på överkroppen.
”Justin?” sa hon förvånat.
Jag bet i läppen och nickade. ”jag behöver prata med dig.”
Melanie tittade bakom sig. ”mamma, jag går ut en stund!” ropade hon.
”okej, hejdå!” hördes hennes mors röst som svar. Melanie drog på sig ett par skor och kom ut på verandan till mig. Vi började gå längs vägkanten i tystnad.
”jag pratade med Ryan och Chaz” började jag.
Melanie reagerade inte utan såg bara ner på sina skor som rörde sig fram och tillbaka för varje steg hon tog.
”jag har bestämt mig för att lägga av med kriminaliteten.”
Hon svarade fortfarande inte. I ren ilska stannade jag och tog tag i hennes handled vilket fick henne att vända sig om mot mig.
”hörde du vad jag sa?” frågade jag. Melanie såg mig blankt i ögonen och visade ingen som helst känsla. ”Melanie, jag gör det här för dig, då kan du väl för fan ta och svara mig!” röt jag.
Hon såg ner på sina skor, och sedan upp på mig igen, denna gång med en tår rinnandes ner för hennes kind. ”jag vill inte att du slutar för min skull, Justin. Du ska vilja sluta också.”
”varför ska du göra allt så svårt?” frågade jag. ”jag gjorde som du ville, vad mer begär du?”
”som jag ville, Justin? Tror du att det här var vad jag ville?!” skrek hon gråtandes. ”jag ville inte att något av det här skulle hända. Det minsta jag kan be om är en ursäkt från dig för att du har betett dig som ett as mot mig och alla andra du känner denna sommaren!”
Jag bet hårt i min läpp och såg lidande på Melanie medan hon grät. Långsamt tog jag ett steg närmare henne och drog in henne i min famn. Först försökte hon ta sig loss, men till slut slappnade hon av i mina armar och slutade göra motstånd. Jag smekte hennes hår och kysste henne på hjässan. ”förlåt mig. Jag gör det inte för din skull, jag gör det för vår skull.”
För första gången idag såg hon på mig med lyckliga ögon, även om det fortfarande fanns tårar i dem. ”jag älskar dig, det vet du va?”
Jag log och drog med översidan av min hand längs hennes ena kind. ”jag vet. Jag älskar dig med.”
Melanie tog min hand och vi gick tillbaka till hennes hus. ”Jason gjorde inget mot mig, bara så du vet.”
”det har jag förstått. Jag pratade med honom innan han åkte tillbaka till Las Vegas.”
”har han åkt?” frågade Melanie pafft.
Jag nickade. ”Niall har också åkt. Fast till helvetet.”
Hon såg på mig med chockade ögon, ”sprängde ni hans tillhåll?”
”ja” svarade jag och log. ”du behöver inte oroa dig för honom något mer.” Melanie log och lutade huvudet mot min axel medan vi gick.

Jag tog av mig skorna när vi kommit innanför dörren i Melanies hus och hängde av mig jackan. Sedan började jag följa efter Melanie uppför trappan, men stannade när jag hörde någon ropa mitt namn. Jag gick ner igen och kom in i vardagsrummet där resten av Melanies familj satt.
”hej” sa jag och hälsade.
Max och William sprang direkt mot mig och började dra i mina jeans. Jag skrattade bara, men deras mor blev irriterad.
”hur är läget?” frågade Melanies pappa mig.
”det är bara bra, Mr. Johnson.”
Han log, men skakade på huvudet. ”snälla, kalla mig Patrick.”
När jag inte svarade tog han upp ett nytt ämne. ”vad gör du på fritiden, Justin?”
”jag spelar musik, och så gillar jag sport” svarade jag.
”pappa, snälla.” Både jag och Patrick vred på huvudena och fick se Melanie stå lutandes mot väggen med en uttråkad blick. ”intervjua inte honom nu.”
Patrick skrattade. ”förlåt mig. Gå ni för all del.”
”kul att träffa dig, Patrick” sa jag innan jag följde med Melanie upp på hennes rum. Hon lade sig direkt på sängen och stirrade upp i taket.
”vad är det?” frågade jag försiktigt.
”inget, de är bara lite för mycket ibland.”
”jag tycker de är trevliga” sa jag.
Hon lutade sig upp på armbågarna och mötte min blick. ”det säger du bara.”
Jag skakade på huvudet och satte mig ner på en stol. ”jag gillar din familj. Du har tur som får ha en sådan som bryr sig om dig och stöttar dig i alla lägen.”
Melanie kom fram till mig med ett oroligt ansiktsuttryck och satte sig i mitt knä. ”du har också en familj, Justin.”
Jag fnös bara, och hon såg konstigt på mig. ”vad är det?”
”det är inget.”
”jag ser på dig att du ljuger, så bara berätta för mig” sa Melanie.
Jag suckade. ”Min pappa vill att jag ska komma och bo hos honom några dagar.”
Hon sken upp, ”vad är det att vara sur för? Gör det!”
Jag skakade på huvudet.
Melanie såg ut att fundera en stund, och sedan såg hon finurligt på mig. ”men om jag följer med då?”
”vill du verkligen det?” frågade jag.
Hon nickade, och på bara en halv minut hade hon lyckats övertala mig att åka och hälsa på min far. Melanie kysste mig på kinden upprepade gånger, och kom närmare och närmare mina läppar för varje kyss hon planterade. Snart möttes våra läppar i en passionerad kyss, och jag höll om henne hårt. Jag ville inte att denna stunden skulle ta slut. Någonsin.
Min mobil började ringa mitt i kyssarna. Jag kysste Melanie ytterligare en gång innan jag tog upp telefonen ur fickan.
”hej det är Justin” andades jag.
”Justin?” frågade en mansröst i andra änden av luren.
”ja” sa jag.
”det är din far.”



CLIFFHANGER!
haha nej, men typ. 
Tycker ni har blivit lite dåliga på att kommentera, kom igen nu då!

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ TISDAG!

kram.
/e.

Kapitel 48 - Revealing it all.

”du vet precis vad problemet är, McCann. Och jag vill att du håller dig borta från Melanie.”
”och vad händer annars?”, frågade han, med ett flin på läpparna. Han trodde han var så mycket starkare och bättre än alla andra. När i verkligheten, var han bara en kille som kunde tillverka bomber. Jason behövde bli nertagen på jorden, och gjorde ingen annan det så fick det bli jag. 
Utan att yttra mig mer slog jag honom med knytnäven rätt i ansiktet så att Jason började blöda näsblod. 
Melanie reste sig förskräckt upp från bänken hon suttit på och såg på mig med oroliga ögon. ”är du helt från vettet, Justin?!”
”men jag…” började jag, men hon höll upp ena handen för att tystna mig.
”säg ingenting. Hör av dig när du vuxit upp, för det här har jag tröttnat på.”
Jag såg på medan hon gick iväg, och sedan på Jason som höll ena handen för näsan. Handen var alldeles blodig, och det måste ha gjort riktigt ont, men på något sätt lyckades han ändå behålla flinet på läpparna.
”snyggt jobbat Justin” sa Jason.


Tumblr_m7j393vcw11qjy7c0o1_500_largeTumblr_m83dhyngv01qfkei4o1_500_large

Melanies Perspektiv:

Jag slutade inte springa när jag kom ut på gatan. Utan att veta vart jag skulle lät jag mina ben styra, och snart såg jag ett hus jag kände igen. Snabbt torkade jag mina tårar och knackade på dörren. Strax därefter stod Ryan rakt framför mig med en förvånad blick.
”Mel? Vad gör du här?”
Jag svarade inte, utan kastade mig bara i hans famn och började gråta igen. Ryan stängde dörren bakom mig och ledde mig in till köket där jag fick slå mig ner på en stol.
”vill du ha något att äta eller dricka?” frågade han.
Jag skakade på huvudet och snyftade till. ”förlåt för att jag bara klampade in här, Ry. Jag visste inte vart jag skulle gå.”
”det är lugnt, Mel” svarade han och satte sig på stolen bredvid mig. ”vad har hänt?”
Jag bet i läppen och tittade ner. ”det är Justin…” började jag, och såg upp på Ryan. Hans ansiktsuttryck hade gått från oroligt till upprört.
”vad har han gjort?”
Jag drog en djup suck innan jag började berätta hela historien. ”jag tyckte han skulle sluta med det kriminella, eftersom om någonting hände med honom skulle jag aldrig klara av att hantera det. Han tänkte inte samma sak som jag. Jag vet inte, jag antar att jag hoppades för mycket.”
Ryan hade höjt sina ögonbryn så högt det bara gick, och jag såg frågande på honom. ”jag trodde Justin hade slutat med… det kriminella.”
”åh herregud” började jag men slutade prata när min hand täckte min mun. Jag täckte ansiktet i mina händer. ”fuck, helvete. Du visste inte det! Åh nej. Detta är det värsta som kunde hända. Jag måste gå, Ryan.”
Jag reste mig upp för att lämna hans hus, men Ryan hindrade mig genom att gripa tag i min handled. ”snälla, stanna.”
Med en suck satte jag mig ner igen.
”så Justin är en brottsling?”
Jag nickade långsamt.
”lade han aldrig av med det när han sa att han gjorde det?”
Jag skakade på huvudet. ”Ryan, du borde prata med Justin om det här. Jag är inte rätt person att prata med.”
”Mel, jag har inte pratat med Justin sedan skolan slutade. Något måste ha hänt, och det vore bra om du berättade vad.”
”okej då” svarade jag och suckade. ”Men du får inte föra vidare detta till någon annan. Förutom Chaz då.”
Ryan nickade förstående.
”jag visste inte heller om detta förrän nu på sommarlovet. Niall, om du kommer ihåg vem det är, berättade en historia som inte var sann om Justin, och dum som jag är trodde jag på den. Jag blev arg på Justin, och hoppade in i Nialls bil, för att bli hemkörd. Men istället kidnappade Niall mig. Så för att göra en lång historia kort, Justin kom och räddade mig och efter det antog jag att han skulle lägga av med det här. Och nu planerar han att spränga Nialls tillhåll.”
”blev du kidnappad?” frågade Ryan, och jag såg på honom hur förvånad han var.
Jag nickade. ”Niall ville mörda mig, för att hämnas på Justin.”
Ryan blev inte direkt mindre förvånad efter jag hade fått detta sagt. ”varför har du inte sagt något?”
Jag ryckte på axlarna. ”jag vet inte. Vi har knappt pratat sedan sommarlovet började.”
”Justin verkar inte vilja umgås med mig och Chaz längre” mumlade Ryan. Jag såg sorgset på honom, men skakade på huvudet. ”nej, så är det inte. Han har bara haft mycket att göra.”
Ryan höjde ögonbrynen och bet sig försiktigt i underläppen. ”med att spränga hus antar jag.”
”Ryan!” röt jag argt.
Han ryckte på axlarna. ”förlåt, jag tycker bara det är en riktigt dålig stil. Man gör bara inte så mot sina vänner. Visst tyckte jag och Chaz att det var underligt när han försvann några timmar eller någon dag då och då, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att han höll på med sånt här. Tror du han kommer lägga av?”
”jag har ingen aning. Justin verkade vilja säga något till mig innan idag, men så slog han Jason, och då stack jag. Han tar alltid ut sin ilska på andra, och det är det som jag verkligen inte orkar med honom. Du och Chaz borde snacka med Justin. Ni har trots allt känt varandra större delen av livet.”
Ryan bara nickade långsamt.
”till exempel idag” sa jag.
”okej, du har väl rätt. Jag hör av mig sedan. Klarar du dig?” frågade Ryan.
Jag klistrade på ett leende på läpparna och reste mig upp från köksstolen. ”ja det gör jag.”
Sedan gick vi båda samtidigt­­­­­­­ ut ifrån Ryans hus och skildes åt på gatan. Ryan för att hämta upp Chaz, och jag för att gå hem. Även om mitt hem var det stället jag minst ville vistas på just nu, så hade jag inget val. Jag hade ingen annanstans att ta vägen trots allt.

