whenever you need me - kapitel 19

”förlåt sötnos, väckte jag dig?”

Så fort jag hörde Justin’s röst i andra änden av telefonen lyste jag upp och log. Chloe såg det på mig och tecknade åt mig som att fråga om det var Justin. Jag nickade ivrigt som svar och hon slängde sig bakåt och skrek i kudden.

”Inte bara mig, Chloe också.” svarade jag.

Han skrattade lågt, ”hälsa henne att jag bad om ursäkt.”

”Justin säger förlåt för att han väckte dig” sa jag till Chloe och log.

Hon muttrade, men log ändå, ”hälsa tillbaka att han kan förvänta sig hämnd.”

Jag skrattade och satte telefonen mot örat igen, ”du kan förvänta dig hämnd.”

Justin skrattade, ”men du, du har inga planer för det kommande dygnet, va?”

”nej, hurså?” frågade jag.

”kom till mig lite efter lunch så får du se.” svarade han lurigt.

Jag log, ”vi ses.”




Jag och Chloe åt en god frukost som bestod av pannkakor, och sedan gick jag hem för att byta till nya kläder. Justin hade förberett någonting speciellt för honom och mig, och jag hade ingen aning om vad det var.

Jag bytte om till en grå cardigan och blåa jeans innan jag sa hej då till min familj och försvann ut ur huset igen. Jag gick i en rätt snabb takt för att hinna fram till Justin’s hus så snabbt som möjligt. När jag kom dit såg jag Ryan lasta in en väska i Justin’s bil. Justin själv kom ut med ännu en väska från huset och jag mötte honom med en förvånad blick. Han log stort mot mig.

”vad är det här?” frågade jag.

Justin slängde in väskan i bakluckan, ”vi ska campa!”

Jag blev stående på samma ställe medan Justin gick in i huset igen. Chaz kom ut genom ytterdörren och kom fram till mig, ”hej Mel.”

”hej, vad är det vi ska göra?”

Han flinade brett, ”campa, sa inte Justin det?”

”har du campat innan?” frågade Ryan som kom fram till oss. Jag funderade en stund innan jag svarade.

”jo, i min trädgård.”

Chaz och Ryan skrattade högt, ”lycka till!”

Just då kände jag två armar omfamna min midja bakifrån. Jag vred på huvudet och mötte Justin’s leende ansikte. Han närmade sig mig och jag kysste honom snabbt på munnen, sedan släppte han mig men behöll ena armen om mig.

”har du aldrig campat innan?” frågade Justin förvånat. När jag skakade på huvudet fnös han, ”då kan detta bli intressant.”

Alla killarna skrattade i kör, men jag såg ner i marken och blåste en bubbla i mitt tuggummi. När Justin såg detta gav han ifrån sig ett ”aww” ljud och kramade mig.

”blev du ledsen nu?” frågade han och log försiktigt.

Jag fortsatte titta ner i marken, så han lyfte upp mitt ansikte med ena handen och kysste mig mjukt. Chaz och Ryan hade lämnat oss för att hämta tält, så vi stod ensamma på Justin’s uppfart. Jag lade mina händer om hans ansikte och kysste honom tillbaka. Denna gång höll kyssen längre, men förstördes när killarna kom tillbaka.

”hyr ett rum!” visslade Chaz medan han öppnade den redan fulla bakluckan. Justin bara flinade nöjt, men jag kände hur mina kinder blev röda och rodnade.

”är vi klara att åka nu?” frågade Justin.

Ryan nickade, ”jag tror det.”

”men vad väntar vi på då?”

Utan fler ord hoppade alla in i bilen, Justin och Chaz där framme, och jag och Ryan i baksätet.

”vart ska vi någonstans?” frågade jag.

Justin fortsatte hålla ett öga på vägen samtidigt som han svarade, ”Long Point. Det tar ungefär en timme dit.”

Jag nickade och såg ut genom bilfönstret. Vi passerade precis stadsskylten till Stratford och var nu ute på en motorväg.


En timme senare saktade bilen av från motorvägen och svängde in på en mindre väg. Denna väg ledde till en ännu mindre väg, och snart satt vi alla och guppade upp och ner på den knappt fungerande vägen. I det ögonblicket slog det mig. Hur ska jag klara mig här ute i vildmarken? Jag har ingenting med mig, och jag är långt ifrån allt vad civilisation heter. Jag kände mig dödsdömd.

