kapitel 56 - I thought you were gone.

”saknar du honom?”, frågade min mamma och såg sorgset på mig. Det såg ut som om hon tittade ner på mig, som om jag var sårbar ur hennes synvinkel.
Jag nickade.
”han kommer vara hemma innan du vet ordet av.”, sa hon stöttande.
”jo, jag hoppas det.”

Senare på kvällen ringde min mobil. Jag hann se Chloes namn på skärmen innan jag svarade.
”hej.”, sa jag.
”tack.”, sa Chloe från andra sidan luren. ”även om det var världens sämsta lögn så är du världens bästa vän.”
Jag försökte kväva ett skratt, men misslyckades. ”vad menar du?”
”du vet exakt vad jag menar, Mel.”, svarade Chloe, och jag visste att hon hade ett leende på läpparna.
Det var tyst i luren ett tag, och jag trodde att hon hade försvunnit tills jag hörde hennes andetag. ”jag och Ryan är tillsammans nu förresten.”




Ytterligare en vecka hade gått, men Justin var fortfarande inte tillbaka i Stratford. Jag saknade honom mer för varje minut som gick, och att bara tänka på honom gjorde ont i hjärtat. Allt jag ville var att känna hans armar runt min midja och kunna luta mitt huvud mot hans bröst och känna hans hjärtslag.
Chloe och Ryan hade inte haft öga för något annat än dem själva den senaste veckan, och att se de två tillsammans och lyckliga, påminner mig bara ännu mer om Justin. När jag lämnade honom ute på min veranda trodde jag att tiden skulle rinna iväg, och att Justin snart skulle komma tillbaka. Men jag hade fel. Hittills hade det känts som en evighet som han hade varit borta, och han skulle vara kvar i USA i säkert en hel vecka till. Vid denna tidpunkt kändes det meningslöst att vänta på att han skulle komma hem igen. Det hade till och med gått så långt att jag tittat på billiga flygbiljetter till Atlanta för att träffa Justin, men både min pappa och mamma hade stoppat mig.
Att Justin skulle lägga armarna om mig igen var som att någon skulle kunna flyga. Det skulle aldrig hända. Det var exakt så det kändes i alla fall.
”Melanie!”, ropade min mamma från undervåningen. ”Vi åker och handlar i London, och kommer hem ikväll!”
Jag suckade och satte mig upp i sängen. Egentligen hade jag mer än gärna följt med dem och fått några nya klädesplagg på köpet, men jag hade ingen ork för det. Bara Justin kunde få upp mitt humör i detta läge, och vi vet alla att det inte skulle gå. Jag drog på mig ett par gråa mjukisbyxor och lät det randiga linnet jag sovit i, sitta kvar på kroppen. Mitt hår satte jag upp i en slarvig knut, och sedan gick jag ner för trappan. Jag hann precis träffa min familj då de alla fyra stod i hallen, redo att ge sig av.
”det finns gott om mat i kylen, så du slipper laga mat.”, sa min pappa och flinade och syftade på mina matlagningskunskaper. Jag kunde knappt koka upp pasta. Det slutade alltid med att pastan antingen blev alldeles mjuk, eller på tok för hård.
”okej, ha det så kul.”, svarade jag och sträckte fram handen för att vinka av dem.
Så fort de stängt dörren bakom sig gick jag in i köket för att ta fram pålägg och bröd. Jag ställde upp allting på köksbänken, och tog fram två skivor bröd, och började göra i ordning dem. Även om jag såg ner och var fullt koncentrerad på att bre mina mackor, kunde jag ur ögonvrån urskilja någon som rörde sig. Jag tittade hastigt upp och såg mig omkring, men beslöt mig för att det bara var inbillning. Osthyveln tog jag fram ur en av lådorna bredvid kylskåpet och började skära. Det var då jag hörde ett knak. Som om någon gick på en lös bräda i golvet eller något liknande. Nu var jag övertygad om att någon var här inne. Skräckslagen släppte jag allt jag höll i mina händer och började gå med försiktiga steg ut i vardagsrummet. Mina tår nuddade golvbrädorna, en efter en när jag satte i fötterna. När jag kom in i vardagsrummet verkade allting lugnt. Allt var precis som vanligt, och ingenting såg annorlunda ut.
”hallå?”, sa jag för säkerhets skull. Jag tog ett steg fram. Om det var någon ville något väl, hade den personen svarat. Men inte ett ljud fick jag till svar. Jag blev både lättad och mer rädd på samma gång. Tänk om det var någon i huset?
Plötsligt sattes en hand för min mun, och jag skrek högt men det kvävdes och kom istället ut som en viskning. Jag famlade frenetiskt med händerna runt om mig och försökte få bort händerna från min mun, men då tog några andra händer tag i dem och drog dem bakom min rygg. Jag kände hur de knöts fast med ett rep där, och det enda jag kunde göra var att sparka, vilket var precis vad jag gjorde, men till ingen nytta. Någon satte en ögonbindel för mina ögon, och genast blev allt svart. Jag skrek så högt jag kunde trots handen för min mun, och vred mig och rörde på varenda kroppsdel jag kunde. Ett par starka händer tog tag om mina vrister och lyfte mina ben som om de vore lätta som fjädrar. Jag fortsatte sparka och skrika på hjälp, men det var inget som hände. De bar ut mig ur mitt hus, och slängde in mig i vad jag trodde var baksätet av en bil. Så fort bilen började rulla släppte jag ut ett högt och gällt skrik. Snart kände jag en handflata mot min kind, och smärtan efter var olidlig.
”håll käften, annars kommer något riktigt otrevligt att hända.”
Jag stannade helt upp när jag hörde rösten. Den kändes bekant på något vis, men jag kunde inte lista ut vem det var. Jag hade hört den rösten innan, det var jag helt säker på, men vem den tillhörde hade jag helt glömt bort.


Resten av bilfärden satt jag stilla utan att säga någonting. Mest för att de hade hotat att döda mig om jag yttrade något, men också för att ingen skulle höra mig hur högt jag än skrek. Bilen saktade in och jag kände direkt hur min puls blev starkare och snabbare. Några bildörrar stängdes och snart lyfte någon upp mig över sina axlar så att jag hängde som en säck ner över personens rygg. Jag var livrädd över vad som skulle hända härnäst. Jag kunde varken se något eller röra på mig.
”lås dörren efter dig.”, hörde jag en kille säga och strax därefter sattes jag ner på ett golv. En dörr stängdes igen och någon vred om låset på andra sidan dörren. Det var först nu den stora paniken kom. Vad ville de med mig att göra, vad kunde jag någonsin ha gjort mot dem? Jag hade vaknat för mindre än en timme sedan, och nu satt jag här, ensam. Lämnad på ett kallt golv med bakbundna händer och ögonbindel av främlingar som jag gissade på, inte ville mig något gott. Justin var i Atlanta, flera timmar härifrån. Han sitter säkert och pratar med sin nya manager medan jag blivit kidnappad. Och han har ingen aning om vad som har hänt. Jag kände tårarna bränna innanför ögonlocken när jag tänkte på mitt öde. Jag skulle dö här, för ingen visste vart jag var någonstans, inte ens jag själv. En tår rann nerför min kind och det började klia irriterat där den nyss runnit. Faktumet att jag inte kunde göra något åt det irriterande gjorde mig bara mer ledsen. Jag lutade huvudet mot mina uppdragna knän och började gråta.
Just då hörde jag dörren till rummet öppnas, och fotsteg som kom allt närmare mig. Jag satt på helspänn och väntade på vad som skulle hända. Ur en liten glimta i ögonbindeln kunde jag se ett par skor som stannat precis vid mig. Jag tittade snabbt bort för att slippa se dem.
En hand smekte långsamt över min kind, och jag vände bort ansiktet.
”har du saknat mig, Melanie?”
Blodet i mina ådror frös till is och mitt hjärta slutade slå. Min hjärna slutade fungera, och det kändes som om hela världen hade stannat till. Den rösten var exakt samma röst jag hört och känt igen i bilen, skillnaden var då att jag inte kunde sätta fingret på vem det var som pratade. Men nu kunde jag.
Han knöt upp knuten som höll ögonbindeln för mina ögon och lät den falla ner på golvet.
”jag trodde du var död.”, sa jag förskräckt.
Han flinade mot mig medan han ställde sig upp efter att ha suttit på knä mittemot mig. ”vissa i sin närhet ska man inte lita på.”
”vad menar du?”, frågade jag. Han log och såg bort mot dörröppningen.
”Jason!”, ropade han. Jag bet mig så hårt i läppen att jag trodde jag skulle börja blöda. Ropade han precis det namnet jag tror han gjorde?
Snart fick jag svaret på min fråga, då Jason själv uppenbarade sig och lutade sig mot dörrkarmen. Han gav mig en obeskrivlig blick innan han såg på Niall.
Niall tog tag i en hårslinga som satt i mitt hår och började tvinna det mellan sina fingrar. ”du förstår, Mel, Jason och jag hade en överenskommelse som inte din pojkvän visste om. Jason jobbade för mig i själva verket.”
Jag satt tyst med sammanbitna läppar och försökte att inte koncentrera mig på det faktum att han rörde vid mitt hår.

”så medan Justin och hans kompisar bombade ett av mina tillhåll där de trodde jag befann mig, satt jag helt säker i andra delen av stan.”
Hela tiden hade jag trott att Niall var död, och att jag inte skulle behöva oroa mig för honom längre. Men just när jag höll på att glömma bort honom, kommer han fram igen. Och denna gången med Jason vid sin sida. Jason som jag har berättat nästan alla mina och Justins problem för. Jag såg bort mot Jason. Han hade ett konstigt ansiktsuttryck som var omöjligt för mig att tyda. Det var som om han inte ville vara på samma sida som Niall, men ändå var det.