Justins Perspektiv:

”Mamma?!” ropade jag. Inget svar. Jag knöt upp skorna och fortsatte in i huset. ”Mamma?!” skrek jag ytterligare en gång. När jag kom in i köket upptäckte jag en lapp på köksbordet från min mor. Hon var och jobbade, och skulle inte komma hem förrän imorgon. Jag var van vid detta, det var med jämna mellanrum min mamma behövde jobba extra länge. Men jag tog inte illa upp för det var ju trots allt hon som såg till att det stod mat på bordet varje kväll.
Just när jag hade tanken på att äta något, knackade det på dörren. Förbryllad gick jag bort mot ytterdörren och öppnade den. Framför mig stod Ryan och Chaz, mina bästa vänner som jag inte träffat sedan skolan slutade. Först blev jag glad över att se dem, men när jag såg deras ansiktsuttryck förstod jag att något var fel.
”hej killar” sa jag försiktigt.
”vi behöver prata med dig” svarade Ryan sammanbitet, och Chaz nickade i enighet med honom.
Jag nickade, och förstod nästan vad de syftade på. ”kom in.”
Alla tre satte sig i soffan, Ryan och Chaz en bit ifrån mig med sina allvarliga blickar riktade mot mig. Vi hade aldrig bråkat eller varit arga eller besvikna på varandra. Förrän nu. Jag visste inte hur jag skulle börja, men som tur var gjorde Ryan det åt mig.
”Melanie kom förbi mig idag” sa han. Jag nickade kort. ”hon grät på grund av dig.”
Genast kände jag ett sting av skuldkänslor, och ville inget annat än att kunna hålla om henne just nu. Jag ångrade grovt vad jag hade gjort.
”vad håller du på med Justin?” frågade Chaz.
Jag suckade och såg ner innan jag mötte deras blickar. ”ni anar inte hur ledsen jag är över att jag inte har berättat för er. Men jag kunde bara inte. Jag hade tänkt berätta det en gång, men det blev aldrig av. Sedan gick tiden, och allt fungerade väl utan att ni visste något. Ända tills Niall kom in i bilden.”
”du kunde ha berättat för oss, vi hade inte blivit sura” sa Ryan, och jag klämde fram ett litet tacksamt leende.
”jag kunde bara inte.”
”men tänkte du inte alls? Vad hade du gjort om Melanie hade mördats? Vad tror du Melanie hade gjort om du hamnade i fängelse?” frågade Chaz.
Jag ryckte på axlarna, och Ryan fnös. ”du måste ta dig ner på jorden innan jorden drar ner dig ner.”
”och vad ska det betyda?” frågade jag irriterat.
”att du borde lägga av med det här innan något allvarligt händer. Det har ju redan hänt, men denna gång klarade du dig.”
Jag suckade. ”du har väl rätt.”
”det är klart jag har! Jag har alltid rätt, Justin.”
Jag log lätt. ”tack.”
”så lite så. Kommer du sluta med detta nu då?” frågade Ryan.
Jag nickade självsäkert. ”så snabbt som möjligt.”
Chaz reste sig upp med ett leende på läpparna. ”bra. Vi ses, Justin.” Ryan reste sig upp efter honom, och sedan lämnade de mig ensam.
Mycket hade hänt denna dagen, och jag har fått se mitt liv från andras perspektiv. Jag trodde att jag gjorde det rätta med att hålla saker för mig själv, men jag hade fel. En sak var säker – jag skulle lägga kriminaliteten på hyllan. Men först var jag tvungen att prata med Melanie.


Jag är extra snäll och lägger ut kapitlet redan idag!

10 kommentarer så kommer kapitel 49 på fredag/lördag!

kram. 
/e.

Liten ändring!

Hej på er!
Jag tänkte göra en liten ändring. Ni ser rubriken där uppe va? Hehe. Jo, istället för att alltid skriva "whenever you need me kapitel 233234" så tänkte jag ha olika namn på varje kapitel! Själva novellen kommer ju fortfarande heta Whenever You Need Me. Vad tycker ni om det? Bra eller dålig idé? Svara snabbt innan nästa kapitel kommer ut!
kram.
/e.

whenever you need me - kapitel 47

”vet dina föräldrar om det?”, frågade hon.
”nej”, sa jag och skakade på huvudet. ”de tror att jag ramlade i trappan hemma hos Justin, så säg ingenting om detta till någon.”
”jag lovar”, svarade Chloe och sträckte fram lillfingret för att visa att hon skulle behålla min hemlighet i säkert förvar. Jag tog fram mitt lillfinger också, och med den gesten hölls denna hemligheten mellan oss.  Och Justin.
Jag släppte ut nervositeten jag hade hållit inom mig över att berätta det här i en suck, ”har du några goda nyheter?”
Chloe svarade inte på frågan, utan log stort och bet sig i läppen. ”Chloe?”, frågade jag med ett leende lekandes på läpparna.
”jag kysste Ryan!”, sa hon plötsligt.
Jag log stort och kramade om henne, ”vad kul! Är det officiellt ännu?”
Hon skakade på huvudet, ”jag vet inte om han vill ha något seriöst, men med tanke på kyssen så tror jag han gillar mig.”




Justins Perspektiv:

Det kändes som hur länge som helst sedan jag träffade min mor och sov i min egen säng. Hon hade varit orolig för mig, men jag är faktiskt sjutton år gammal och kan klara mig själv. Ibland hade jag dåligt samvete över att jag alltid lämnade henne ensam, fast å andra sidan så hade ingen av oss något emot det. Min mamma gillade att vara ensam då och då, och jag klarade inte av att vara hemma för länge.
Jag låg i min säng och stirrade på de smala ljusstrimmorna som sipprade in genom rullgardinen som hängde ner över mitt fönster. Den digitala väckarklockan stod på 8:49, och jag kunde höra mamma skramla med kastruller nere i köket. Hon lagade alltid en stor frukost på lördagarna, vilket jag absolut inte sade nej till.
När jag kände lukten av nygräddade våfflor steg jag upp ur sängen och drog på mig ett par mysbyxor innan jag gick ner till min mor i köket.
Direkt när jag kom in i samma rum som min mamma vände hon sig om, antagligen hade hon hört mina fotsteg. ”god morgon Justin.”
”god morgon” svarade jag och gick fram till köksbordet där en del av maten redan stod uppdukad. ”behöver du hjälp med något?”
Hon gav mig ett leende men skakade på huvudet. ”allt är klart. Slå dig ner.”
Jag satte mig mittemot min mor och försedde mig med juice och en våffla.
”din pappa ringde igår kväll” sa hon plötsligt och jag var på väg att spotta ut maten jag hade i munnen. ”han ville att du skulle komma och hälsa på.”
Jag skakade nervöst på huvudet medan jag svalde. Det kändes som om min strupe förminskats på bara några sekunder, och jag hade problem att både andas och svälja. ”det kan han glömma. Jag vill aldrig mer se honom.”
Mamma suckade djupt. ”Justin, du har inte träffat honom på två år. Både din far och jag tycker det har gått för lång tid.”
”mamma, nej.”
”Men några dagar hos honom skadar väl inte? Han hade någon överraskning också” sa hon.
Jag bet på min underläpp. ”det spelar ingen roll, jag åker ändå inte dit.”
”du kan inte bara låtsas att din far inte existerar och leva som om du aldrig känt honom.”
”försvarar du honom?”
”jag tycker bara det skulle vara bra för dig om du kom bort från Stratford ett tag och lärde känna Jeremy på nytt igen.”
Jag reste mig upp samtidigt som jag drack upp det sista ur glaset jag höll i min hand. ”glöm det.” Sedan lämnade jag min mamma ensam för att åka hem till John.


Melanies Perspektiv:

Nästa morgon åkte Chloe hem nästan direkt, och lämnade mig helt ensam i huset. Efter att jag gjort mig i ordning började jag gå mot Justins hus, men kom snart på att han antagligen var hos John eftersom han varit där den senaste veckan.