Justin bromsade och vi stod alldeles stilla. Vi var mitt i en skog, och några meter längre ner vätte utsikten mot en stor sjö. Jag gav ifrån mig en stor suck innan jag steg ur bilen för att hjälpa de andra att packa ur bilen.

”hjälper du till med tältet, Mel?” frågade Chaz. Jag log givmilt och tog emot en säck där tältet förmodligen låg. Sedan följde jag efter honom till en plan yta där han bad mig ta ut delarna.

”Chaz.. Du råkar inte ha en instruktionsbok med dig?” frågade jag försiktigt.

Han skrattade, ”nej. Det behövs inte, vi klarar det säkert ändå!”

Jag rykte på axlarna och tog ut en tältpinne.

Efter många försök och olika ställningar lyckades vi få upp det första tältet. Nu var det bara ett kvar. Ryan och Justin, som varit och hämtat pinnar för att elda med, hade kommit tillbaka för längesedan.

”grabbar, skulle ni kunna hjälpa till lite här?” frågade jag.

Justin och Ryan såg upp på mig och Chaz innan de kom fram till oss med stora flin.

”klarar ni inte det själva?” frågade Ryan.

Jag skrattade ironiskt, ”någon”, sa jag och betonade någon med syfte på Chaz, ”glömde instruktionsboken. Så vi har fått klara av detta på egen hand.”

”typiskt Chaz.” mumlade Justin.

Efter att ännu en timme ödslats åt att sätta upp ett enda tält hade solen hunnit gå ner, och alla var utsvultna. Justin hade packat ner kött som skulle grillas, och Ryan tände brasan.

När vi hade ätit plockade Chaz fram marshmallows och Justin hade med sig sin gitarr. Jag hade aldrig trott att det kunde vara så mysigt att campa.

Det enda som hördes var sprakandet från brasan och Chaz som prasslade med marshmallowpåsen när han skulle öppna den. Efter att alla fått en pinne att spetsa godisbiten på satte Justin gitarren i sitt knä.

”vilken låt ska jag spela?” frågade han.

Chaz verkade ha tänkt ut ett svar i förväg, för han svarade nästan direkt.

”How to Love!”

Vi alla skrattade, men tystnade sedan igen när Justin drog första ackordet på sin gitarr.


(Lyssna medan nedanstående läses.) Justin Bieber - How To Love (originally made my Lil Wayne)


Cut the music up, a little louder

You had a lot of crooks tryna steal your heart

Never really had luck, couldn't ever figure out

How to love, how to love

You had a lot of moments that didn't last forever

Now you in the corner tryna put it together

How to love, how to love

For a second you were here

Now you over there, it’s hard not to stare, the way you moving around

Like you never had a love, had a love.

Jag stirrade instinktivt på Justin’s fingrar. Hur lätt han drog dem över strängarna, och hur bra det lät. Hans röst till det var bara ett stort plus, han sjöng som en gud. Då tittade jag upp på Justin. Hans ögon var fästa vid mig. Jag visste inte hur länge han tittat på mig, men han hade inte direkt börjat precis. Jag mötte hans blick och bara satt där och tittade på honom. Hela han såg lycklig ut. Jag hade kunnat sitta där och se på honom i evigheter utan att ens börja tröttna.

När låten var slut applåderade jag, Ryan och Chaz, och Justin skrattade lite generat medan han gick för att sätta tillbaka gitarren i bilen.

När han kom tillbaka och satte sig såg han frestande på min marshmallow som grillades ovanför elden.

”jag har inte fått någon sån” sa han besviket.

Jag skrattade, ”vill du ha denna?”

Justin nickade, ”ja.”

Sedan lyfte jag upp pinnen som marshmallowen satt på och siktade in mig på Justin’s gap. Självklart missade jag och han fick vit, kladdig sörja på hela kinden. Jag började gapskratta och Justin blängde surt på mig, men skrattade även han åt det.

”du har något på kinden, vänta så ska jag ta bort det” sa jag och lutade mig fram. Men istället för att ta bort det med handen kysste jag honom varsamt där han fått marshmallow. Jag kände hur Justin log, så jag flyttade mina läppar till hans och kysste honom hårt. Justin drog upp mig i sitt knä.

Chaz harklade sig från andra sidan brasan, ”vi ska nog gå och.. lägga oss nu.”

Han reste sig upp, och Ryan gjorde likadant medan han mumlade något om att han var trött.

Justin flinade åt dem, och jag lutade huvudet mot hans axel.

”det var väl inte så farligt att campa, va?” frågade han och såg på mig.