”vad vill du mig?”, frågade jag. Jag gjorde allt för att låta självsäker och orädd, men min röst sprack.
Niall flinade. ”det vet du väl redan?”
”det är Justin du vill hämnas på, inte mig!”, utbrast jag desperat.
Hans ögon smalnade. ”Men Justin är inte här.”
Det var då jag också insåg det. Hur skulle jag komma härifrån? Mina föräldrar skulle sakna mig och oroa sig eftersom jag inte var hemma när de kom hem, men hur skulle de veta att Justins fiende hade kidnappat mig? Och mina vänner, inte dem heller skulle någonsin kunna hitta mig. De enda som visste om att det här hade hänt var Justin och John. Justin var långt härifrån och hade ingen aning om vad som försiggick, och John hade jag inte hört ett ord ifrån sedan Justin beslöt sig för att lämna det kriminella. Jag var fast här, och det fanns ingen som skulle kunna hjälpa mig.
Niall började gå ut ifrån rummet, och trängde sig förbi Jason på vägen ut som fortfarande stod i dörren och iakttog den hela situationen. Han gav mig en uttryckslös blick, och sedan stängde han dörren efter sig och lämnade mig ensam åter igen. Jag suckade och lutade mig mot väggen bakom mig. I rummet jag befann mig fanns nästan inga möbler, bara en smal säng i ena hörnet med ett litet bord bredvid och en gammal lampa på. Det fanns en inbyggd garderob bredvid dörren, men jag tvivlade på att det fanns något inuti den. Väggarna hade en gång i tiden varit helt vita, men de hade blekts av solen och såg nu ut som en blandning mellan gult och vitt.
”du berättade aldrig att det var henne du skulle kidnappa!”, hörde jag en argsint röst. Jag stelnade till eftersom det var mig de pratade om, och väntade på svaret.
”lugna dig, bro. Vad spelar det för roll vem det är? Det är inte så att hon är din tjej. Jag trodde vi hade kommit överrens om det här redan?”, svarade Niall lugnt.
Det hördes ett högt klirr, som om någon kastade en lampa i golvet eller något liknande. ”vi kom överrens om detta utan att jag visste vem det var. Den här tjejen är inte vem som helst, Niall.”
”jag bryr mig inte, bara du gör ditt jobb. Annars blir du av med både pengarna och livet.”
En ringsignal från en mobiltelefon hördes, och det blev tyst ett tag.
”jag måste iväg ett tag, och jag vill att du håller koll på henne. Är allt inte som det ska när jag återvänder så är det du som får skulden.”
Jason svarade inte, och snart hördes ljudet av en bilmotor som startade utanför huset. Strax därefter kom Jason in i rummet med ett vattenglas i handen.
”jag tänkte att du kanske var törstig.”, sa han och satte sig ner på huk vid min sida. Jag såg på honom en kort sekund innan jag vände bort huvudet. Jason suckade och ställde ner vattenglaset på golvet. Sedan gick han och satte sig på den lilla sängen och begravde ansiktet i sina händer samtidigt som hans armbågar stödde sig på hans knän. Jag iakttog honom vaksamt där han satt utan att göra den minsta rörelse.
”du tycker säkert jag är den elakaste personen någonsin.”, sa han plötsligt.
Jag bet i min läpp medan jag funderade ut ett tillräckligt bra svar. ”inte någonsin.”, svarade jag tyst.
Jason såg upp på mig och skrattade till, men blev genast allvarlig igen. ”det var inte meningen att det skulle bli såhär egentligen. Jag var skyldig Niall sedan tidigare, och när han fick reda på att jag skulle samarbeta med Justin utnyttjade han det.”
Jag såg honom i ögonen. ”jag litade på dig, Jason. Jag berättade allt om mig och Justin för dig.”
”jag är fortfarande samma person, jag har bara lite trubbel som jag måste ta hand om.”
”och då utsätter du mig för fara?”, frågade jag skeptiskt.
Han suckade, ”det var inte meningen att det skulle bli såhär. Hade jag vetat vad som skulle hända hade jag inte gett mig in i det från första början.”
Jag fnös.
”förlåt, Melanie. Förlåt för vad jag gjort och för vad jag kommer att göra.


Niall är tillbaka! Vad tycker ni om det? ;)

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ ONSDAG.

kapitel 55 - Love Fixers.

Jag skrattade till, och Usher hälsade på min mamma innan jag skulle börja sjunga. Jag slog mig ner på en pall, och drog det första ackordet på min gitarr. Sedan började jag sjunga Be Alright. Jag vet inte varför jag gjorde det, jag bara tog ett ackord och började spela. Den låten hade jag skrivit till Melanie när vi bråkade, så den betydde en hel del för mig. Även om vi under den tiden bråkade, visste jag att allting skulle bli bra igen och att vi skulle bli sams igen. Och om hon inte hade förlåtit mig, hade jag kämpat för att få tillbaka henne. Ett liv utan Melanie, är inget liv alls.

Cause everything’s gonna be alright, ai-ai-ai-aight.
Be alright, ai-ai-ai-aight. Through your sorrow, and the fights, don’t you worry. Cause everything’s gonna be alright.

Usher applåderade. Jag kunde inte fatta det, han applåderade faktiskt. Han gillade det jag nyss framfört. Jag kunde inte låta bli att le stort.
”du har talang, Bieber.”, sa han. ”jag ska se vad jag kan göra. Men jag vet att om du går rätt väg, kommer du kunna nå toppen.”



Melanies Perspektiv:

”hur har det gått?”, frågade jag och såg in i webbkameran på min dator. Justin syntes på datorskärmen, och han hade ett stort leende på läpparna.
”det gick bra. Usher tyckte om mig, och han sa…”, han avbröt mitt i meningen och stirrade på sin dator. ”kan du sluta hålla på med ditt hår? Det ser fint ut som det är.”
Jag såg ner på min hand som höll på med några hårtestar och skrattade. ”förlåt. Fortsätt nu.”
Justin flinade. ”han tyckte om mig, och imorgon ska jag träffa LA Reid, mannen som signade Usher från första början.”
”vad roligt! När kommer du hem?” Jag inspekterade hela han i väntan på svar. Justin bar en grå YMCMB-hoodie och var alldeles rufsig i håret, som om han precis hade vaknat.
”jag vet inte.”, svarade han med en suck. ”det beror på om Reid gillar mig. Gör han det tar det nog ett tag innan jag kommer hem. Men tiden kommer att rusa förbi, och innan du vet ordet av står jag framför dig igen.”
”jag hoppas det.”, mumlade jag besviket.
”Melanie…”, sa Justin.
Jag såg upp. ”vad?”
”det är inte för evigt. Jag saknar dig, men vi kan ju prata här.”, sa han.
Jag suckade. ”men jag kan inte vara i din famn.”
Justin bet sig i läppen. ”jag vet. Men hur mycket jag än vill ha dig här, så går det inte.”
”jag förstår.”, sa jag. ”jag måste gå nu, Justin. Lycka till imorgon.”
Han log. ”tack, jag ska tänka på dig. Jag älskar dig. Sov gott min älskling.”
”god natt Justin.”, svarade jag och log.

Jag kunde inte sova den natten. Allt för många tankar cirkulerade i mitt huvud för att jag skulle kunna slappna av. Vad skulle hända om LA Reid gillade Justin och gjorde honom till stjärna? Hur skulle hans, och mitt liv se ut då? Och skulle jag ens få möjligheten att träffa honom om han blev känd? Egentligen ville jag att allting skulle återgå till det normala igen, och att Justin skulle komma tillbaka som vanligt. Han skulle aldrig vara hemma om han blev känd, och jag skulle antagligen inte få ha honom för mig själv längre.
Men å andra sidan ville jag inget hellre än att se Justin lycklig. Och det var faktiskt min idé att börja lägga ut videor på You Tube, så jag får skylla mig själv. Jag hoppas bara på att han fortfarande kommer vara den vanliga Justin om han blir känd. Det är det jag är orolig över.

Ett högt knack på ytterdörren väckte mig ur min sömn. Jag vände mig om i sängen och såg på klockan. 11.33. Hade jag verkligen sovit så länge? Jag svängde benen över sängkanten och släpade mig ner för trappan medan knackningarna fortsatte.
”ja ja, jag kommer.”, sa jag och låste upp dörren. ”Chaz?” Jag såg förvånat på hans irriterade ansikte.
”hur lång tid kan det ta att öppna en dörr?”, frågade han och trängde sig förbi mig för att komma in i huset.
”du väckte mig, faktiskt.”
Chaz vände sig om och såg ursäktande på mig. Han var alltid så oskyldig. ”förlåt.”
Jag skrattade till. ”det är lugnt, jag hade nog sovit hela dagen om det inte varit för dig. Vad gör du här?”
Han gick in i köket och slog sig ner på en av barstolarna. ”kan jag få ett glas juice eller något?”
”visst.”, svarade jag och gick fram och öppnade kylskåpet och tog fram ett apelsinjuicepaket. Ur ett av de övre skåpen bredvid ugnen tog jag ut två glas och fyllde dem till bredden. Sedan gav jag det ena till Chaz medan jag tog en stor klunk ur det andra.
”så varför kom du hit utan förvarning?”, frågade jag.
Han satte ner glaset på marmorbänken framför sig. ”Det är Ryan och Chloe. Vi måste göra något åt dem två, jag står inte ut längre.”
”menar du att vi ska para ihop dem eller sära på dem?”
”para ihop dem såklart.”, svarade Chaz.
Jag nickade. ”hur ska vi göra då?”
Chaz ryckte på axlarna. ”jag vet inte. Men vi måste få dem att spendera mer tid ensamma. Annars funkar det aldrig.”
”så du har också märkt att de gillar varandra?”, frågade jag.
Han fnös. ”märkt? Chloe är allt Ryan pratar om nuförtiden. Han är precis som Justin var innan ni två blev tillsammans.”
Chaz sa det så alldagligt som om han inte tyckte det var något speciellt. För mig var det en nyhet att Justin ens pratat om mig med hans kompisar. Jag tänkte tillbaka på första dagen jag träffade Justin, den dagen var också min första dag i skolan i Stratford.