När jag kom fram till huset knackade jag lätt på dörren, och snart visade sig John.
”Melanie! Hej, kom in.”
Jag log och tog samtidigt steget över tröskeln. ”är Justin här?”
John hann inte svara, för strax därefter kom Justin fram till oss, ”hej älskling.”
”jag går och tittar till Jason” sa John och backade långsamt ifrån oss.
Justin såg på honom medan avståndet ökade mellan John och oss. ”ja gör det, man vet aldrig vad den killen kan hitta på.” Sedan vände han sig mot mig med ett leende. Han lade händerna på min midja och lutade sig närmare mig för att ge mig en kyss, men jag undanvärjde.
Justin höjde på ena ögonbrynet.
”vem är Jason?” frågade jag.
Justin kliade sig på nacken, uppenbarligen besvärad över situationen. När han såg på mitt ansiktsuttryck att jag inväntade ett svar harklade han sig. ”Jason ska hjälpa oss bli av med Niall.”
Jag nickade långsamt. ”hur då?”
Han hann inte svara, för just då avbröt någon oss med att ropa på Justin, och sedan komma in i samma rum. På något sätt verkade hans ansikte bekant, men jag kunde inte sätta fingret på varför han gjorde det. Killen, som antagligen var Jason kom fram till oss båda med ett flin på läpparna. När han såg mig blev hans flin ännu bredare och han sträckte fram handen i en hälsning. Justin höll sin arm om mina axlar, och höll så hårt att jag aldrig skulle kunna ta ett steg närmare Jason.
”hej snygging. Vad heter du?” frågade han.
Jag lät handen hänga vid min sida, mest för att Justin höll ett så hårt grepp om mig att det skulle göra ont att lyfta armen.
”hon heter Melanie”, sa Justin, och Jason ändrade blicken mot honom.
”fint namn på en fin tjej”, svarade Jason och gav mig ett snett leende. Jag kunde inte låta bli att le tillbaka.
Justin drog ett djupt och irriterat andetag, ”och hon är min flickvän.”
Jason höjde på ögonbrynen, ”har Justy skaffat tjej? Det hade jag ingen aning om.”
Jag såg på Justin att han försökte ignorera Jasons senaste mening, och han svalde hårt. ”vad vill du?”
Han ryckte på axlarna. ”jag var lite hungrig, och sedan såg jag er två turturduvor i hallen så jag tänkte vara vänlig och hälsa. Är det något fel med det?”
Justin skakade på huvudet. ”nej, inte alls.”
”då ska jag väl lämna er ifred” sa Jason och med det lämnade han oss ensamma.
Justin såg ner på mig, och märkte direkt mitt fundersamma uttryck. ”vad är det?”
”jag tycker jag känner igen den killen från någonstans” svarade jag samtidigt som jag ryckte på axlarna.
Han rullade in läpparna i munnen och jag såg på honom att han visste vart jag sett Jason innan. ”kom” sa han och jag följde efter honom in i vardagsrummet där vi satte oss mittemot varandra i soffan.
”Jason är…” började Justin och jag väntade spänt på resten av meningen. ”extremt duktig på explosioner och dylikt.”
Jag öppnade munnen i förvåning. ”gör han bomber?” mumlade jag.
Han nickade långsamt. ”du har antagligen sett honom på nyheterna, bland efterlysningarna. Han är bäst i Nordamerika.”
”så Jason ska hjälpa er spränga Nialls hus.”
Ännu en gång nickade han och såg ner på händerna han höll knäppta i sitt knä.
Jag suckade. ”varför är du så angelägen om att bli av med honom? Jag trodde du skulle lägga av med det här.”
”det är inte så enkelt som du tror, Melanie.”
”jo det är det! Bara sluta med vad du håller på med”, svarade jag.
Justin såg på mig med allvarlig blick. ”och de som är efter mig? Tror du de kommer ge upp bara för att jag rentvår mitt namn? Det är inte så enkelt.”
”du tänker bara på dig själv, eller hur? Hur hade du tänkt dig att jag skulle må om du hamnade i fängelse, eller dog? Din mamma, hur skulle hon reagera? Det är inte bara dig själv du sätter på spel när du håller på med det du gör.” Med de orden sagda reste jag mig upp och gick ut på baksidan av huset. Jag hade varit här förut, men det var först nu jag upptäckte hur stor gräsmattan verkligen var. Uteplatsen var stenlagd med ett stort trädbord i mitten och ett parasoll över bordet. En stor gasolgrill stod i hörnet, och själva uteplatsen var avskärmad med några buskar längs ena sidan. Jag fortsatte ner över gräsmattan tills jag kom fram till en bänk placerad under ett gammalt pilträd. Där satte jag mig ner och försökte lugna ner min ilska. Jag förstod inte hur jag kunde ha trott att Justin skulle lägga av med det olagliga. Om han hamnar i fängelse har jag inget att göra med mitt liv. Efter vad som hände förra veckan trodde jag faktiskt att Justin skulle förstå att det här var för farligt. Men det verkar som att jag hade fel.
Jag hade varit alldeles för upptagen i mina tankar för att märka att det stod någon vid bänken. Denna någon slog sig ner bredvid mig, och jag vände huvudet i hopp om att det var Justin som kommit efter mig. Men jag hade fel, det var Jason som satt bredvid mig. Jag ryggade tillbaka en bit, mest för att jag tänkte på samtalet jag och Justin hade för inte så längesedan om just Jason.
”vad har hänt? Jag såg att du sprang iväg från Justin, så jag tänkte kolla läget” sa han försiktigt. Jag trodde inte att han hade en mjuk sida, men jag verkade ha fel.
”det är inget” svarade jag och såg ner på mina skolösa fötter.
”det är fult att ljuga, Melanie.”
Jag såg upp och mötte hans blick för första gången. ”det är inget jag vill prata om i alla fall.”
Jason nickade förstående och lutade sig bakåt på bänken. Hans armar bredde ut sig längs med bänkryggens kant, vilket gjorde mig obekväm där jag satt med hans hand i mitt hår.
”det är lugnt, vi kan bara sitta här om du vill.”
Jag nickade som svar och gled ner lite på bänken, samtidigt som jag såg ur ögonvrån att Jason flyttade sig ett steg närmare mig. Jag bestämde mig för att strunta i det, hur farligt kunde det egentligen vara?

Justins Perspektiv:

”du tänker bara på dig själv, eller hur? Hur hade du tänkt dig att jag skulle må om du hamnade i fängelse, eller dog? Din mamma, hur skulle hon reagera? Det är inte bara dig själv du sätter på spel när du håller på med det du gör.”
Jag satt bara och lyssnade på Melanie medan hon rabblade upp alla nackdelar med att vara kriminell. På ett sätt hade hon rätt, men samtidigt så hade hon ingen aning om hur svårt det var för mig. Både att hålla på med det och att sluta.
Hon reste sig upp och lämnade mig ensam i vardagsrummet. Jag tänkte ropa efter henne, men jag var för arg för det, så istället slängde jag mig bakåt i soffan och gned händerna över ansiktet. Melanie har ingen aning om hur jag känner mig. Om jag hade kunnat så är det självklart att jag hade lagt av, med tanke på mina nära och kära. Efter att ha varit i hennes närhet i mer än ett halvår, så har jag lärt mig att hon alltid ser det negativa i saker. Detta är ju bara ett exempel.
Jag vill bara det som är bäst för Melanie, men i detta fallet kunde jag inte ge henne mitt bästa. Det visste jag redan nu, det skulle komma att ta ett tag innan jag var fri från det kriminella registret och var utan fiender. Men det skadade inte att försöka. Och försöka var just vad jag skulle göra – efter att jag blivit av med Niall.
Full av skuld reste jag mig upp och gick samma väg ut på baksidan som Melanie gjort några minuter tidigare. Jag ville be om ursäkt, och låta henne veta att jag kommer att göra allt för att bli hederlig. Jag stannade automatiskt när jag såg Melanie sittandes på en bänk i trädgården, men hon var inte ensam. Jag knöt nävarna så hårt att knogarna vitnade, och gick sedan med bestämda steg bort till dem. Medan jag kom närmare såg jag att Jason höll armen runt om Melanies axlar, vilket inte direkt lugnade ner mig om jag ska vara ärlig. Med en enda knuff puttade jag Jason så att han nästan föll av bänken. Han såg upp på mig med ögonen fulla av förvåning.
”vad vill du?” frågade Jason.
Jag såg snabbt på Melanie som såg på mig med samma förvånade blick, fast hon såg faktiskt lite rädd ut.
”håll dig borta från henne” väste jag argsint.
Jason reste sig upp, och hans ögon såg inte längre förvånade ut. De lyste tillfredställdhet. ”vad är problemet? Vi satt bara bredvid varandra.”
”du vet precis vad problemet är, McCann. Och jag vill att du håller dig borta från Melanie.”
”och vad händer annars?”, frågade han, med ett flin på läpparna. Han trodde han var så mycket starkare och bättre än alla andra. När i verkligheten, var han bara en kille som kunde tillverka bomber. Jason behövde bli nertagen på jorden, och gjorde ingen annan det så fick det bli jag.
Utan att yttra mig mer slog jag honom med knytnäven rätt i ansiktet så att Jason började blöda näsblod.
Melanie reste sig förskräckt upp från bänken hon suttit på och såg på mig med oroliga ögon. ”är du helt från vettet, Justin?!”
”men jag…” började jag, men hon höll upp ena handen för att tystna mig.
”säg ingenting. Hör av dig när du vuxit upp, för det här har jag tröttnat på.”
Jag såg på medan hon gick iväg, och sedan på Jason som höll ena handen för näsan. Handen var alldeles blodig, och det måste ha gjort riktigt ont, men på något sätt lyckades han ändå behålla flinet på läpparna.
”snyggt jobbat Justin” sa Jason.


Förlåååååååt för att kapitlet inte kommit tidigare! Men till mitt försvar så har jag njutit av de sista sommardagarna, då jag började skolan igen idag. Så imorgon börjar allaret på riktigt.

I alla fall, snart 50 kapitel! Vad tycker ni hittills om denna novellen? Personligen gillar jag denna mer, då jag är snäppet "erfaren". Förra var ju min allra första.

10 kommentarer så kommer nästa på torsdag!

/e.

 

whenever you need me - kapitel 46

”vad vill ni göra idag?”, frågade jag killarna.
”fotboll!”, utropade Max, full med mat i munnen och mjölkmustach ovanför läpparna.
Jag skrattade, och Justin såg finurligt på honom.
”akta dig för mig”, sa han och flinade. ”jag är en riktig höjdare på fotboll.”
”nähä!”, sa William. ”jag är bäst!”
”fast jag är bättre än bäst”, svarade Max och såg på William som om han kunde klara allt här i världen.
”pax för att vara i Justins lag!”, skrek William sedan, fastän vi alla fyra satt mindre än en meter ifrån varandra. Justin bara skrattade som svar och lade besticken tillrätta på tallriken vilket signalerade att han hade ätit färdigt. Det var underligt på något sätt, hur Justin hade lyckats göra ett så stort och bra intryck på mina småbröder på så kort tid. Det var nästan som att de gillade honom mer än mig. Fast det är ju inte så konstigt, jag är tjej, och killar i tioårsåldern hatar tjejer.




”Justin, passa mig!”, ropade William över fotbollsplanen vi befann oss på. Justin och William var ett lag, och jag och Max spelade mot dem tillsammans. Max hade blivit irriterad på mig upprepade gånger då jag ofta gjorde något fel, men jag har knappt spelat någon fotboll innan, bara i skolan och någon gång med mina bröder. Justin däremot, trixade runt på planen och sköt in bollen nästan hela tiden i vårt mål.
När Justin nu gjorde ytterligare ett mål jublade han innan han såg på mig och Max med överlägsen blick, ”12-3 står det nu, när ska ni börja spela fotboll på riktigt?”
Jag suckade och öppnade munnen för att svara, men Max hann före mig.
”jag valde faktiskt inte laget själv! Och Melanie kan ju inte ens sparka på bollen.”
”va?! Det kan jag visst det!”, utropade jag och sprang fram till bollen för att skjuta den iväg hårt, men istället rullade den bara någon meter. Justin började gapskratta och kom fram till mig.
”du behöver inte vara bäst på allt, Mel”, sa han och drog en hårslinga bakom mitt öra innan han förminskade avståndet mellan våra läppar tills de mötte varandra i en mjuk kyss.
”usch!”, skrek Max och William i kör, och både jag och Justin flinade mot dem.
”kom så går vi hem.” Justins och mina fingrar hittade varandra, och vi gick hand i hand tillbaka till huset medan Max och William sprang fram och tillbaka.
När vi kom tillbaka försvann direkt mina småbröder in i huset, men Justin stannade på tröskeln.
”kom in, Justin”, sa jag och vinkade in honom.
Han skakade på huvudet, ”jag måste gå nu. Men vi ses imorgon väl?”
Jag nickade besviket medan jag lade armarna om hans nacke. ”måste du verkligen gå?”
Justin drog in läpparna i sin mun samtidigt som han nickade långsamt, ”John behöver mig.”
”okej”, svarade jag och såg ner på våra skor som stod mittemot varandra. Han lyfte upp mitt ansikte igen med hjälp av några fingrar på min haka och såg på mig, ”jag kommer att sakna dig.”
Jag skrattade tyst, ”jag kommer att sakna dig med.” Sedan lutade jag mig närmare honom och kysste honom länge. När våra läppar separerade tog Justin ett steg bakåt innan han vände sig om helt och började gå mot sin bil.
”jag älskar dig!”, ropade jag åt honom.
Justin vände sig om precis i tid innan han stängde sin bildörr, ”jag älskar dig mer.” Sedan stängde han dörren och backade ut från uppfarten och försvann längs ned längs vägen.