Jag skakade på huvudet, ”det var faktiskt riktigt kul.”

Han log och kysste mig. ”Jag är riktigt glad att vi blev sams igen.”

Jag lyfte huvudet från hans axel där jag satt i hans knä, ”jag med.”

Justin lade sina armar om mig och kysste mig hårt och länge. Sedan lyfte han upp mig och bar in mig i tältet. Där inne låg två sovsäckar uppradade bredvid varandra. Han lade mig på den ena medan han drog av sig byxorna och kröp ner i den andra. Han kysste mig ytterligare en gång innan han lade sig tillrätta.

”sov gott Melanie.”

”god natt Justin.”



KOMMENTERA.

jag ska försöka hinna med ett till kapitel i helgen. kram.
/e.

whenever you need me - kapitel 18

”Sov gott gumman, vi får prata mer imorgon.”

Jag nickade, ”god natt.”

Sedan lämnade jag henne, och gick in på mitt rum där mina bröder ivrigt lekte med en leende Justin.

”killar, gå ut.” sa jag.

Tre par ögon riktades mot mig, och sedan lunkade William och Max ut ur mitt rum. Jag stängde dörren efter dem och gick leendes fram till Justin som satt i sängen.

”förlåt för att du fick utsättas för dem. De är, rätt ivriga.”

Justin skrattade, ”skojar du? De är roligare än vissa på skolan.”

”Visst, umgås med tioåriga pojkar istället för artonåriga i din egen ålder. Helt normalt” sa jag ironiskt och flinade.

”jag umgås hellre med dig” viskade Justin och kysste mig länge. Jag besvarade kyssen och satte mina händer längs med hans käkben. Hans händer vandrade längs min rygg och mina höfter medan kyssarna blev allt mer och mer intensiva. Jag öppnade min mun och gav hans tunga inträde.




Justin sov tungt vid min sida, men jag kunde inte sova. Även om Justin berättade allt som hade hänt innan idag kunde jag fortfarande inte få någon ro. Klockan stod på 4.13. Jag vände mig om för att se på Justin, hans låga andetag som tecken på att han sov och hans rufsiga hår som stod åt alla håll. Plötsligt öppnade han sina ögon och såg på mig. Han log stort mot mig.

”god morgon. Vad är klockan?”

Jag log, ”klockan är kvart över fyra.”

Justin satte sig lite högre upp i sängen, ”vad gör du uppe såhär tidigt?”

”jag kunde inte sova” svarade jag.

Han log oskuldsfullt mot mig innan han lade ena armen om mig och lutade sig tillbaka i sängen.

”sov gott, Mel” sa han.

Jag stängde mina ögon, ”god natt.”



Justin åkte hem redan innan frukosten. Resten av dagen hade jag spenderat med min familj. Vi hade åkt till shoppingcentret och handlat, och sedan lagat middag tillsammans. Det är just sådana saker som gör att man inte vill växa upp, att bara få vara barn och leva som man vill för alltid. Men livet måste fortsätta, och hur gärna jag skulle vilja vara ett litet barn igen, så gillade jag verkligen känslan att vara äldre.

När jag nästa dag satt ensam uppe på mitt rum ringde Chloe.

"hej! Vad gör du?" frågade hon.

"ingenting" svarade jag med visat ointresse.

"vill du komma hem till mig ikväll? Mina föräldrar är bortbjudna, och min bror, ja, han är väl inget problem."

"när ska jag komma?" frågade jag.

Jag kunde se framför mig hur Chloe log när hon sa, "kom när du har ätit middag."

Vi pratade en liten stund till, och sedan, när samtalet hade avslutats bestämde jag mig för att ta ett långt, varmt bad.

Justin och jag hade varit tillsammans i en vecka, men på grund av det som hände känns det som att vi blev ett par igår. Jag litade på honom fullt ut, och när jag fick reda på detta sjönk min respekt för honom rejält. Hade inte han kommit förbi igår och pratat ut hade jag antagligen legat nerbäddad under mitt täcke hela dagarna och inte gjort någonting. Men så är inte fallet, och jag är på väg till min bästa vän. Det var fortfarande inte mörkt ute, men det skulle inte dröja länge innan solen inte syntes längre. Jag svängde runt hörnet och såg Chloe’s hus framför mig. Det var ett stort, vitt hus med två balkonger på framsidan. Den gröna gräsmattan och rabatterna längs husknuten och staketet höll på att blomma upp nu när sommaren närmade sig. Baksidan hade en stor altan med en swimmingpool i mitten. Det var ett riktigt drömhus.