"Du kan sätta dig vid en ledig bänk. Välkommen till Stratford förresten!", sa han medan jag gick bort mot en ledig fönsterplats. "Tack.", svarade jag.

Tur nog satt det ingen bredvid mig, så jag slapp vara tvungen att prata med någon. Jag tog upp mina böcker som jag fått på rektorsexpeditionen och fösökte lyssna på vad läraren sa.

Det var rätt svårt eftersom jag hela tiden hörde två killar bakom mig viska högt. Jag kunde till och med höra att de sa mitt namn upprepande gånger.

Till slut orkade jag inte med att de pratade om mig längre så jag tog mod till mig och vände mig om, "vad är det om mig?"

Killarna, som suttit vända mot varandra vände nu sina huvuden mot mig. Den ena av dem hade djupa, hasselbruna ögon att drunkna i och brunt hår. Den andra killen var lite blondare med grönblåa ögon. Han såg på mig en stund innan han öppnade munnen, "ingenting. Han tycker du är snygg."

Jag såg förvånat på den blonda och sedan på han andra som jag tycktes se ha lite röda kinder. Jag log och vände mig om för att återgå till lektionen.

"Vafan säger du det för?" hörde jag den brunhåriga killen säga och slå till den andra. Jag gled lite längre ner på stolen, generad. "Jag sa sanningen ju?" svarade den andra självklart. Den brunhåriga svarade inte men jag kunde höra en djup suck från honom.

 

"Så, då tar ni sida 54-57 läxa tills nästa gång. Tack för idag."

Efter att läraren sagt sina sista ord reste sig alla snabbt upp och började gå ut från klassrummet. Jag följde strömmen och var snart ute i korridoren.

"Mel, Vänta! Melanie!"

Vem ropar på mig? Det måste vara någon annan som den ropar på, helt klart. Jag skakade av mig tanken av att någon ville mig något och fortsatte gå genom korridoren som om ingenting hade hänt. "Mel!" Någon grep tag i min tröjärm vilket gjorde att jag vände mig om.

"du" sa jag eftersom jag inte visste hans namn.

Han log, "Justin."

Jag log tillbaka mot honom och var precis på väg att säga något när han fortsatte. "vi kom nog lite på fel fot från början. Kan vi börja om?" Jag nickade som svar och han sträckte fram handen och skakade min, "jag heter Justin. Och du är?"

Jag skrattade lätt, "Melanie, men du kan kalla mig Mel."



”så om vi träffas alla fyra från början och sedan drar vi två, fixar det nog sig.”, sa Chaz och väckte mig från min dagdröm.
”låter som en bra idé.”
Chaz nickade och drack upp det sista ur sitt glas. ”när ska vi skrida till verket?”
Jag skrattade åt hans ordval, och Chaz kunde inte låta bli att flina tillbaka. ”idag?”, frågade jag.


Några timmar senare satt jag och Chloe på ett café i Stratfords centrum. Båda väntade på att Ryan och Chaz skulle anlända, men bara jag och Chaz visste vad som skulle hända. Vi hade planerat allt in i minsta detalj, det kunde bara inte gå fel. Det beror delvis på hur Chloe och Ryan resonerar och gör, men de båda gillar varandra riktigt mycket, så det skulle inte bli något problem.
”nu kommer dem!”, utbrast Chloe och höll blicken på två killar som kom lunkandes mot entrén till kaféet. Så snart de kom innanför dörren sken hon upp och log stort, ett leende som var riktat mot Ryan. Ryan log tillbaka mot henne och Chaz gav mig en menande blick medan han slog sig ner mittemot mig på andra sidan bordet.
”vad ska ni beställa?”, frågade Ryan.
”jag vill ha en cheesecake, men jag kommer aldrig att kunna äta upp den själv.”, sa Chloe.
Ryan log. ”vi kan dela på en om du vill.”
Hon nickade glatt. ”vad ska ni två ha?”, frågade hon sedan och vände sig mot mig och Chaz.
Jag ryckte på axlarna. ”jag ska nog bara ha en latte.”
”och du Chaz? Vad ska du ha?”
Chaz såg ut att fundera en stund. ”jag vet inte riktigt. Allt ser så got ut.”
   Så snart alla fått vad de beställde och ätit lite skred jag och Chaz till verket. Diskret satte jag igång min ringsignal, och låtsades prata i telefonen. När jag lade på såg jag till att jag hade ett chockat ansiktsuttryck och såg på Chaz.
”Chaz… Din hund… Påkörd… Min mammas bil…”, sa jag och såg på Chaz att han höll på att börja skratta. ”vi måste åka!”
Han reste sig snabbt upp. ”vi ses sen!” Sedan sprang vi båda ut ur kaféet med skratt i halsen.
”det där kan ha varit världens sämsta lögn.”, konstaterade han.
Jag nickade instämmande. ”men de är ensamma i alla fall. De kommer tacka oss i slutändan.”
Vi sa hejdå till varandra, och sedan gick båda hem till sig.
”Hallå?!”, ropade jag när jag kom in genom ytterdörren.
”här inne!”, svarade min mamma ifrån köket. Jag gick genast dit och slog mig ner mitt emot henne där hon satt med sin dator framför sig vid köksbordet.
”var har du varit?”, frågade hon utan att slita blicken från datorskärmen.
”jag har varit ute med Chloe, Chaz och Ryan.”
Mamma nickade ointresserat, och jag tvivlade på att hon hade lyssnat på vad jag sagt. ”hur går det för Justin i Atlanta?”
”bra.”, svarade jag. ”Han fick sjunga för Usher.”
När jag nämnde Ushers namn tittade mamma upp på mig med höjda ögonbryn. ”verkligen? Vad roligt för honom!”
”ja.”, sa jag.
”saknar du honom?”, frågade min mamma och såg sorgset på mig. Det såg ut som om hon tittade ner på mig, som om jag var sårbar ur hennes synvinkel.
Jag nickade.
”han kommer vara hemma innan du vet ordet av.”, sa hon stöttande.
”jo, jag hoppas det.”

Senare på kvällen ringde min mobil. Jag hann se Chloes namn på skärmen innan jag svarade.
”hej.”, sa jag.
”tack.”, sa Chloe från andra sidan luren. ”även om det var världens sämsta lögn så är du världens bästa vän.”
Jag försökte kväva ett skratt, men misslyckades. ”vad menar du?”
”du vet exakt vad jag menar, Mel.”, svarade Chloe, och jag visste att hon hade ett leende på läpparna.
Det var tyst i luren ett tag, och jag trodde att hon hade försvunnit tills jag hörde hennes andetag. ”jag och Ryan är tillsammans nu förresten.”


Lite flashback-kapitel. Vad tycker ni om det? Gillar ni att läsa lite om det förflutna då och då eller ska jag dumpa det?

KOMMENTERA.

kapitel 54 - New Opportunities

”Melanie, kan jag komma in?”, hörde jag Justin fråga på andra sidan min dörr. Han knackade försiktigt på dörren och öppnade sedan den långsamt. Jag såg upp på honom med rödgråtna ögon. ”gå.”, sa jag tyst. Justin rörde sig inte ur fläcken. Först när ag kände hans tyngd sätta sig på min sängkant visste jag att han inte hade gått. Hans hand smekte mig långsamt över ryggen.
”förlåt mig. Jag trodde du skulle bli glad.”, mumlade Justin.
”jag är glad.”, sa jag med ansiktet mot min kudde.
”nej, det är du inte.”
Justin lade sig ner på sängen bredvid mig och tvingade mig att se på honom. ”jag kanske inte ens blir känd, och då kommer allting att bli som vanligt igen.”
”och om du blir känd då? Då kommer du aldrig vara här med mig, och vi kommer att göra slut. Jag vill inte att det ska hända.”, sa jag.
”det kommer inte att hända, för jag kommer inte att tillåta det. Tror du inte att jag har tänkt på konsekvenserna också, Melanie? Men jag vet att vi kommer klara det. Vet du varför?”, frågade Justin. Jag skakade på huvudet.
”för att det är du och jag. Tillsammans klarar vi allt.”