Justins Perspektiv:

”jag älskar dig!”, ropade Melanie ifrån ingången till sitt hus. Jag vände mig om för att se på henne efter att ha satt i bilnyckeln och log. ”jag älskar dig mer!”
Sedan lämnade jag Melanie ensam medan jag körde längre och längre ifrån henne.
Egentligen borde jag ha berättat exakt varför jag var tvungen att åka, men jag kunde inte förmå mig att göra Melanie orolig i onödan.
Snart var jag framme vid Johns hus, och hann knappt dra ur bilnycklarna innan jag öppnade hans ytterdörr. John var som vanligt placerad i soffan med ett glas coca-cola och fjärrkontrollen i handen.
”vad var det för jobb vi hade att göra?”, frågade jag direkt när jag kom in i vardagsrummet och slog mig ner i en fåtölj mittemot honom.
John stängde genast av teven och lutade sig fram i soffan samtidigt som han harklade sig. ”kommer du ihåg att jag pratade i telefon i förrgår kväll när du kom ner i köket?”
Jag nickade, och mindes natten mycket väl. Melanie hade somnat i min famn efter den antagligen värsta dagen i hennes liv, men jag kunde omöjligt sova på grund av alla tankar som flöt omkring i mitt huvud. Så jag hade gått ner till köket, där John pratade i telefon, men jag hade aldrig fått reda på vem det var han pratade med.
”vem var det du pratade med?”
John suckade, ”Marco.”
Mitt ansikte tappade uttryck och jag kände hur ett sting av ilska kröp igenom min kropp, ”jag trodde inte vi skulle prata med honom igen?”
”han kan hjälpa oss”, svarade han.
”med vad? Att försöka få fast oss igen?! Den killen ska inte sätta sin fot i Stratford igen, den saken är säker!”, väste jag och knöt nävarna hårt så att mina blodådror syntes.
”Justin”, sa John för att lugna ner mig, ”Marco känner till alla Nialls tillhåll, så med hans hjälp kan vi få stopp på honom. Jag trodde det var det du ville.”
”så vi ska bara gå in i alla hans tillhåll och skjuta runt hade du tänkt eller?”, frågade jag sarkastiskt.
John skakade på huvudet, ”vi ska inte använda vapen. Marcos kompis från Las Vegas råkar vara på besök, och han är känd för sin tillverkning av bomber. Så om vi får en bra överenskommelse och ett bra pris så…”
Jag höll upp handen i protest, ”vänta nu lite. Las Vegas? Säg inte att du pratar om McCann.”
Han suckade bara, ”Justin.”
”säg inte att McCann är här i Stratford i detta nu!”, röt jag högt.
”jo, det är han.”
Jag bankade min ena knytnäve hårt i fåtöljen, ”varför?! Vi klarar oss utan honom, att tillverka bomber kan inte vara så svårt, eller hur?”
”det spelar ingen roll vad du säger Justin, för Jason är villig att hjälpa oss mot en summa pengar. Och vi har inte direkt lite pengar, så se det som en vinst. Du behöver varken oroa dig för att bli ruinerad eller om Niall.”
Jag suckade, för John hade ännu en gång rätt. ”men varför just McCann? Finns det ingen annan som tillverkar bomber i hela USA eller Canada?”
”McCann är bäst i branschen. Och vi tar inga risker, eller hur? Dessutom känner vi honom sen tidigare, så det blir inte som att möta en främling.”
”okej, då. När ska vi göra det här då?”, frågade jag, mer avslappnad nu än innan.
”vi ska träffa dem ikväll”, svarade John.
Jag bet i min läpp och nickade långsamt.


Framåt kvällen började jag och John göra oss redo för vad som väntade. John hade packat ner en stor summa kontanter i en sportbag, och stod nu klar vid ytterdörren och väntade på mig.
”Justin, vi måste dra nu!”, ropade han.
Jag rusade ner för trappan med pistolen i handen, ”jag kommer!”
När jag kom inom synhåll för John stirrade han direkt på vad jag höll i handen. ”du behöver inte den där, bro.”
”jag tar inga risker”, svarade jag och satte pistolen i byxorna och drog t-shirten över.
Med en suck öppnade John dörren och började gå, och jag följde efter honom och satte mig i passagerarsätet i hans bil.
”vart ska vi?”, frågade jag.
”4100 Callaghan Lane”, svarade han och började gasa ner längs gatan.
Jag höjde på ögonbrynen, ”det ligger ju på andra sidan stan!”
Han nickade, ”vi vill inte ha vittnen.”
Jag sjönk ner i sätet och stirrade på den upplysta vägen vi körde fram på i hög hastighet.

Efter en stund saktade John in och drog ut bilnycklarna ur hålet och såg på mig, ”är du redo?”
Jag nickade medan jag spände loss mig och steg ut ur bilen. John tog sportbagen som legat i baksätet, och sedan gick vi bredvid varandra in i den ödsliga gränden. Endast en lyktstolpe lyste upp gränden, och jag kunde höra steg som kom närmare och närmare.
”Bieber, Rivera, så kul att ni kunde komma.” Jag kände direkt igen Marcos röst, och snart visade han sig och sitt ökända flin i ljuset av lyktstolpen. I skuggan av Marco stod Jason McCann, den bästa bombtillverkaren i Nordamerika.
Marco hade varit med mig och John några gånger tidigare, men när han förrådde oss mot Bruce Santos bröt vi kontakten, och höll honom utanför Stratfords gränser. Marco visste vad vi två var kapabla till, och han var smart, så han visste bättre än att starta strid med oss. Vi höll oss på en anonym nivå mot varandra, ända tills ikväll.
”det var ett tag sedan, Messina”, sa John högt så att det ekade i gränden.
Jason släppte ut ett tyst skratt från där han stod, och jag vände huvudet mot honom med ett knäck i nacken. ”något som är underhållande, McCann?”
Han log snett och tog två långsamma steg närmare oss. ”tycker inte ni det börjar bli tjatigt? Samma visa varje gång, välj ett öde ställe, kom dit på kvällen, och göra affärer?”
”har du problem med det, eller?”, frågade jag och höjde ena ögonbrynet.
Jason skrattade, ”nej, inte alls. Jag tycker bara det är töntigt, det är allt.”
Jag bet ihop hårt och väste mellan tänderna, ”passa dig, McCann. Om du har kommit hit för att göra narr av oss kan du lika gärna dra direkt.”
Han vinklade huvudet på sned, ”jaså? Lycka till att bomba Niall Reagans tillhåll då. Det ska bli kul att se hur du lyckas med det.”
”vi behöver inte dig”, sa jag.
Då steg John in, ”lugna ner er killar. Hur ska vi kunna jobba tillsammans om ni två hela tiden bråkar? Jag trodde ni hade växt upp.”
Genast lugnade jag ner mig och drog axlarna bakåt. ”du har rätt. Nu gör vi det här.”
”jag måste ju göra bomberna innan vi gör något annat”, sa Jason.
Jag såg frågande på honom, ”har du inte redan dem?”
”det behöver vara en speciell storlek på explosionen”, svarade han som om det vore den mest självklara saken i världen. Jag fnös åt hans intelligens, och han svarade med ett flin på läpparna.
”har ni pengarna?”, frågade Marco som stått tyst och iakttagit vårat bråk.
John nickade och höll upp sportbagen han hängt över axeln.
”är det den exakta summan?”
”ja, kontrollräknat också”, svarade John.
Marco nickade långsamt, ”då byter vi. Jag får pengarna, och ni får McCann. Jag kommer imorgon, du bor väl fortfarande på samma ställe, John?”
”ja det gör jag”, sa han och gav Marco väskan. Sedan vände han på klacken och började gå tillbaka till bilen utan ett ord, och jag gick med raska steg efter honom. Jasons fotsteg hördes också strax bakom mig.

Melanies Perspektiv:

”tack för maten, pappa”, sa jag och reste mig upp från middagsbordet.
Min far log snällt mot mig, ”varsågod.”
Jag ställde min tallrik på diskbänken innan jag sprang upp för trappan och in på mitt rum och stängde dörren efter mig. Mobilen som legat i min byxficka tog jag nu upp och slog in numret till Chloe och slängde mig på sängen i väntan på att hon skulle svara.
”hallå?”, hördes Chloes röst i telefonen.
”Chloe!”, utropade jag glatt. Det var ett tag sedan jag hörde hennes röst, och jag insåg att jag hade saknat henne.
”Mel? Var har du varit de senaste dagarna?”, frågade hon.
Jag suckade lyckligt, över att kunna tala med min bästa vän. ”kan du sova över här ikväll? Jag har en massa att berätta.”
”jag kommer om en kvart, okej?”
Jag skrattade, ”okej. Vi ses!”
”hejdå!”
Så snart jag lagt på gick jag in i badrummet och tog en snabbdusch, och var klar precis i tid till när Chloe kom in på mitt rum. Direkt omfamnade jag henne, och sedan satte vi oss i min säng.
”okej, vad är det som har hänt?”, frågade hon nyfiket.
Utan ett ord drog jag upp tröjan och visade blåmärket på revbenen.
Chloe satte handen för munnen, ”har Justin gjort det där?”
Jag spärrade upp ögonen och skakade snabbt på huvudet. ”Gud, nej! Han skulle aldrig göra så mot mig, det vet jag.”
”men vad har hänt då?”
Innan jag började berätta tog jag ett djupt andetag och behöll ögonkontakten med Chloe. ”du vet om Justins ’bakgrund’?”
Hon nickade.
”han var inte riktigt ur det. Han håller fortfarande på med sådana saker.”
”är det sant?”, frågade Chloe.
”ja, det är det. Niall är också sådan”, erkände jag.
Chloe gjorde en vad-var-det-jag-sa-min mot mig. ”jag visste att det var något lurt med honom.”
”han…”, jag visste inte om jag vågade säga det, men jag tvingade det ur mig så snabbt som möjligt, ”kidnappade mig för att hämnas på Justin som dödade Nialls flickvän.”
Hon spärrade upp ögonen i förvåning. ”Men herregud, Melanie! Är du okej?”
Jag nickade, glad över att hon brydde sig om mig.
”vet dina föräldrar om det?”, frågade hon.
”nej”, sa jag och skakade på huvudet. ”de tror att jag ramlade i trappan hemma hos Justin, så säg ingenting om detta till någon.”
”jag lovar”, svarade Chloe och sträckte fram lillfingret för att visa att hon skulle behålla min hemlighet i säkert förvar. Jag tog fram mitt lillfinger också, och med den gesten hölls denna hemligheten mellan oss.  Och Justin.
Jag släppte ut nervositeten jag hade hållit inom mig över att berätta det här i en suck, ”har du några goda nyheter?”
Chloe svarade inte på frågan, utan log stort och bet sig i läppen. ”Chloe?”, frågade jag med ett leende lekandes på läpparna.
”jag kysste Ryan!”, sa hon plötsligt.
Jag log stort och kramade om henne, ”vad kul! Är det officiellt ännu?”
Hon skakade på huvudet, ”jag vet inte om han vill ha något seriöst, men med tanke på kyssen så tror jag han gillar mig.”


10 kommentarer så kommer nästa på fredag!

whenever you need me - kapitel 45

”mamma, pappa! Jag är hemma!”, ropade jag när jag stängt dörren bakom mig. Snart uppenbarade sig min mor vid ingången till köket med en allvarlig min.
”var har du varit, unga fröken?”, frågade hon.
”hos Justin.”
”och du tänkte inte på att höra av dig? Vi har varit oroliga för dig, Melanie. Och vad är det du har på kinden?”, frågade hon och syftade på mitt knivsår. Hon tog ett steg närmare mig och höjde ögonbrynet.
Nu skulle det vara bra att vara snabbtänkt, och ljuga ihop något riktigt snabbt.
”ehm… Jag ramlade ner för Justins trappa och slog mig, så Justin tyckte det var bättre för mig om jag stannade över natten.” Herregud, så här bra har jag aldrig ljugit förut!
Min mamma nickade långsamt, ”mår du bra nu då?”
Jag nickade.
”jag och din far skulle gärna vilja träffa den här Justin någon gång. Bjud hit honom på middag.”
”javisst!”, svarade jag glatt.
Hon log vänligt, ”bra. Gå och vila lite nu, om du har slagit dig så hårt behöver du vila upp dig.”



Senare på kvällen när jag ätit middag med min familj för första gången på säkert en vecka, gick jag upp på mitt rum och slog på teven. Jag hann knappt komma in i programmet jag såg på innan min mobil vibrerade. Irriterad tog jag upp telefonen som låg på mitt nattygsbord, men mjuknade i humöret när jag såg vem avsändaren var.

Justin: Öppna ditt fönster.

Förbryllat reste jag mig upp och gick fram till mitt fönster. Gardinerna var fördragna, och efter att jag dragit dem åt sidan såg jag ut över trädgården, men inte en kotte syntes till. För säkerhets skull lämnade jag fönstret öppet och gick tillbaka till sängen där jag legat och tittat på teve.
Det hade inte ens hunnit gå två minuter innan jag hörde ett bankande utifrån. Först ignorerade jag bara det, men när bankandet upprepades ytterligare några gånger reste jag mig upp för att se vart ljudet kom ifrån. När jag nästan var framme vid fönstret visade sig en hand i fönsterkarmen, och strax därefter slängdes ett ben upp över kanten. Jag var vettskrämd över vad som skulle hända härnäst, men rädslan rann av mig när Justins huvud uppenbarade sig.
Han småskrattade för sig själv medan han klättrade in i mitt sovrum. ”du skulle ha sett din min!”
Jag fnös, ”det är väl inte konstigt att jag blir rädd när någon klättrar in genom mitt fönster på kvällen.”
Justin ryckte på axlarna som svar innan han kom närmre mig och såg ner på mig. Han drog mig tätt intill sin kropp och kramade mig länge och väl innan han böjde på nacken för att kyssa mig.
När våra läppar skiljdes åt gick Justin och lade sig raklång i min säng och bytte tv-kanal.
Jag suckade högt, ”Justin, jag tittade faktiskt på det där.”
Han flinade bara medan han lade armen bakom huvudet, ”senast jag kollade så stod du och kysste någon borta vid fönstret.”
”jättekul”, svarade jag utan att röra en min och gick bort till sängen. Jag lade mig ner bredvid honom, och genast tog han mig i sin famn och höll om mig.
”du anar inte hur glad jag är över att ha dig här hos mig”, viskade Justin i mitt öra.
Jag rös till av hans beröring och kände hur jag blev varm i hela kroppen. Jag vände mig om så att jag låg öga mot öga med honom, och kysste honom. Sedan såg på honom innan jag kysste honom igen. Justins hand som hade vilat på min höft rörde sig nu upp och ner längs min rygg i långsamma rörelser medan våra läppar snuddade vid varandra gång på gång.
Plötsligt hördes ett knack på min dörr.
”Melanie? Är du där inne?”, hördes min mammas röst från utanför rummet. Snabbt reste jag mig upp från sängen och drog handen genom håret.
”shit, shit, shit. Hon får inte veta att du är här!”, viskade jag nervöst medan jag såg mig omkring efter ett gömställe åt Justin.
Melanie?”, upprepade min mamma.
”fort, göm dig i garderoben!”, väste jag och öppnade dörren till min garderob för att låta Justin smita in.
”jag kommer mamma!”, ropade jag innan jag stängde garderoben och skyndade mig fram för att öppna dörren precis i tid för att se min mor kliva in i rummet.
”jag tänkte bara berätta för dig att jag och din far går och lägger oss nu, så var inte uppe för länge. Du måste vila ut dig så att skadan kan läka lättare.”
Jag nickade, ”okej, god natt mamma.”
Hon gav mig en puss på kinden, ”sov gott Melanie.”
Jag vände mig om och började gå mot garderoben när min mamma vände sig om igen och mötte min blick. ”glöm inte att du ska passa dina bröder imorgon.”
”okej”, svarade jag.
När dörren stängdes igen andades jag ut ljudligt och lade mig på sängen.
”du kan komma ut nu”, sa jag och lutade mig på armbågarna.
Justin öppnade garderobsdörren med ett egendomligt flin på läpparna.
Jag höjde på ögonbrynen, ”vad är det?”
I sin hand höll han en svart bh i spets, och han såg först på den, och sedan på mig. ”varför har du aldrig visat den här för mig?”
Jag skrattade och skakade på huvudet, ”lägg tillbaka den där.”
”lova att ha på dig den någon gång då”, svarade Justin och viftade med den.
”okej, men sluta nu och kom hit.”
Han log stort i triumf medan han lade tillbaka behån och kom fram till mig. Han böjde sig ner över mig och kysste mig länge innan han klättrade upp i sängen och lade sig ovanpå mig utan att behöva sära på våra läppar någon gång. Snart djupnades kyssen och Justin bet i min underläpp om tillstånd till att få röra sin tunga fritt. Jag beviljade det och öppnade munnen och gav ifrån mig ett dovt stön. Jag drog i hans hårtoppar, och Justins händer rörde sig över min kropp i snabba rörelser. Han tog tag i slutet av den slappa t-shirten jag bar på min kropp, och började kränga av mig den, men när han kom till mina bröst började det göra ont. Justin såg det smärtfyllda ansiktsuttrycket och slutade direkt. Han klev av mig och lade sig istället bredvid mig i sängen och smekte mitt lena hår med långa rörelser.
”förlåt”, mumlade han mellan sina läppar som såg ut att vara stängda.
Jag lade mig på sidan för att få en bättre vy av honom, ”det är okej. Du kunde inte direkt hjälpa det.”
Han svarade inte utan såg bara på mig, först i ögonen och sedan på blåmärket på mina revben som fortfarande var synligt eftersom min tröja var uppdragen. När jag märkte vad han kollade på drog jag snabbt ner tröjan över magen och kröp in närmare Justin. Han lade armarna om mig och kysste mig på hjässan. Sedan blundade jag och föll långsamt in i en djup sömn.


När jag vaknade nästa morgon såg jag att Justin låg bredvid mig med händerna bakom nacken och tittade upp i taket. Jag kröp närmare honom och kysste sedan honom på kinden vilket fick honom att vända på huvudet mot mig och le.
”god morgon min solstråle”, sa han och kysste mig.
Jag log åt hans gammalmodiga namn, ”god morgon.”
Sedan reste jag mig upp och tog på mig ett par mysbyxor innan jag med Justin hack i häl gick ner för trappan.
”är du hungrig?”, frågade jag.
Han nickade.
”Melanie? Mamma sa att du skulle göra frukost till oss.” Jag vände mig om och fick se Max stå vid ingången till köket.
”Max, hälsa på Justin. Han är min… kompis”, sa jag till slut och höll upp armen för att visa Max.
Han såg på Justin med en tom blick, och Justin log tillbaka. Utan ett ord till Justin vände Max sig mot mig igen, ”Melanie, jag är hungrig.”
Jag suckade högt, ”okej. Vad vill ni äta?”
”Pannkakor!”, skrek William ifrån tv-soffan där han antagligen satt och kollade på ett barnprogram. Max nickade och höll med vad William nyss sagt, och medan ett djupt andetag försvann från mina läppar tog jag fram en stekpanna ur ett skåp.
”är det okej med pannkakor?”, frågade jag Justin medan jag tog ut ett paket med färdiggräddade pannkakor som man bara behövde värma upp.
Justin nickade med ett förväntansfullt leende på läpparna, ”pannkakor blir jättebra.”
”bra. Och du får ursäkta mina bröder, de är inte riktigt uppfostrade än.”
Han bara skrattade, ”de verkar jättegulliga.”
Jag fnös skämtsamt samtidigt som jag lade i de första pannkakorna i stekpannan, ”det är vad de ser ut att vara.”
”jag kommer snart”, sa Justin och försvann ut ur köket och lämnade mig ensam att laga mat.

När pannkakorna stekt färdigt dukade jag köksbordet och gick in i vardagsrummet, där jag till min stora förvåning fick se Justin och mina lillebröder sitta och spela tv-spel.
Jag ställde mig framför teven, ”det är frukost nu, grabbar.”

”Du skymmer ju teven, Mel!”, skrek William irriterat medan han ställde sig upp för att försöka se vad han gjorde i spelet.
Jag suckade, ”som ni vill. Då äter jag alla pannkakorna själv.”
”vi pausar spelet”, sa Justin som snabbt var på fötter och sprang om mig in till köket. Snart kom Max och William susandes förbi mig också och alla tre satt vid köksbordet och skulle precis börja äta när jag kom.
”vad vill ni göra idag?”, frågade jag killarna.
”fotboll!”, utropade Max, full med mat i munnen och mjölkmustach ovanför läpparna.
Jag skrattade, och Justin såg finurligt på honom.
”akta dig för mig”, sa han och flinade. ”jag är en riktig höjdare på fotboll.”
”nähä!”, sa William. ”jag är bäst!”
”fast jag är bättre än bäst”, svarade Max och såg på William som om han kunde klara allt här i världen.
”pax för att vara i Justins lag!”, skrek William sedan, fastän vi alla fyra satt mindre än en meter ifrån varandra. Justin bara skrattade som svar och lade besticken tillrätta på tallriken vilket signalerade att han hade ätit färdigt. Det var underligt på något sätt, hur Justin hade lyckats göra ett så stort och bra intryck på mina småbröder på så kort tid. Det var nästan som att de gillade honom mer än mig. Fast det är ju inte så konstigt, jag är tjej, och killar i tioårsåldern hatar tjejer.