Tumblr_mam0imdlbk1rsqmcuo1_500_large

Justins Perspektiv:

Två dagar senare stod jag på Melanies veranda och sa adjö. Till höger om hennes hus, stod en taxi med min mamma i som väntade på att jag skulle komma tillbaka. Men jag var inte redo att säga hejdå till Melanie ännu. Jag hade hållit mina armar om henne i säkert flera minuter och viskat saker som ”jag kommer sakna dig” och ”jag älskar dig” i hennes öra. Det var på obestämd tid vi åkte iväg till Atlanta. Såklart behövde jag komma tillbaka innan nästa skolår började, men det var en och en halv månad kvar till dess.
”du måste åka nu, Justin.”, sa Melanie och släppte taget om mig. Jag gjorde samma sak, men lade händerna om hennes kinder istället.
”lova att ta hand om dig.” Jag såg rätt in i hennes ögon, med inget annat än oro i blicken.
Melanie log. ”jag lovar, åk nu innan du missar din flight.”
Jag kysste henne en lång stund på läpparna, och kom att tänka på hur mycket jag skulle sakna dem läpparna. Om Melanie hade fått plats i en resväska, hade jag helt klart packat ner henne i den istället för kläder.
”jag älskar dig.”, sa jag och tog ett steg bakåt nedför den korta trappan som ledde ner på uppfarten till huset.
”jag älskar dig också, lycka till!”
Melanie vinkade av mig medan taxin började köra iväg. Jag såg bakåt på henne medan hon blev mindre och mindre ju längre bort ifrån vi kom. Till slut svängde vägen, och jag såg inte henne mer, det skulle jag inte få göra på några veckor.
”jag vet att du kommer sakna henne, men detta är kanske den enda chansen du får att göra det du alltid velat. Ta chansen, för Melanie finns kvar här när du kommer tillbaka.”, sa min mamma och iakttog mig medan jag suckande lutade mig tillbaka i bilsätet. Jag vände mig om för att le mot henne.
”jag vet. Tack mamma.”

När vi landade på Atlanta International Airport några timmar senare var jag så uppspelt att jag knappt kunde sitta still i flygplansstolen. Bara tanken på att mannen som kanske skulle komma att bli min manager var nära mig var overklig. Direkt när våra väskor rullat ut på bagagebandet började vi gå mot utgången. Jag iakttog många människor vi passerade utifall att någon av dem skulle vara Scooter Braun.
Just när jag var på väg att ge upp, upptäckte jag en skylt med mitt eget namn på. Jag drog försiktigt i min mors tröjärm för att få hennes uppmärksamhet, och sedan styrde vi stegen mot honom.
”Justin Bieber?”, frågade killen som jag antog var Scooter.
När jag nickade log han stort och sträckte fram handen. ”Jag är Scooter Braun.” När han skakat min hand fortsatte han till min mamma. ”och du måste vara Pattie Mallette.”
”det är jag det.”, sa hon och log.
”jag har bilen precis utanför, kom med här.” Scooter tog en av våra väskor i sin ena hand medan han med den andra fiskade upp ett par bilnycklarna.
”wow! Vilken bil!”, utbrast jag när vi kom ut från flygplatsen och fick syn på Scooters bil. Framför oss stod en Fisker Karma, en av de snyggaste bilarna som någonsin funnits enligt min åsikt. Jag har alltid velat ha en, och nu ska jag få åka i en.
Scooter skrattade. ”hoppa in så åker vi.”
Jag och mamma gjorde som han sa, och snart var vi ute på en motorväg.
”hur är det tänkt att det här ska gå till?”, frågade min mamma.
”jag har bokat tid till några olika skivbolag, som Justin ska få sjunga för. Gillar dem honom tillräckligt mycket kan han få ett skivkontrakt. Men man måste alltid vara förberedd för all kritik och resultat. Det är inte säkert att någon av bolagen vill signa honom, men jag har tänkt ut en annan plan utifall att det skulle hända.”
Hon nickade. ”och hur lång tid kommer detta ta?”
Scooter ryckte på axlarna. ”det kan ta dagar och det kan ta veckor.”


Sju dagar, och fyra skivbolag senare började jag tappa hoppet. Alla bolag vi träffat och haft möte hade nekat till ett skivkontrakt till mig. Att vara i Atlanta hade gått från riktigt roligt till riktigt tråkigt. Den mesta tiden spenderade jag på mitt rum med min gitarr och försökte spela olika låtar.
Innan vi åkte hit hade jag för höga förhoppningar. Jag trodde att det första skivbolaget skulle vilja signa mig, men det visade sig vara minst hundra gånger så svårt som jag väntade mig. Varken Scooter eller mamma visade det, men jag visste att även de började tappa hoppet. De var inte lika glada över att åka och träffa ett nytt skivbolag. Det var i och för sig inte jag heller, men jag var långt ifrån beredd att ge upp. Om jag hade åkt ända till Atlanta för detta, skulle jag inte komma hem tomhänt.
”Justin, är du redo?”
Jag såg upp från mobilen jag höll i min hand. Scooter stod och lutade sig mot dörrkarmen in till mitt rum, och jag låg på mage i dubbelsängen jag hade helt för mig själv.
”redo för vad?”, frågade jag.
”plan B.”, sa Scooter och sträckte på sig. Jag sken genast upp, den lilla gnuttan hopp det fanns kvar i mig hade fått liv. ”vad är plan B då?”
”det kan jag inte säga, du får se det med dina egna ögon.”
Nu förstod jag hur jobbigt Melanie hade det när jag höll överraskningar hemliga för henne. Under hela bilresan till vår destination satt jag som på nålar och tänkte på vad plan B skulle kunna vara.
Scooter saktade in på en parkeringsplats. Parkeringen var väldigt liten, och endast två bilar stod här. Jag och mamma följde efter Scooter in i en byggnad precis vid parkeringen. När vi kom in i byggnaden möttes vi av en sal med några röda fåtöljer här och var och några gröna krukväxter. En receptionsdisk fanns några meter framför oss och bakom disken satt en kvinna i trettioårsåldern i rött hår och kavaj. Hon såg ner i ett papper och tittade hastigt upp på oss när vi kom fram till henne.
”god dag, vad kan jag hjälpa er med?”, frågade hon.
”hej, jag heter Scooter Braun. Vi har bokat möte.”
Kvinnan nickade medan hon letade upp bekräftelsen på att Scooter faktiskt bokat tid. Sedan såg hon upp på oss igen med ett leende. ”följ korridoren tills den tar slut. Mr. Raymond väntar på er.”
Scooter log lite, jag också. ”tack.”
Vi började gå, och allt jag kunde tänka på vem som väntade bakom dörren längst bort i korridoren. Namnet Raymond låter bekant, men jag kunde inte sätta fingret på vem det var. Plötsligt stannade jag mitt i ett steg och såg chockat framför mig. Scooter vände sig om och såg förvånat på mig.
”vad är det Justin?”
Jag öppnade munnen för att svara, men funderade lite till på mitt svar. ”Raymond… Är det den jag tror att det är?”
Scooter och min mamma började skratta. ”ja, det är det. Men lugna ner dig, han är precis som vilken person som helst.”
Jag höjde ögonbrynen för att ta in det Scooter precis sagt. ”vilken person som helst? Usher Raymond är långt ifrån ’vilken person som helst’.”, sa jag och gjorde citattecken i luften.
Precis när jag avslutat meningen tog Scooter tag i handtaget till dörren bakom sig. ”kom nu, Justin.”
Jag drog ett djupt andetag och gjorde som han sa och följde efter honom in i rummet.
”Usher?”, sa Scooter högt.
Jag såg mig om i rummet. Där hängde gitarrer över en hel vägg, och tavlor med Ushers gamla album i på en annan. Ett trumset stod i ena hörnet, och bredvid det stod en blank, svart flygel placerad fylld av papper med ackord och noter på. Ett stort fönster längs ena kortväggen gav en otrolig utsikt över Atlanta, och framför fönstret stod ett skrivbord, som inte syntes så bra under de högar av papper som täckte det. När jag analyserat rummet lade jag märke hur en dörr öppnades i ögonvrån, och in i rummet och gåendes mot oss kom Usher Raymond. Jag blev helt starstruck och stod bara och såg på honom med öppen mun medan han kom mot oss med ett stort leende på läpparna.
”Scooter! Hur är läget?”, sa Usher och hälsade på Scooter.
Scooter log och gestikulerade med handen framför mig. ”detta är Justin Bieber.”
Jag stängde snabbt munnen och sträckte fram handen för att hälsa på Usher. ”det är riktigt kul att träffa dig.”, fick jag fram. ”jag älskar din musik.”
Usher log. ”tack grabben. Jag hoppas jag älskar din också.”
Jag skrattade till, och Usher hälsade på min mamma innan jag skulle börja sjunga. Jag slog mig ner på en pall, och drog det första ackordet på min gitarr. Sedan började jag sjunga Be Alright. Jag vet inte varför jag gjorde det, jag bara tog ett ackord och började spela. Den låten hade jag skrivit till Melanie när vi bråkade, så den betydde en hel del för mig. Även om vi under den tiden bråkade, visste jag att allting skulle bli bra igen och att vi skulle bli sams igen. Och om hon inte hade förlåtit mig, hade jag kämpat för att få tillbaka henne. Ett liv utan Melanie, är inget liv alls.

Cause everything’s gonna be alright, ai-ai-ai-aight. Be alright, ai-ai-ai-aight. Through your sorrow, and the fights, don’t you worry. Cause everything’s gonna be alright.

Usher applåderade. Jag kunde inte fatta det, han applåderade faktiskt. Han gillade det jag nyss framfört. Jag kunde inte låta bli att le stort.
”du har talang, Bieber.”, sa han. ”jag ska se vad jag kan göra. Men jag vet att om du går rätt väg, kommer du kunna nå toppen.”



Lovar att nästa kapitel kommer vara bättre. För detta... Sög. Jag vet. Jag är inte stolt över att lägga ut det, men det måste finnas dåliga kapitel för att det ska komma bra. Am I right? ;)

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ SÖNDAG.
/e.

kapitel 53 - because it's you and me.

Jag såg bort mot Melanie. Hon stod lutad mot väggen bredvid dörren, så långt ifrån mamma och jag. Jag gav henne en konstig blick, och hon tittade tillbaka likgiltigt. Efter en tyst övertalning tog Melanie några steg fram mot min mor och försökte le så gott hon kunde.
”hur gick olyckan till?”, frågade hon försiktigt.
Mamma satte sig upp i sängen med rakare rygg och drog tillbaka axlarna en bit. ”jag hade precis varit och handlat, och är på väg hem när en bil kommer upp från ingenstans i en väldig fart. Med tanke på allt ljud motorn förde såg jag mig om för att se varifrån bilen kom ifrån, men jag hann bara se två strålkastare innan bilen körde rätt in i mig. Jag flög några meter av den kraftiga smällen, och när jag försökte resa mig upp såg jag hur bilen tryckte på gasen och körde iväg. En massa människor kom fram till mig, och innan jag visste ordet av låg jag i en ambulans och fick sprutor.
”jag är glad att du överlevde, Pattie.”, fick Melanie fram och böjde sig ner för att krama om henne.





Melanies Perspektiv:

”så du är hemma nu?”, frågade Chloe genom telefonen.
Jag nickade automatiskt, även om hon inte kunde se mig. ”japp, ska vi träffas?”
”jag är på väg till Chaz, men kom du också!”
Direkt efter att jag lagt på luren klädde jag på mig och började gå mot Chaz’s hus. Han bodde inte alls så långt ifrån mig, så promenaden dit gick ganska snabbt.
När jag knackat på dörren flera gånger på Chaz’s veranda klev jag in i huset.
”hallå?!”, ropade jag. Jag fick inget svar, men hörde istället ljud komma från ovanvåningen. Efter att jag hade fått av mig skorna började jag gå upp för trappan som ledde rakt upp till ett sällskapsrum. Där, utspridda på tre soffor, satt Ryan, Chloe och Chaz. Ryan och Chaz höll i varsin spelkontroll, och på tv:n framför dem visades ett krigsspel.
”tack för att ni öppnade.”, sa jag sarkastiskt och damp ner i samma soffa som Chloe.
Chloe satte sig upp för att ge mig mer utrymme. ”det är faktiskt inte så lätt att höra något annat än deras skrik här uppifrån.”
Jag skrattade till när jag lade märke till Chaz’s sura blick mot Chloe innan han snabbt såg tillbaka mot spelet igen.
”hur var det uppe i norr, Mel?”, frågade Ryan utan att släppa ögonen från tv-skärmen.
Jag bet mig i läppen innan jag svarade på hans fråga. ”det var hur bra som helst. Justin var skeptisk i början, men allt fixade sig. Synd bara att vi inte stannade lite längre. Jeremy och Justin skulle ha blivit riktigt tajta.”
”Just det.”, mumlade Chaz. ”hur gick det med Pattie?”
”hon mår bra, men hon måste stanna på sjukhuset tills imorgon. Justin är med henne nu.”
”hur tog Justin det här med både Jeremy och Pattie?”, frågade Chaz.
Jag suckade irriterat. ”pratar ni aldrig med Justin längre? Konfrontera honom istället för mig.”
Ryan gav ifrån sig ett lågt skratt. ”men när du ändå är här passar vi på att konfrontera så mycket som möjligt. Man får mer ut från dig än vad man får från Justin.” Han slängde ifrån sig tv-spelskontrollen. ”din tur att spela.”, sa han och gav den sedan till mig.
Jag höjde ögonbrynen förvånat mot Ryan. ”Jag? Jag har aldrig spelat i hela mitt liv, Ryan. Någon annan får spela.”
”du kan alltid försöka.”, sa han och lade sig ner i soffan.
Med en suck såg jag ner på kontrollen. Den hade en massa knappar, och det var inte någon av dem jag visste vad de gjorde. Chaz satte igång spelet igen, och jag började trycka frenetiskt på alla knappar som fanns. Ett litet skrik försvann ur min mun varje gång jag dog i spelet, vilket var nästan hela tiden.


Några timmar senare var jag och Chloe på väg hem från Chaz. Vi gick bredvid varandra längs trottoaren utan att säga ett ljud, så vi båda hoppade till rätt rejält när vi hörde ett dovt muller. Först brydde vi oss inte om var det kom ifrån, men när det hördes igen och det blixtrade till i himlen förstod vi. Strax därefter kom ösregnet.
”vi springer hem till mig, kom igen!”, skrek Chloe mellan de stora, tunga regndropparna samtidigt som hon började springa längs trottoaren. Jag var inte sen att reagera, utan drog luvan som satt fast i min munkjacka över huvudet innan jag började röra på benen fortare än kvickt.
Vi kunde äntligen pusta ut när vi kommit innanför dörren och stod och droppade av regnvatten i Chloes hall. Båda två var helt dyngsura av regnet, och även om jag inte sett mig själv i spegeln än, visste jag att min mascara hade runnit och att jag antagligen såg ut som ett spöke just nu.
”Chloe?”, ropade hennes mamma innan hon kom oss till mötes i hallen. ”men herregud! Var ni ute i regnet?”
”vad tror du, mamma?”, frågade Chloe sin mor och höll menande upp armarna. Hon gav ifrån sig ett kort skratt innan hon blev allvarlig igen. ”gå och sätt på dig något torrt. Melanie, det ser inte ut som om du kommer att kunna ta dig hem på ett tag. Men du är mer än välkommen att stanna över natten.”
Jag log. ”tack så mycket.”
Sedan följde jag min vän upp för trappan och in på badrummet på andra våningen. Chloe kastade en handduk mot mig och jag tog emot den och började genast torka mitt hår innan jag sköljde ur mitt ansikte för att få bort allt utsmetat smink. Man kunde fortfarande höra åskdundret, och då och då blixtrade det till. Regnet smattrade hårt mot fönsterrutan.
Chloe försvann från badrummet en stund och kom strax tillbaka med en hood-tröja och ett par mjukisbyxor. ”här, testa om de passar.”
”tack, Chloe.”, sa jag och klädde genast om. När jag bytt om gick jag in i Chloes rum, där Chloe själv redan befann sig. Hon hade ett stort rum med ljusrosa väggar, som var hennes favoritfärg, och en bred dubbelsäng i mitten av ena väggen. Ovanför Chloes säng hängde ett stort collage av bilder, både med citat på och bilder som fick henne att bli glad. Jag var med på några av dem. I ett hörn av rummet, precis mellan ett stort fönster med en grön växt i och en inbyggd garderob, stod ett skrivbord i vitt lackerat trä. Chloe hade sin bärbara dator placerad mitt på skrivbordet, exakt framför skrivbordsstolen. En tv var uppsatt på väggen mittemot sängen, och det var just den Chloe nu låg och tittade på. Jag slängde mig på sängen bredvid henne.
”vet du vad Ryan sa till mig om dig?”, frågade jag henne utan att flytta blicken från tv-skärmen. Ur ögonvrån kunde jag urskilja hur Chloe förvånat vände sig om mot mig med uppspelta ögon.
”vad sa han?”
Jag kunde inte låta bli att inte skratta, hela situationen var så komisk. ”ingenting, jag ville bara se hur du reagerade. Det börjar bli tjatigt att fråga gång på gång om det hänt något mellan er när det aldrig gör det.”
Chloe puttade ilsket till mig så att jag var tvungen att hålla i mig för att inte ramla av sängen medan jag fortfarande skrattade.
”du får ha lite tålamod, Mel.”, svarade hon och log.


Två dagar senare ringde min mobiltelefon. Jag satt ute i solen och njöt av det fina vädret som Stratford för en gångs skulle hade att bjuda på. Irriterad på den som störde min solning tryckte jag extra hårt på ”svara”-knappen.
”hallå?”, sa jag och insåg sekunden efter jag sagt det hur fånigt det lät.
”Melanie?”, hördes den röst jag längtat efter att höra i flera dagar från andra sidan luren.
Jag kunde inte låta bli att le för mig själv. ”hej Justin!”, utbrast jag.
”kan jag komma hem till dig? Jag har stora nyheter att berätta.”
”självklart, vad är det för nyheter?”, frågade jag nyfiket.
Han skrattade. ”du och överraskningar går helt enkelt inte ihop. Men vänta och se, jag kommer när som helst.”
Jag suckade besviket, ”okej. Vi ses snart då.”
”puss.”
Jag lade ifrån mig mobilen och fortsatte sola. Men det enda jag kunde tänka på var vad Justin hade att berätta. Jag hade aldrig kunnat klara av att handskas med överraskningar, men ändå så ska han tvunget gång på gång hitta på en massa. Det var nästan som om han ville plåga mig.