Okej, detta kapitlet s ö g. Förlåt för att ni fått vänta så länge, och förlåt för att jag är helt jävla värdelös på att skriva. 
Men jag har en massa planerat för Justin & Melanie framöver, som jag inte kan vänta att få dela med mig av!

10 kommentarer?
/e.

 

whenever you need me - kapitel 44

”tack för att du hjälpte mig förresten.”
”det var inget. Jag vet att du skulle ha gjort samma sak för mig”, svarade John.
Jag nickade instämmande och vände mig om för att få en glimt av Melanie, och till min förvåning låg hon och sov tungt i soffan. Jag gick bort till henne och lyfte så försiktigt jag kunde upp henne från soffan. Sedan gick jag upp för trappan och in i gästrummet som hade en stor dubbelsäng som jag brukade sova i. Jag lade Melanie på sängen och drog långsamt täcket över hennes lilla kropp och kysste henne på pannan innan jag rätade på mig och började gå ut ur rummet.
”Justin?”, hörde jag en svag röst säga. Jag vände mig om och fick se Melanie titta på mig med trötta ögon.
”ja?”, frågade jag.
”kan du komma och ligga bredvid mig? Jag vill inte sova ensam.”
Jag log genuint och gick tillbaka till sängen och kröp upp bredvid henne.
”god natt älskling”, sa jag och kysste henne bakifrån på axeln samtidigt som jag lade armarna om hennes midja. Hon kröp in i min famn och begravde huvudet mot mitt bröst.
”jag älskar dig.”


Tumblr_m85adbxek01rpga6lo1_500_large

Jag kunde inte sova. Tankarna snurrade runt i mitt huvud om vad som skulle ha hänt om jag inte kommit och räddat Melanie. Tänk om det hade gått så långt att han hade dödat henne. Tänk om jag inte visste var Niall höll till. Tänk om jag inte ens brytt mig om att leta upp henne, och antagit att Niall körde hem henne. Hela min hjärna var full av otaliga ”tänk om”, och det var just på grund av dem jag inte kunde sova. Jag såg ner på Melanie som låg och sov tyst i min famn. Hon var vid liv, och låg bredvid mig, mer kunde jag inte önska.
Långsamt drog jag ut min arm som Melanie låg på och reste mig upp från sängen. Jag drog på mig en t-shirt som hängde slarvigt över en stol innan jag lämnade rummet och gick ner för trappan.
På nedervåningen var det fortfarande tänt, och även om jag inte hade någon tidsuppfattning överhuvudtaget, så visste jag att det var sent på kvällen. Jag gick in i köket och fann John sitta på en av de tre barstolarna vid köksön med sin mobiltelefon mot örat. När han såg mig mumlade han något ohörbart i telefonen innan han lade på.
”jag trodde du sov”, sa John och placerade mobilen på köksön.
Jag skakade på huvudet.
”vem pratade du med?”, frågade jag sedan.
Han ryckte på axlarna, ”ingen speciell.”
För en gångs skull släppte jag det och slog mig ner på barstolen bredvid John samtidigt som han reste sig och gick fram till kylskåpet.
”är du hungrig?”, frågade han medan han tog fram äpplejuice och hällde upp i ett glas.
”ganska”, svarade jag och såg ut i det becksvarta mörkret utanför fönstret.
John tog en klunk ur glaset, ”ta för dig”, sa han och nickade mot kylskåpet.
Utan ett ord reste jag mig och tog fram något som såg ut som rester från en tidigare måltid. Jag lade upp det på en tallrik och lade in den i mikrovågsugnen.
”tror du Niall överlevde?”, frågade jag andlöst.
Han vände sig om och lutade sig mot ett skåp, ”jag vet inte, Justin. Han var inte död när vi lämnade honom i alla fall.”
Jag nickade, ”precis vad jag också funderade på.”
John bet sig i underläppen och såg ut att tänka en stund innan han svarade. ”men om han är klok lämnar han oss ifred efter detta. Han visste redan innan vad vi var kapabla till, och nu är han ännu mer medveten.”
Mikrovågsugnen gav ifrån sig ett pip och signalerade att maten var klar.
”i vilket fall som helst tycker jag vi borde döda honom, så vi slipper oroa oss för honom”, sa jag och slog mig ner vid köksön igen med tallriken framför mig.
John drack upp det sista ur glaset och gav ifrån sig ett smackande ljud, ”jag tror inte det är en så bra idé. Poliserna har dig redan i sitt register, och åker du fast för detta får du utan tvekan ett antal års fängelse.”
”John, poliserna har inte tagit mig för de andra två gångerna, så varför skulle de göra det nu?”, svarade jag och flinade, men John tyckte inte det var roande alls.
”jag bara säger, om de gör det så kommer du ångra dig djupt. Tänk på Melanie också, Justin.”
”hon kommer bara att bli lättad när hon slipper oroa sig för Niall.”
Han höjde på ögonbrynen, ”eller, så blir hon förkrossad när du hamnar i fängelse. Tänk på konsekvenserna innan du handlar.”
Jag höll munnen stängd, för John hade rätt. Han hade oftast rätt, faktiskt.
”jag ska nog gå och lägga mig igen”, sa jag och ställde tallriken i diskhon.
John nickade kort, ”god natt.”

Jag kom in i gästrummet igen och fann Melanie sovandes i exakt samma position som jag lämnade henne. Jag log för mig själv innan jag drog av mig jeansen och t-shirten jag bar på kroppen innan jag lade mig under täcket bredvid henne. Hon var så söt när hon sov.

Denna gången somnade jag faktiskt, men det blev ingen lång sömn då jag väcktes av ett öronbedövande skrik. Jag öppnade ögonen och fick se Melanie gråtskrika i sömnen bredvid mig. Hon slog med händerna omkring sig, som om hon försökte komma bort från något.
Genast satte jag mig upp i sängen och lade händerna på Melanies axlar för att ruska om henne. Hon öppnade rätt snabbt ögonen, men började skrika och stängde dem hårt igen.
”shh, Melanie”, sa jag tröstande och smekte hennes kind.
Hon hade slutat skrika, men grät fortfarande. När hon återigen öppnade ögonen och såg mig hängandes över henne slängde hon armarna om mig.
”Justin!”, utbrast hon och grät i min axel. ”j-jag drömde att Niall…”
Mer hann hon inte säga innan hon började gråta igen.
”allt är bra Melanie, ingen ska göra illa dig”, sa jag och kramade henne hårt. ”speciellt inte Niall.”
Jag smekte hennes hår med min ena hand samtidigt som jag såg henne i ögonen. ”Niall kommer aldrig igen komma i närheten av dig.”
Allt efter som tiden gick tystnade Melanies snyftningar, och snart hade hon somnat igen.

Melanies Perspektiv:

Jag vaknade innan Justin nästa morgon, så jag bestämde mig för att ta en dusch och bli av med känslan av att Niall rört vid mig. När jag reste mig upp kände jag direkt att smärtan i revbenen satte i, och när jag tog första steget kände jag hur ont jag hade i benet Chris slagit in i väggen. Haltandes tog jag mig fram till badrummet, och efter jag stängt dörren bakom mig började jag krångla mig ur den alldeles för stora tröjan jag sovit i.
Det var en chock att se mig själv i spegeln, jag kände inte igen mig. Flickan jag tittade på såg sorgsen ut, och hade två skärsår på kinden samt ett sugmärke på halsen. Jag ryste åt tanken över vem som orsakat det. På revbenen syntes ett stort blåmärke, och jag hade ett stort sår på magen. Fläckar av blod befann sig lite här och var, och mina ben var också dem täckta med blåmärken. Mitt hår var stripigt, och min mascara som jag bar hade runnit och låg nu som en skugga under mina ögon, vilket fick mig att se ut som ett spöke. Noggrant tvättade jag ansiktet i handfatet, och såg genast lite fräschare ut. Sedan klev jag in i duschen och tvättade håret två gånger och skrubbade min kropp ren från allt som hade hänt under det senaste dygnet.
När jag kom ut ur badrummet igen med mitt blöta hår droppandes ner på golvet och en handduk virad runt min kropp fann jag Justin sittandes upp i sängen med sin mobil i handen. Han såg upp på mig och mötte mig med ett stort leende.
”god morgon min älskade”, sa han och reste sig upp och gick fram till mig. Han lade sina händer på mina höfter och drog mig närmare sig.
”god morgon”, svarade jag och log tillbaka mot honom.
Justin böjde sig ner och kysste mig på läpparna och lutade sedan sin panna mot min. ”jag måste nog köra hem dig innan dina föräldrar tror att jag har dödat dig.”
Jag skrattade tyst och nickade.

Justin stannade bilen utanför mitt hus och gav mig en snabb puss på munnen innan jag öppnade bildörren och gick mot ytterdörren.
”mamma, pappa! Jag är hemma!”, ropade jag när jag stängt dörren bakom mig. Snart uppenbarade sig min mor vid ingången till köket med en allvarlig min.
”var har du varit, unga fröken?”, frågade hon.
”hos Justin.”
”och du tänkte inte på att höra av dig? Vi har varit oroliga för dig, Melanie. Och vad är det du har på kinden?”, frågade hon och syftade på mitt knivsår. Hon tog ett steg närmare mig och höjde ögonbrynet.
Nu skulle det vara bra att vara snabbtänkt, och ljuga ihop något riktigt snabbt.
”ehm… Jag ramlade ner för Justins trappa och slog mig, så Justin tyckte det var bättre för mig om jag stannade över natten."
Min mamma nickade långsamt, inte helt övertygad. ”mår du bra nu då?”
Jag nickade.
”jag och din far skulle gärna vilja träffa den här Justin någon gång. Bjud hit honom på middag.”
”javisst!”, svarade jag glatt.
Hon log vänligt, ”bra. Gå och vila lite nu, om du har slagit dig så hårt behöver du vila upp dig.”


Förlåt för att kapitlet inte är så långt, men det får bli så här. Jag kommer åka bort i två dagar, så förvänta er inte ett kapitel förrän lördag/söndag. 

Kommentera så blir jag mer motiverad att skriva! 
kram.
/e.

whenever you need me - kapitel 43

”kom så åker vi hem”, sa jag och lyfte upp henne, med ena armen i hennes knäveck och andra på hennes rygg.
Jag började gå ner för trappan med Melanie i min famn och John precis före mig, och han hjälpte mig genom att öppna bildörren åt mig så att jag kunde lägga in Melanie. När jag hade satt ner henne i bilsätet såg jag att min vänsterarm var full av blod.
”Melanie, blöder du?!”, fick jag fram, och sedan såg jag såret på hennes lår. ”herrejävlar”, mumlade jag. ”John! Har du en näsduk eller något?”
Genast kom han mot mig med en tygbit, och jag lindade den runt hennes ben för att stoppa blodflödet. Sedan hoppade jag in i förarsätet och körde så snabbt jag kunde därifrån.
”uhm, bro”, mumlade John och jag vände snabbt huvudet mot honom. Han pekade diskret mot baksätet och jag vände mig om och fick se Melanie sitta i exakt samma ställning som innan i rummet. Hon grät tyst för sig själv och såg ut genom fönstret.




Jag suckade och körde utan att tänka hem till John igen. Hans hus hade varit som mitt hem för två år sedan, och John var som en bror till mig. Han var två år äldre än mig, alltså tjugo år vid detta laget, men han betedde sig precis som om han vore jämngammal med mig. Det var John som hade tagit hand om mig ända sedan den dagen vid sjön. Jag hade berättat allt om min pappa som skulle gifta om sig, och han tröstade mig och stöttade mig. Han hade lärt mig allt jag kan, till och med hur man använde knytnävarna på bästa sätt i ett slagsmål. John ställde alltid upp för mig, vad det än var, och jag ställde alltid upp för honom.
Jag bromsade in på uppfarten till Johns hus, och han gick direkt mot ytterdörren medan jag öppnade bildörren till baksätet.
”klarar du av att gå själv?”, frågade jag Melanie med höjda ögonbryn. Hon torkade bort en tår under ena ögat med handflatan innan hon tog ett tag om bildörren som stöd när hon reste sig upp. Jag såg direkt på henne att hon hade ont, och hon höll sig med ena handen för revbenen medan hon haltandes gick över gräsmattan. Jag klarade inte av att se henne såhär, så jag gick ifatt henne och bar henne resten av vägen in i huset och lade henne på soffan.
”jag ska hämta lite saker, jag kommer snart igen”, sa jag och började gå mot trappan.
”Justin?”, hörde jag Melanie säga, och jag vände mig om. ”Förlåt.”
Jag suckade, ”det är inte ditt fel.” Sedan vände jag mig om och sprang upp för trappan till andra våningen där jag i badrummet hämtade saker att vårda Melanie med.
När jag kom ner igen till Melanie mötte hon mig med ett svagt leende, men jag såg att hon försökte dölja smärtan inom sig. Jag drog försiktigt upp hennes ben som vilade i soffan, satte mig ner där de legat, och lade benen i mitt knä. Efter det gjorde jag rent såret på Melanies lår, och hon bet hårt i sin läpp av svedan.
När såret var rent lindade jag ett bandage hårt runt om hennes ben, och sedan fortsatte jag till hennes sår i ansiktet. Hon hade två stora märken efter en kniv som skurit upp hennes kind. Att någon ens hade tanken på att förstöra hennes perfekta ansikte.
Sedan öppnade jag försiktigt min jacka som jag gett till henne. Jag blev chockad när de otäcka blåmärkena visade sig för mig.
Hade jag verkligen låtit det här hända mot den som betydde mest för mig i hela världen?

Melanies Perspektiv:

Justin öppnade långsamt jackan jag hade på mig eftersom Niall dragit sönder min tröja, och när han såg blåmärkena på min överkropp ändrades hans ansiktsuttryck helt. Han rynkade ögonbrynen, och hans läppar blev som ett streck. Utan ett ord sträckte han på ryggen och gick ut ur rummet.
”Justin?”, ropade jag efter honom, men som svar hörde jag hur ytterdörren smälldes igen. Jag försökte resa mig upp för att följa efter honom, men smärtan i mina revben tog för hårt på mig och jag fick lägga mig ner igen.
”oroa dig inte för honom, han blir sådan ibland”, sa en röst och jag vände snabbt huvudet mot var rösten kom ifrån. En kille, som såg ut att vara i Justins och min ålder, stod lutad mot dörrkarmen in till vardagsrummet där jag befann mig. Han hade mörkblåa ögon och brunt, rufsigt hår. På hans arm hade blod torkat in, och han hade skrapsår lite överallt på sin blottade hud. Jag höjde ena ögonbrynet frågandes mot honom, och han skrattade tyst.
”jag heter John.”
Mitt ögonbryn sänktes igen, ”jag har hört talas om dig.”
John log utan att visa tänderna medan han slog sig ner på en pall på andra sidan soffbordet, och vi delade en tyst stund tillsammans.
”tack. För att du räddade mig alltså”, sa jag och såg ner på mina naglar.
”det var inget. Jag gör allt för Justin.”
Jag log lite smått mot honom innan jag såg ner igen.
”han gillar dig, Melanie. Det ser jag på honom. Han pratar inte om något annat än dig.”
Just då kom Justin tillbaka in i rummet. Han såg först på mig, och sedan på John med en förvånad blick.
”vad gör ni?”, frågade han.
”pratar”, svarade John.
Justin höjde ögonbrynet som om han ville ha mer svar, ”om vad?”, sa han och satte sig ner i en fåtölj.
”om dig”, sa jag och log mot honom. Han besvarade mitt leende och drog ena handen genom sitt hår.
”jag ska laga lite middag, du måste vara utsvulten, Melanie”, sa John och reste sig upp. Jag hade inte tänkt på det innan, men jag hade inte ätit på sju timmar, och först nu kände jag hungern i min mage.
Jag vände huvudet mot Justin efter att ha tittat på medan John lämnade oss, och märkte att han hade iakttagit mig hela tiden.
”hur mår du?”, frågade han när jag mötte hans blick.
”jag har ont”, svarade jag utan att röra en min.
Justin suckade tungt och knäppte händerna och lutade armbågarna mot sina knän. ”förlåt, Melanie. Jag borde ha berättat för dig, men allt gick så bra, och jag hittade inget bra tillfälle för det. Egentligen borde jag bara sagt det när jag berättade resten, men jag kunde inte. Allt det här är mitt fel, och..”
”lägg av Justin. Jag förlåter dig. Hade det inte varit för dig så hade jag varit död nu”, sa jag.
Han skakade på huvudet för att få bort den tanken, ”säg inte så, det skulle aldrig ha hänt.”
”Niall sa ju själv att han skulle döda mig.”
”sluta!”, skrek Justin ilsket och reste sig hastigt upp ur fåtöljen. Han började vanka av och an medan han drog i sitt hår.
Jag vet inte om det var på grund av smärta, att jag var känslig, eller om det var både och, men jag kände hur en tår rann ner för min kind och lämnade en liten fläck på Justins jacka. Justin måste ha blivit väldigt förvånad när han såg att jag grät, för han höjde ögonbrynen och öppnade munnen innan han satte sig på huk vid soffan som jag låg i.
”det var inte meningen att få dig att gråta, Mel”, sa han och kramade om mig mjukt.
Jag skakade på huvudet och snyftade, ”nej, det är inte du. Jag kom bara att tänka på vad han gjorde mot mig.”
Justin suckade och såg mig djupt i ögonen, ”Niall kommer aldrig röra vid dig igen, det lovar jag”, sa han och torkade bort tårarna från mina kinder. ”jag kommer snart igen.”
Jag nickade och såg på medan Justin reste sig upp och gick in till John i köket. Innan jag visste ordet av hade jag stängt ögonen och somnat.

Justins Perspektiv:

När jag kom in till John i köket var han mitt uppe i att steka något på spisen.
”aye, bro?”, sa jag för att få hans uppmärksamhet. Han vände sig hastigt om och såg på mig.
”hej, hur mår hon?”
Jag ryckte på axlarna, ”hon har ont säger hon.”
Han nickade och vände på en köttbit i stekpannan.
”tack för att du hjälpte mig förresten.”
”det var inget. Jag vet att du skulle ha gjort samma sak för mig”, svarade John.
Jag nickade instämmande och vände mig om för att få en glimt av Melanie, och till min förvåning låg hon och sov tungt i soffan. Jag gick bort till henne och lyfte så försiktigt jag kunde upp henne från soffan. Sedan gick jag upp för trappan och in i gästrummet som hade en stor dubbelsäng som jag brukade sova i. Jag lade Melanie på sängen och drog långsamt täcket över hennes lilla kropp och kysste henne på pannan innan jag rätade på mig och började gå ut ur rummet.
”Justin?”, hörde jag en svag röst säga. Jag vände mig om och fick se Melanie titta på mig med trötta ögon.
”ja?”, frågade jag.
”kan du komma och ligga bredvid mig? Jag vill inte sova ensam.”
Jag log genuint och gick tillbaka till sängen och kröp upp bredvid henne.
”god natt älskling”, sa jag och kysste henne bakifrån på axeln samtidigt som jag lade armarna om hennes midja. Hon kröp in i min famn och begravde huvudet mot mitt bröst.
”jag älskar dig.”


Förlåt för att alla kapitel kommer mitt i natten, men jag skriver bäst då. Och så får ni ju något trevligt att läsa vid frukosten, haha!

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ TISDAG!

nästa kapitel

Nästa kapitel kommer ikväll, ni som undrar! Hoppas ni får en bra dag. Kram. :) /e

whenever you need me - kapitel 42

”snälla sluta”, fick jag fram samtidigt som ännu en tår flydde från mina ögon. Av någon anledning lyssnade Chris på mig, för han slutade, och när jag öppnade ögonen stod han bredvid Niall och en annan kille jag aldrig sett förut.
”vad vill ni?”, frågade jag och gjorde allt för att låta så modig som möjligt.
Alla flinade exakt likadant, men bara Niall öppnade munnen.
”är det inte synd att du sitter här endast på grund av din pojkvän?”
”Justin kommer och räddar mig!”, skrek jag förtvivlat.
Niall skrattade, ”nej, det kommer han inte. Tänk efter, Melanie. Skulle du åkt efter någon som anklagade dig för att vara en lögnaktig mördare?”
Jag svarade inte utan bet mig hårt i läppen, för Niall hade rätt. Justin skulle inte komma efter mig. Varför skulle han? Jag hade ju faktiskt sagt riktigt hemska ord till honom, som jag skulle, om jag kunde, ta tillbaka. Men det går inte. Jag är fast här.