”hej älskling.”, sa en killröst alldeles bakom mig, och jag hoppade till av den plötsliga beröring jag fick av Justin. Han lade sina händer om mina bara axlar bakifrån och kysste mig på läpparna. Sedan tog han fram en stol och satte sig bredvid mig.
”hur har du haft det?”, frågade han, och jag såg på hans egendomliga flin att han endast gjorde detta för att plåga mig ännu mer.
”jag har haft det bra. Berätta nu nyheterna!”, sa jag och log.
Justin skrattade till. ”okej. Så mamma fick ett telefonsamtal imorse. Det var från en kille som ringt runt till många andra innan han hittade rätt. Först när mamma svarade i telefonen, men allt efter som denna kille pratade, mjuknade hon upp. När hon säkert flera timmar senare lagt på telefonen hade hon ett större leende på läpparna än vad jag någonsin sett. Gissa vad hon sa?”
”jag har ingen aning. Vad sa hon?”, frågade jag ivrigt.
”Killen heter Scooter Braun, och är en talangscout. Han letar efter talangfulla individer, för att göra dem kända, och han ringde min mamma idag. Han sa att jag hade en enorm talang och stor framtid som soloartist, och han vill att vi ska komma till honom i slutet av veckan!”
”komma vart?”, frågade jag.
”till Atlanta.”, svarade Justin, denna gång lite mer nedstämt.
”hur länge kommer du vara borta?”
”jag vet inte, tills jag fått ett skivbolag antagligen.”
Jag nickade långsamt, och försökte ta in all information som Justin nyss hällt över mig. Det var en stor blandning av negativt och positivt. Jag visste hur gärna och länge han velat att detta skulle hända, och jag var obeskrivligt glad för hans skull. Men å andra sidan kunde jag inte låta bli att tänka på hur svårt det skulle bli och hur länge han skulle behöva vara borta.
När jag mötte Justins förvirrade blick, såg jag på honom att han väntade på någon sorts reaktion från min sida, så jag klistrade på ett leende och kramade om honom hårt. ”grattis Justin, jag vet hur länge du velat detta.”
Han nickade. ”detta är min chans, jag får inte låta den rinna ur genom mina fingrar.
”tänk om du blir världskänd! Då kommer jag bli känd som Justin Biebers flickvän.”, sa jag och såg drömmande på Justin som log stort.
”alla kommer att älska dig.”, sade han och kysste mig på munnen.
”hur vet du det?”, frågade jag och såg på honom med stora ögon. Justin placerade sina händer längs mina käkben och såg in i mina blåa ögon.
”jag bara vet det.”
”när åker du?”
Han höjde kort på ögonbrynen som om han inte förstått frågan.
”till Atlanta.”, rättade jag.
Justin såg ut som om han inte ville svara på frågan jag ställt. ”om tre dagar.”
”och du vet inte hur länge du kommer bli borta.”, konstaterade jag och såg besviket ner i marken. Justin skakade långsamt på huvudet.
Jag orkade inte mer. Jag började gå in i huset och upp för trappan, och när jag hörde att Justin följde efter mig började jag springa. Gråten kom ofrivilligt, och jag stängde in mig på mitt rum och slängde mig på sängen. Först då började jag egentligen hulka på riktigt.
”Melanie, kan jag komma in?”, hörde jag Justin fråga på andra sidan min dörr. Han knackade försiktigt på dörren och öppnade sedan den långsamt. Jag såg upp på honom med rödgråtna ögon. ”gå.”, sa jag tyst. Justin rörde sig inte ur fläcken. Först när ag kände hans tyngd sätta sig på min sängkant visste jag att han inte hade gått. Hans hand smekte mig långsamt över ryggen.
”förlåt mig. Jag trodde du skulle bli glad.”, mumlade Justin.
”jag är glad.”, sa jag med ansiktet mot min kudde.
”nej, det är du inte.”
Justin lade sig ner på sängen bredvid mig och tvingade mig att se på honom. ”jag kanske inte ens blir känd, och då kommer allting att bli som vanligt igen.”
”och om du blir känd då? Då kommer du aldrig vara här med mig, och vi kommer att göra slut. Jag vill inte att det ska hända.”, sa jag.
”det kommer inte att hända, för jag kommer inte att tillåta det. Tror du inte att jag har tänkt på konsekvenserna också, Melanie? Men jag vet att vi kommer klara det. Vet du varför?”, frågade Justin. Jag skakade på huvudet.
”för att det är du och jag. Tillsammans klarar vi allt.”



WOOOHOOOO BERÄTTA EXAKT VAD NI TYCKER NU!!

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ TISDAG!

/e.

Kapitel 52 - The Strongest Are The Kindest

Jazmyn kom snabbt på fötter och försvann för en halv minut, och kom sedan tillbaka med en gitarr. Jag tog leendes emot den, och hon satte sig på golvet och väntade på att jag skulle börja spela. När jag väl gjorde det, kände Jazmyn igen låten direkt, och började sjunga med på sitt eget sätt. 
Vi blev avbrutna av en ringsignal från min egen mobil. Jag slutade spela, och Jazmyn slutade sjunga. Alla var knäpp tysta och väntade på att jag skulle svara i telefonen. Innan jag svarade kollade jag på nummerpresentatören, men det var inget nummer jag kände igen. 
”hallå?” sa jag.
”Justin Bieber?” frågade rösten i andra sidan luren.
”ja, det är jag.”
”jag är rädd att det har skett en olycka.”





Jag reste mig snabbt upp ur Jazmyns säng och gick ut i korridoren. Mitt hjärta bankade fort, och jag hade aldrig varit så här orolig i hela mitt liv.
”jag ringer från London Hospital i Ontario. Din mor, Patricia Mallette, har varit med om en svår olycka.”
Min anding blev ojämn och jag kände hur mina muskler började skaka. Till slut tappade jag telefonen i golvet, och Melanie kom rusandes. Utan att bry mig om någonting annat i världen lutade jag mig mot väggen och gled ner mot golvet. Jag vilade ansiktet i händerna och försökte börja andas normalt igen, men det var omöjligt. Allt jag kunde tänka på min mor, och om hon skulle klara sig eller inte.
”okej. Vi kommer så fort vi kan.”, hörde jag Melanie säga. Strax därefter kände jag en arm om mina axlar och någon som lutade sig mot mig. Jag lyfte huvudet från mina handflator och såg på Melanie som nu satt bredvid mig.
”hon kommer klara sig. Pattie är stark.”, sa hon och kramade om mig hårt.
”Justin?”
En pytteliten hand lade sig på mitt knä, och jag följde handen med blicken, uppför armen och längs axlarna tills jag mötte Jazmyns blick.
”vi måste åka, Jazzy.”, mumlade jag och drog hennes lilla kropp närmare mig.
”varför då?”, frågade hon med oskyldig blick.
Jag suckade. ”det har hänt en sak där hemma som vi måste ta hand om. Men jag lovar att jag kommer tillbaka snart. Du kommer knappt att märka att jag åkt förrän jag kramar om dig igen.”
”jag går och ringer Jeremy.” Melanie reste sig upp och sprang ner för trappan.
”jag vill inte att du ska åka, Justin.”, gnydde Jazmyn och borrade in sitt ansikte i min axel.
”inte jag heller. Men vi ses snart igen.”, svarade jag och smekte hennes hår.


Så fort min pappa kommit hem och väskorna var packade började vi köra iväg hemåt mot Stratford. Både jag och Melanie satt tysta den mesta tiden, för att ingen visste vad man skulle säga. Det kändes bara fel att vara glad och pratsam när ens mamma ligger på sjukhus. Jag vet inte hur skadad hon är, för personen som ringde mig kunde inte berätta det förrän de gått igenom röntgen. Allt jag visste var att en bil kommit och kört på henne. Hon hade gått på trottoaren i all sin frid, när en bil plötsligt körde rätt på henne. Föraren verkade inte ha brytt sig om vad som hade hänt, eftersom bilen lämnade platsen med min mamma medvetslös på gatan. Melanie hade berättat att de hade flera vittnen som sett olyckan – vilket var tur, eftersom mamma kanske hade blivit liggandes kvar på marken hur länge som helst innan någon hittade henne och ringde efter ambulans.
”allt kommer att bli bra, Justin.”, sa Melanie och lade sin hand på min där den vilade över växelspakarna. Jag såg på hennes ögon i någon sekund innan jag återgick till att koncentrera mig på trafiken igen.
”det är bara så typiskt. Så fort allt i mitt liv blir någorlunda bra igen ska någonting komma och förstöra allt.”
Hon suckade, ”det är sådant som händer. När Pattie kommer tillbaka från sjukhuset kommer allt vara bättre än någonsin.”
”hoppas det.”, muttrade jag.
Melanie såg ut genom fönstret på alla granträd som vi susade förbi. Sedan tittade hon på min profil igen. ”du borde börja med musiken igen. Det där kontot på you tube är det nog några som vill se uppdaterat.”
”hur vet du det?”
”för att jag gick in på det för några dagar sedan. Du ska bara se vilka reaktioner dina videor har fått. Speciellt den där du sjunger till mig. Nästan ingen som ogillar det du gör.”, sa hon och fortsatte titta på mig i väntan på min reaktion.
”du har rätt. Men det har varit mycket den sista tiden. Jag har inga nya låtar heller.”
Jag såg på Melanie att hon hade blivit uppspelt. Hon lutade sig fram i sätet och sedan bakåt igen och fixade till sitt utsläppta hår. ”det behöver du inte heller! Bara du sjunger och spelar så kommer folk uppskatta det.”
Jag bet mig i läppen och kom och tänka på varför vi satt i bilen. Melanie hade fått mig på helt andra tankar, jag hade till och med nästan lett. Hon kan få en på så mycket bättre humör på bara några sekunder. Det är en av de många saker jag gillar med henne.
Verkligheten hade dragit i mig och jag kom och tänka på min mor igen. Hon ligger säkert alldeles ensam i en obekväm sjukhussäng och lider och har ont, och allt hon vill är att få lite kärlek, men ingen är där för att stötta henne. Jag kände ett sting av skyldighet och dåligt samvete och trampade ytterligare lite på gasen. Vi hade säkert två timmar kvar i bilen tills vi var tillbaka i Stratford, och jag tänkte inte under några omständigheter låta låg hastighet förlänga bilturen.