Allt det här var mitt fel. Det var mitt fel att jag och Justin åkte till den där restaurangen från första början, och det var jag själv som gjorde så att jag hamnade här. Jag har ingen mindre än mig själv att skylla på för det här. Niall hade rätt. Varför skulle Justin komma och rädda mig? Han vet inte ens var jag är. Och efter vad jag sa till honom innan idag tvivlar jag starkt på att han kommer över huvudtaget leta efter mig. Jag kände hur en tår långsamt rann nerför min kind samtidigt som jag kom att tänka på att jag kanske aldrig skulle komma härifrån.
”gråter hon?”, frågade den tredje killen, som jag inte visste namnet på. Snabbt snörvlade jag till och tittade ner för att slippa möta deras blickar.
Snart tog ett par rejäla fingrar tag i min haka, och försökte dra upp mitt huvud för att möta min blick, men jag drog mig ur hans grepp. Som svar fick jag en hård handflata rätt på käken, och jag bet ihop hårt för att inte skrika. Fingrarna tog tag om min haka ännu en gång och tvingade mig att vända ansiktet uppåt.
”utmana inte ödet”, sa Niall och slog mig en gång till innan gick bort till andra änden av rummet. De två andra killarna lämnade oss ensamma och det var med stor skräck jag såg dörren stängas efter dem.
”jag litade på dig”, sa jag med blicken fäst på väggen. Niall tog några steg närmare mig och lutade sig mot ett bord.
”det var kanske inte en sådan bra idé, va?”, svarade han och jag kände hur han såg på mig.
Först nu vågade jag möta hans blick. ”så från första början, när vi träffades, så hade du planerat allt det här?”
”en del. Men du gjorde rätt så mycket själv också.”
Jag förbannade mig själv inombords för att jag var så otroligt korkad.
”och historien du berättade innan idag…?”, frågade jag.
”är till hälften sann”, avslutade Niall.
Jag suckade, ”skulle du kunna berätta sanningen?”
Han skrattade, ”det hade ju förstört det roliga.”
Jag svarade inte, mest för att jag inte visste vad det roliga i det här var.
Niall såg på mig, ”för att vara kidnappad så är du inte särskilt rädd.”
Jag fnös, ”jag är inte rädd för dig, Niall.”
”det borde du vara.”
Han stod nu väldigt nära mitt ansikte, och drog ena pekfingret över det öppna sår som Chris skurit upp i min kind. Jag bet i min läpp för att minska smärtan i kinden.
När Niall märkte detta såg han först på mina läppar och sedan på mina ögon, och innan jag visste ordet av kysste han mig på nacken. Jag kunde inte låta bli att släppa ut ett dovt ljud, och detta uppmuntrade Niall. Han kysste min nacke hårdare och började suga på min hud, antagligen lämnade han också ett sugmärke efter sig. Sedan placerade han kyssar längs mitt nyckelben ända tills han nådde min axel.
”Niall”, fick jag fram mellan mina djupa andetag, ”sluta, snälla.”
Han struntade helt i mig, och fortsatte till mina läppar istället. Hans händer omslöt mitt ansikte, och snart kände jag hans salivvåta läppar mot mina torra. Hade jag haft tillgång till händer eller ben hade jag slagit till honom för länge sedan, men nu satt jag här, hjälplös, och kunde inte göra någonting åt vad han gjorde mot mig.
Niall började kyssa mig hårdare och tryckte in sin tunga i min mun. Det var då jag tog möjligheten att få honom och sluta, och bet hårt tag i hans tunga. Han blev överraskad, och såg ut att ha ont.
”Bitch!”, sa han och slog till mig på kinden, exakt samma ställe där han slog mig när jag vägrade se upp på honom.  Han lutade sig ner över mig igen, men stannade några centimeter ifrån mitt ansikte.
”gör inget motstånd, det blir bara värre då, gumman”, viskade han i mitt öra. Jag höll på att spy av hans smeknamn på mig, men jag rörde inte en min. Nialls tänder snuddade vid min öronsnibb innan hans läppar placerade sig gång på gång längs mitt käkben, ända tills han var precis vid min mun.
”snälla Niall, gör det inte”, flämtade jag. Till svar fick jag bara ett elakt flin, innan han kysste mig hårt på läpparna samtidigt som han tog tag i slutet av min t-shirt. Han kysste mig en gång till, och sedan drog han isär min tröja i två delar, så att han nu fick en blick av min blottade överkropp. Jag skrek högt och panikslaget, men Niall satte sin hand för min mun, ”håll käften!” Då bet jag tag i hans finger, och han gav ifrån sig ett mörkt skrik innan han slog mig i revbenen.
”att du aldrig lär dig!”, skrek han åt mig medan han höll sig för fingret jag bitit i. En droppe blod hamnade på hans tröja, och han såg på mig med hat i blicken.
”kan du inte bara släppa mig?!”, skrek jag med gråt i rösten.
”varför det?”, frågade han med egendomlig röst.
Jag kände hur tårarna började rinna, ”jag har inte gjort något, snälla bara låt mig gå!”
”det kan du glömma”, svarade Niall innan han kysste mig länge på halsen. Då attackerade jag honom och bet honom på nacken.
”aj! Vad fan är ditt problem?!”, röt Niall åt mig.
Just då steg Chris och den andra killen in i rummet, och såg först på mig i stolen med bara bh och shorts på mig, och sedan på Niall som höll sig för nacken.
”ta med tjejen ner i källaren”, sa Niall och pekade på mig.
Killarna såg på mig, och utan ett gick de fram till mig och började binda loss mina ben. Direkt när jag kom på fötter sparkade jag den ena killen, så att han tvingades släppa taget om mig. Sedan sparkade jag Chris, men han höll hårt om mig, och slängde ner mig på golvet. När jag hade tagit mig upp på händerna hängde mitt hår över mitt ansikte, vilket gjorde det omöjligt för mig att se vad som pågick runt omkring mig. Det var också därför jag inte hade en chans att skydda mig mot sparken jag fick i sidan av magen. Sparken gjorde så att jag föll ner på marken igen, och smärtan fick mig att börja gråta okontrollerbart. När jag med ena handen stödde mig och med den andra höll för smärtan såg upp på killarna, fick jag genast en knytnäve i ansiktet. Utan ett ord eller blick mot dem, försökte jag krypa därifrån, men jag kände hur någon tog tag i mitt ben och drog mig över golvet.
”släpp mig!”, skrek jag och tårarna rann längs med mina kinder. Som svar hörde jag någon skratta, och sedan fick jag ännu en hård spark, denna gången rätt i magen, vilket fick mig att hosta högt.
Ett par fingrar drog bort håret från mitt ansikte, och snart såg jag att det var Niall. Han var riktigt nära mitt ansikte, och hans ögon berättade att han var skadeglad.
”du vet Melanie, din pojkvän dödade min flickvän. Så jag tänkte ge igen, fast denna gång har jag kul samtidigt.” Han drog i mitt hår vilket fick mig att lägga mig ner på rygg. ”hämnd, ljuva hämnd”, sa han, och de tre killarna skrattade i kör. Sedan tog någon tag i mitt ben och körde det hårt in i väggen. Jag skrek högt i smärta och vred mig om så att jag låg på sidan.
”snälla, låt mig vara”, fick jag fram, men det lät mer som en viskning.
”förlåt, jag hörde dig inte”, sa Niall.
Jag var precis på väg att svara när jag kände något vasst stickas in i baksidan av mitt lår. Mitt skrik var en blandning av gråt, jämmer och smärta, och när jag vände huvudet fick jag se Chris med en kniv i handen.


Justins Perspektiv:

Jag bromsade hårt in utanför huset, och klev ut ur bilen tillsammans med John. Direkt hörde vi ett skrik inifrån huset, och jag kände direkt skuld och såg på John. Han tittade tillbaka på mig med tom blick innan han nickade mot ytterdörren, som tecken på att vi skulle gå in. Efter en hård spark slogs ytterdörren upp och jag klev in i huset med mitt vapen i händerna framför mig och John strax bakom mig.
”vi går upp”, viskade jag så tyst jag kunde innan jag började smyga upp för trappan med så tysta steg som möjligt.

På ovanvåningen fanns endast en lång korridor med fem dörrar som alla ledde in till olika rum. Jag lyssnade stint medan jag passerade det första rummet, men det var knäpptyst. Nästa dörr jag gick förbi var också helt tyst, men vid det tredje rummet kunde jag höra ett gällt skrik och gråt på andra sidan dörren. Jag pekade på dörren, och John nickade snabbt innan jag tog tag i handtaget och vred om. När jag öppnade dörren fick jag se Melanie liggandes på golvet i fosterställning medan tre killar stod upp runt om henne. En av dem var Niall. Killarna vände sig snabbt om och såg på mig med chockade ögon, och snart attackerade de både mig och John.



Melanies Perspektiv:

Just när jag var på väg att få ännu en spark av Chris, öppnades dörren, och in kom Justin. Jag har nog aldrig varit så glad att se honom. Genast gick killarna emot Justin och den andra som befann sig bakom honom, och jag försökte resa mig upp, men det gick inte. Så jag kröp så gott jag kunde in till ett hörn och drog upp benen, trots smärtan, mot min haka och begravde ansiktet mellan mina knän och grät.


Justins Perspektiv:

En kille låg död på golvet med en kula skjuten i hans hjärta, och den andra hade flytt. Niall låg och kämpade för att andas medan han blödde konstant från ett sår i sin panna. Jag själv och John hade kommit undan ganska lindrigt med några sår här och där.
Det var först nu jag fick chansen att se mig om i rummet. Lite längre bort stod en ensam stol, och på golvet framför den låg en grön tröja, sönderriven i två delar. Min blick vandrade över rep som låg fritt i närheten av stolen, och fortsatte till ena hörnet av rummet. Där, ihopkrupen med ansiktet mellan knäna, satt Melanie. Hon hade inget annat än jeans shorts och bh på kroppen, och hennes hår hängde fritt över hennes axlar och rygg. Långsamt gick jag fram till henne och satte mig på huk framför henne. Jag lyfte min hand och lade den på hennes överarm, och Melanie ryckte till och drog armen till sig. Hon såg på mig med skräckslagen blick, och hela hon skakade av rädsla. Hennes mascara hade smetats ut över hennes kinder av tårar, och genast kände jag ett sting av skuld. Hur kunde jag låta detta hända?
”Melanie, allt är bra. Jag är här nu”, sa jag lugnt och såg in i hennes ögon. Jag sträckte fram handen för att smeka hennes kind, som alltid brukade lugna ner henne, men hon drog sig undan och stirrade ner i marken.
Jag suckade, ”vill du låna min jacka?”
När hon inte svarade tog jag av mig den och trädde den försiktigt på henne. Hennes ansiktsuttryck sa smärta, men hon gav inte ifrån sig ett ljud.
”kom så åker vi hem”, sa jag och lyfte upp henne, med ena armen i hennes knäveck och andra på hennes rygg.
Jag började gå ner för trappan med Melanie i min famn och John precis före mig, och han hjälpte mig genom att öppna bildörren åt mig så att jag kunde lägga in Melanie. När jag hade satt ner henne i bilsätet såg jag att min vänsterarm var full av blod.
”Melanie, blöder du?!”, fick jag fram, och sedan såg jag såret på hennes lår. ”herrejävlar”, mumlade jag. ”John! Har du en näsduk eller något?”
Genast kom han mot mig med en tygbit, och jag lindade den runt hennes ben för att stoppa blodflödet. Sedan hoppade jag in i förarsätet och körde så snabbt jag kunde därifrån.
”uhm, bro”, mumlade John och jag vände snabbt huvudet mot honom. Han pekade diskret mot baksätet och jag vände mig om och fick se Melanie sitta i exakt samma ställning som innan i rummet. Hon grät tyst för sig själv och såg ut genom fönstret. 



Förlåt för att kapitlet inte har kommit tidigare, men jag har inte haft tid! Men jag har faktiskt kämpat riktigt hårt med detta, inte lätt att föreställa sig som kidnappad.

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ FREDAG/LÖRDAG!