Nästan två timmar senare parkerade jag bilen på den stora parkeringsplatsen utanför sjukhuset. Med en smäll stängdes bildörren bakom mig och jag gick så snabbt mot sjukhusets entré att de var svårt för Melanie att hänga med. Hon började småspringa bredvid mig.
”du kommer inte få se din mamma snabbare bara för att du går snabbt.”, flåsade hon.
Genast saktade jag ner på farten och sköt ett snabbt leende mot henne.
”förlåt.”
Jag öppnade dörrarna till sjukhuset och gick snabbt bort mot informationsdisken. ”Patricia Mallette.”, sa jag till tanten bakom disken. Det fanns en glasruta mellan oss, och hon tryckte på en knapp som ledde till en mikrofon för att jag skulle kunna höra vad hon sa till mig.
”hon är i operationssalen just nu. Kan jag be dig att vänta tills någon kommer och hämtar upp dig?”, frågade tanten.
Jag nickade.
”vad heter du?”
”Justin Bieber.”, svarade jag.
”jag låter dig veta när hon kan ta emot besök.”
Utan att svara tog jag Melanies hand och gick bort mot väntrummet där ett antal andra människor också satt. Vissa hade förväntansfulla leenden på läpparna, medan andra satt med huvudet nerböjt och sorgsna ögon. Jag har aldrig gillat stämningen på sjukhus, det är en konstig känsla att vara i en byggnad full av så många olika och blandade känslor. Att tänka på att folk både föds och dör här inne fick mig att må illa.

Efter att vi väntat ett tag kom en läkare i lång vit rock fram till oss. Han hade kort, brunt hår och lika bruna ögon. Under rocken bar han en blå dress som hörde till hans arbetskläder.
”Patricia kan ta emot besök nu.”, sa läkaren och log.
Jag reste mig snabbt upp och vände mig om och såg på Melanie som satt kvar i stolen.
”kommer du, Mel?”, frågade jag.
”du vill väl spendera lite tid med din mor själv. Gå du, så väntar jag här.”
Jag tog tag i hennes hand och drog upp henne ur stolen, ”skitsnack. Du följer med, vare sig du vill eller inte.”
Melanie skrattade och gick med mig och doktorn.
”vet ni vad som hände med henne?” frågade jag medan vi gick genom en lång korridor.
Han skakade på huvudet. ”polisen ska förhöra henne senare. De har redan varit här en gång, men vi skickade iväg dem eftersom hon fortfarande var sårbar. Vissa poliser har ingen respekt alls för sådana här fall.”
”vad har hon för skador?”, frågade Melanie från min andra sida.
”Ett brutet ben och handled och en grov hjärnskakning. Hennes höft hade också hamnat ur led, därför tog det tid innan ni fick följa med hit och träffa henne.”
Både jag och Melanie nickade, och försökte att inte tänka på hur ont det måste ha gjort att få höften ur led. Den som än hade gjort detta skulle betala.
Doktorn stannade till utanför en av sjukhusdörrarna, detta rummet hade nummer 227 i silvriga siffror mitt framför ögonen på oss. Han öppnade dörren och steg in i rummet. Först kunde jag inte se mamma, för doktorn skymde synen, men när han flyttade sig ifrån dörren såg jag henne. Hon hade ett bandage virat runt huvudet, och högerbenet hängde i en snara som gick ner från taket. Jag gissade på att det var hennes brutna ben som behövde stöd. En mörkblå, plastliknande sak satt runt hennes handled, med hål för tummen och resten av fingrarna. Mammas blick vandrade från doktorn till mig och hon fick genast ett leende på läpparna, och man kunde se att hon var glad och mådde bra trots alla skadorna.
”du har besök, Patricia.”, sa doktorn och gick fram till en maskin som stod bredvid sjukhussängen där min mor låg. Maskinen pep i takt med hennes puls, och doktorn läste av den innan han gick tillbaka mot dörren igen. ”jag lämnar er ifred. Tryck på knappen om ni vill något.”, sa han och nickade mot en grön knapp precis bredvid min mamma. Han log genuint mot oss alla tre innan han lämnade rummet och stängde dörren bakom sig.
”hej mamma.”, sa jag försiktigt och gick fram till sidan av hennes säng.
Hon log mot mig och höll i min hand. ”hej gubben. Hur mår du?”
”jag mår bra.”, svarade jag och kunde inte undgå att släppa ut ett kort skratt. Det är jag som borde fråga hur hon mår. ”hur mår du?”
”sådär. Men jag får åka hem imorgon och då blir allt bättre!”
Det var typiskt min mamma att alltid se det positiva i saker. Även om någon har dött, kan hon hitta något bra i det. Som till exempel att den avlidne personen haft ett långt och underbart liv och har säkert inget emot att dö. Annat var det med Melanie. Hon hittade alltid konsekvenser i allting, om det gällde saker hon skulle göra själv. Om det var andra personer det handlade om var hon alltid där som stöd och peppade.
Jag såg bort mot Melanie. Hon stod lutad mot väggen bredvid dörren, så långt ifrån mamma och jag. Jag gav henne en konstig blick, och hon tittade tillbaka likgiltigt. Efter en tyst övertalning tog Melanie några steg fram mot min mor och försökte le så gott hon kunde.
”hur gick olyckan till?”, frågade hon försiktigt.
Mamma satte sig upp i sängen med rakare rygg och drog tillbaka axlarna en bit. ”jag hade precis varit och handlat, och är på väg hem när en bil kommer upp från ingenstans i en väldig fart. Med tanke på allt ljud motorn förde såg jag mig om för att se varifrån bilen kom ifrån, men jag hann bara se två strålkastare innan bilen körde rätt in i mig. Jag flög några meter av den kraftiga smällen, och när jag försökte resa mig upp såg jag hur bilen tryckte på gasen och körde iväg. En massa människor kom fram till mig, och innan jag visste ordet av låg jag i en ambulans och fick sprutor.
”jag är glad att du överlevde, Pattie.”, fick Melanie fram och böjde sig ner för att krama om henne.



Jag är fööööör dålig på att skriva och uppdatera! Ska förbättra mig, jag lovar. 

Men kommentera nu ordentligt så länge! 10 kommentarer? :)

Ni är bäst. kram.
/e.

förlåt för usel uppdatering...

nästa kapitel kommer imorgon

kapitel 51 - appreciate the things you are given

Jazmyn log tillbaka mot mig och sträckte försiktigt fram handen. När hon släppt den igen vände hon sig mot Justin.
”är hon din flickvän?” frågade hon tyst, och Justin såg på mig med ett stort flin innan han tittade ner på Jazmyn igen. ”ja.”
Jazmyn sken upp och kom springandes mot mig. ”vill du se mitt dockhus?”
Jag log. ”javisst, visa mig!”
Hon tog min hand och tillsammans började vi gå in på Jazmyns rum som var målat i ljus rosa. 
”Maten är klar!” ropade Jeremy från nedervåningen. 
Vi började gå ner för trappan och slog oss ner vid matbordet.
Efter att ha ätit en stund harklar Jeremy sig vilket gör att alla tittar upp från sina tallrikar.
”vi har en nyhet att berätta.” 




”du ska få en lillebror.”
Jag höll på att sätta i halsen när detta erkännandet framfördes, och iakttog försiktigt Justins reaktion på detta. Han satt som fastfrusen på sin stol och stirrade på sin far med en uttryckslös blick. Jeremy försökte få honom att ta det som goda nyheter genom att klämma fram ett leende, men Justin köpte det inte.
”Justin…” började Jeremy, men Justin reste sig upp hastigt så att ljudet av stolen som föstes ut från bordet hördes högt. Vi alla såg på medan han slängde ner servetten han haft i sitt knä bredvid sin tallrik och lämnade oss.
”vart ska Justin?” frågade Jazmyn, helt ovetande om varför Justin blivit upprörd. Hon var alldeles för ung för att förstå det här, så hon såg bara på oss alla tre i väntan på svar, men ingen vågade öppna munnen. Till slut reste även jag mig upp med ett framklämt leende. ”jag går och ser vart han blev av. Tack för maten.”
Kate log åt mig genuint. ”varsågod.”
Jag letade igenom varenda liten vrå och rum på nedervåningen. Att Justin skulle ha gått upp på andra våningen var ytterst osannolikt, eftersom jag i så fall borde ha hört hans fotsteg i trappan. Istället tänkte jag försäkra mig om att hans bil stod kvar utanför huset, så att han inte hade kört iväg och lämnat allting.
När jag öppnade ytterdörren upptäckte jag genast en gestalt några meter framför mig. Jag stängde dörren försiktigt bakom mig, och gick på mina strumpor fram till Justin. Han satt med benen några trappsteg längre ner än resten av hans kropp, och hans rygg var böjd tack vare att han hade placerat armbågarna ända framme vid knäna.  Jag lade min hand på hans rygg, men han skakade hastigt bort den.
”du behöver inte vara arg på mig, jag har inte gjort något” sa jag.
Justin såg upp på mig för en sekund. ”förlåt” muttrade han.
Jag slog mig ner bredvid honom och försökte komma på något att säga, men ingenting verkade bra i denna situationen. Vi blev sittandes tysta bredvid varandra, utan att yttra ett ord. Då och då sneglade jag på Justin, och varenda gång jag gjorde det såg han likadan ut. Hans ansiktsuttryck var det samma, han hade inte rört ett enda ben i sin kropp och han stirrade på exakt samma punkt hela tiden. Först när jag suckade ljudligt verkade han vakna, för han rätade något på ryggen.
”en lillebror.” mumlade Justin och såg ner på sina sammanfogade nävar. ”jag är sjutton år och ska få en lillebror.”
”är det inte bra att få en lillebror?” frågade jag förvirrat medan jag drog en hårslinga bakom örat. Justin andades djupt in och såg på mig. ”förstår du inte?” sa han.
När jag skakade på huvudet såg han på utsikten framför sig, ”jag har levt hela mitt liv som ensambarn, med en enda önskan – att få ett syskon. Först nu får jag allt jag någonsin velat ha. Fast inte på rätt sätt.”
”hur ville du ha det då?”
”önskade inte du dig också ett småsyskon när du var runt fyra år som såg upp till dig? Någon som du kunde leka med dag ut och dag in utan att tröttna på?”
Jag nickade, ”men när man väl fick dem var det inte så roligt.”
”det är just det där som jag alltid velat vara med om. Alla andra hade syskon utom jag. Och först nu får jag några, men de är inte ens helsyskon.”
”vad nöjd att du åtminstone får syskon.” svarade jag.
”jag är nöjd, det är bara inte alls såhär jag hade tänkt att mitt liv skulle bli.” sa Justin tyst.
”inget blir som man har tänkt, därför måste du också lära dig att acceptera att din mamma och pappa aldrig kommer att bli tillsammans igen. Var glad för din pappas skull att han hittat Kate istället för att ge honom dåligt samvete över att han lämnade dig och Pattie.”
”varför måste du alltid ha rätt?” frågade han och jag började skratta. Justin flinade till och jag lutade huvudet mot hans axel.
”jag älskar dig, det vet du va?”
Jag såg upp på honom, ”klart jag vet.”


Senare på kvällen låg jag ensam i den stora dubbelsängen jag och Justin hade under tiden vi var här och smsade med Chloe. Hon hade fortfarande känslor för Ryan, men det hade aldrig blivit något mer än en kyss en kväll. Om jag hade kunnat hade jag parat ihop dem direkt och limmat fast dem med varandra så att de var med varandra för evigt. Jag kunde riktigt föreställa mig dem två tillsammans.
”sover du?” frågade en mörk röst från dörröppningen.
Jag satte mig upp i sängen och mötte Justins blick genom det dåligt upplysta rummet.
”nej, kom hit.” svarade jag och öppnade min famn för honom.
Justin gick genast fram till sängen och tog av sig sin t-shirt och sina byxor innan han kröp ner under täcket bredvid mig. Hans händer slingrade sig runt min midja och drog mig närmare honom så att jag nu låg med ryggen mot hans bröst. Justin kysste mig på håret.
”jag pratade med pappa precis.”
Jag vände mig om så att jag kunde ha ögonkontakt med honom, ”jaså, Vad pratade ni om?”
”i stort sett allt.” sa han. ”vi är i alla fall inte ovänner eller något sådant längre, och jag har lovat att vara vänlig och samtala mer med Kate.”
”förstod han varför du känner som du känner?” frågade jag och såg in i hans ögon.
Justin log försiktigt, ”han förstod.”
Jag svarade inte, utan gjorde det jag hade längtat efter ända sedan vi åt middag, jag kysste honom. Först blev Justin förvånad, men han hängde snabbt på och drog mig närmare intill hans nakna överkropp. Mina fingrar rörde sig över hans magmuskler samtidigt som Justin började kyssa mig på nacken. Han hittade min svaga punkt och började suga på den, och jag öppnade munnen tillfredställt samtidigt som jag okontrollerbart gav ifrån mig ett stön. Snabbt började Justin kyssa mig på läpparna igen, denna gången med sin tunga inblandad då jag automatiskt gett den tillåtelse att komma in när jag öppnade min mun. Vi rullade över så att jag satt på hans torso och kysste honom gång på gång på läpparna med små, snabba rörelser. När jag tröttnat på det gick jag av honom och lade mig på rygg bredvid honom.
”så du tyckte det var lagom att sluta där?” frågade Justin besviket.
Jag log och kysste honom ytterligare en gång på läpparna, ”vi är i din fars hus, Justin. Du får väl helt enkelt vänta lite till.”
Han suckade och spelade sur genom att vända sig på sidan ifrån mig.
”god natt Justin.” sa jag och kysste hans översta skulderblad innan jag släckte den enda lampa som fortfarande var tänd. Justin svarade inte, men i mörkret kände jag hur hans händer letade sig runt min midja och kysste mig på axeln. Jag log för mig själv innan jag stängde ögonen.


Justins Perspektiv:

”Justin, Justin, Justin!”
Jag vände mig om i sängen och knep ihop ögonen hårdare för att försöka stänga ute ljudet.
”Justin, Justin, Justin!” hördes det igen.
Jämrande öppnade jag ögonen och fick se Jazmyn hoppandes vid sängkanten. Hon bar fortfarande sin rosa pyjamas med Askungen på, och hennes axellånga, bruna hår var rufsigt. Hon viftade med händerna i luften och blev genast mycket gladare när hon såg att jag vaknade.
”pappa har gjort pannkakor! Kom!”
Utan ett ord försvann hon ut genom dörren som stod på vid gavel, och jag kunde höra hur hennes små fötter sprang ner för trappan och in i köket på nedervåningen. Jag vände mig om i sängen med ena handen om täcket och log mot Melanie. Hon hade också vaknat av Jazmyns glada rop, och låg nu och såg på mig med trötta ögon.
”det är tur att den ungen är söt, annars hade jag blivit riktigt arg på henne som väcker mig såhär dags.”
Jag skrattade till och drog bort hennes hår som täckte halva hennes ansikte. ”god morgon.”
”god morgon.” svarade hon innan hon vände sig om och drog täcket över huvudet.
”kom igen, Mel. Pappa har lagat pannkakor.” sa jag, bara för att fresta henne. Pannkakor var bland det bästa hon visste.
”jag är inte hungrig.” hördes hennes röst från under täcket.
Jag steg upp ur sängen och drog på mig kläder innan jag gick bort till fotändan av sängen. Melanies fötter stack ut från täcket, och jag tog chansen att kittla henne. Så fort mina fingerspetsar rörde vid hennes fötter drog hon in dem under täcket. Jag flinade för mig själv och stack in handen under täcket tills jag hittade hennes ben och drog ut den igen. Hon började sparka hårt, utan att tänka på att hon kunde skada någon, och jag blev tvungen att släppa henne.
”sluta Justin!” skrek hon, men det hördes som om hon pratade i vanlig samtalston då täcket tog upp det mesta av ljudvågorna.
Jag svarade inte, och med ett ryck drog jag bort täcket från hennes kropp så att hon nu låg ihopkrupen mitt i sängen klädd i min t-shirt.
”jag vet hur mycket du älskar pannkakor, Melanie. Kom nu.” Melanie rörde sig fortfarande inte ur fläcken. Jag suckade och sedan lyfte jag upp henne i brud-stil och satte henne på byrålådan.
”vad vill du ha på dig?” frågade jag och öppnade första lådan. Där låg bara en massa underkläder. Jag stängde lådan igen, och öppnade nästa. Denna gången hade jag mer tur. Där låg säkert tio tröjor som Melanie packat med sig, även om vi bara skulle vara här i tre dagar. Typiskt tjejer. Jag valde en tröja i lådan och lade den ovanpå byrån bredvid Melanie. Sedan drog jag hennes sovtröja över huvudet och hjälpte henne byta till den andra.
”måste du vara så lat?” frågade jag när hon fått på sig sin tröja.
Hon muttrade, ”till mitt försvar så är det faktiskt du som brukar vara morgontrött, så det så.”
Jag flinade och kysste henne på läpparna. Melanie drog på sig ett par shorts och följde med mig ner för trappan och in i köket. Där stod pappa vid spisen och stekte pannkakor medan Jazmyn satt vid köksbordet och glufsade i sig av de nygräddade.
”tur att ni kom nu, annars hade Jazzy ätit upp alla” sa min pappa när han såg att vi kommit ner.
Melanie skrattade och vi båda såg på Jazmyn. Hon hade både sylt och socker i hela ansiktet och såg på oss med triumferande ögon medan hon slickade sig om fingrarna.
Jag satte mig bredvid Jazmyn, och Melanie satte sig mittemot oss. Pappa kom fram till oss med den sista pannkakan innan han själv också satte sig ner vid köksbordet.
”har ni sovit gott?” frågade han medan han tog för sig av pannkakorna.
”ja, riktigt gott. Tills den lilla filuren kom och väckte oss.” svarade Melanie och log mot Jazmyn som flinade tillbaka.
”Kate var tyvärr tvungen att jobba idag, och jag måste också in en snabb vända till jobbet. Tror ni att ni två kan ta hand om Jazzy?”
Jag nickade snabbt, ”självklart.”


Några timmar senare lämnade pappa mig och Melanie ensamma med Jazmyn. Han lovade att vara tillbaka inom två timmar, och sa att vi fick göra vad vi ville, bara vi inte tog sönder något.
”vad vill du göra, Jazzy?” frågade jag henne när vi satt alla tre på hennes rum.
”Justin spela och sjunga!” utbrast hon.
Melanie såg frågande på mig, och jag suckade med ett leende på läpparna. ”jag brukar spela barnvisor för henne när vi träffas, och hon sjunger med så gott hon kan.”
Jazmyn kom snabbt på fötter och försvann för en halv minut, och kom sedan tillbaka med en gitarr. Jag tog leendes emot den, och hon satte sig på golvet och väntade på att jag skulle börja spela. När jag väl gjorde det, kände Jazmyn igen låten direkt, och började sjunga med på sitt eget sätt.
Vi blev avbrutna av en ringsignal från min egen mobil. Jag slutade spela, och Jazmyn slutade sjunga. Alla var knäpp tysta och väntade på att jag skulle svara i telefonen. Innan jag svarade kollade jag på nummerpresentatören, men det var inget nummer jag kände igen.
”hallå?” sa jag.
”Justin Bieber?” frågade rösten i andra sidan luren.
”ja, det är jag.”
”jag är rädd att det har skett en olycka.”


Förlåt för att kapitlet har dröjt, men jag har verkligen inte haft tid! Jag måste lära mig att lägga mer tid på novellen, jag vet. 
Kom med idéer om vad ni vill läsa om!

10 KOMMENTARER SÅ KOMMER NÄSTA PÅ ONSDAG!