Jag gick upp på gången som ledde fram till ytterdörren och knackade på. Efter en stund öppnade Chloe dörren med ett brett leende på läpparna.

”hej! Kom in” sa hon och släppte in mig. Jag tog ett stort steg över tröskeln och böjde mig ner för att knyta upp skorna.

”jag har en massa tjejfilmer och popcorn, låter inte det överbra?” frågade hon entusiastiskt.

Jag skrattade kort, ”låter super.” Sedan följde jag efter henne in i köket där hon tog fram en popcornpåse och lade in i mikrovågsugnen. Jag satte mig på köksbänken och Chloe lutade sig emot den andra mittemot mig.

”Är det något nytt?” frågade hon.

Jag nickade leendes, ”sedan igår? Ja.”

Chloe’s ögon spärrades upp ivrigt, ”berätta!”

”Justin berättade allt för mig” svarade jag.

”och med allt, menar du?” svarade hon för att jag skulle fortsätta på meningen.

Jag log, ”allt. Hela historien från början till slut. Nu vet jag till och med mer än dig om honom.”

Hon lutade sig fram för att slå till mig på armen, och jag flinade ännu större.

”så, allt är bra mellan er två då?” frågade hon.

Jag nickade, ”men vi har ju i stort sett fått börja om från början i relationen. Jag tappade ju all tillit för honom, men det är bara att bygga upp det igen.”

Chloe log ärligt och lyckligt, ”jag är glad att det fungerar mellan er igen.”

Hon lutade sig fram och kramade om mig, och mitt i kramen gav mikrovågsugnen ifrån sig ett pling. Chloe släppte mig och gick för att ta ut den rykande heta påsen.

När hon hade hällt ut innehållet i en plastskål fortsatte vi in i vardagsrummet där vi slog på första filmen av många.
Efter tredje filmen hade klockan hunnit bli midnatt, och jag varken orkade eller såg fram emot att gå hem själv. Så efter ett snabbt samtal hem kom jag, tillsammans med min mamma, överrens om att jag skulle sova över hos Chloe.
Vi gjorde det mysigt för oss med en massa kuddar och täcken i soffan innan vi bäddade ner oss själva och såg en sista film.

”Mel, svara då!”

Jag öppnade ögonen och sneglade bort mot Chloe som låg på andra sidan soffan och skrek på mig. Då hörde jag också det, min egen ringsignal. Jag sträckte på mig för att nå telefonen och tryckte på svara utan att kolla vem det var.

”hallå?” frågade jag.

”förlåt sötnos, väckte jag dig?”

Så fort jag hörde Justin’s röst i andra änden av telefonen lyste jag upp och log. Chloe såg det på mig och tecknade åt mig som att fråga om det var Justin. Jag nickade ivrigt som svar och hon slängde sig bakåt och skrek i kudden.

”Inte bara mig, Chloe också.” svarade jag.

Han skrattade lågt, ”hälsa henne att jag bad om ursäkt.”

”Justin säger förlåt för att han väckte dig” sa jag till Chloe och log.

Hon muttrade, men log ändå, ”hälsa tillbaka att han kan förvänta sig hämnd.”

Jag skrattade och satte telefonen mot örat igen, ”du kan förvänta dig hämnd.”

Justin skrattade, ”men du, du har inga planer för det kommande dygnet, va?”

”nej, hurså?” frågade jag.

”kom till mig lite efter lunch så får du se.” svarade han lurigt.

Jag log, ”vi ses.”



sånt där tråkigt mellan kapitel. Men jag har otrolig fantasibrist, så KOMMENTERA VAD NI VILL SKA HÄNDA!

whenever you need me - kapitel 17

När jag kom hem lite senare och möttes av omedelbar tystnad i huset kändes det otroligt skönt. Det hade hänt så mycket de senaste dagarna att allt jag behövde var lite lugn och ro för mig själv. Jag lade mig i soffan och lindade en filt runt min kropp och satte igång tvn. Det höll mig borta ifrån alla tankar som jag skulle kunna tänkas komma på att fundera över.

Jag hade nog slumrat till, för när jag hörde min telefon plinga till stod klockan på halv åtta på kvällen. Jag sträckte mig efter mobilen och såg Justin’s meddelande.

Kan jag komma över? Vi måste prata.

Jag stirrade på skärmen utan att ens tänka något. Det var lika bra att få det gjort nu, jag kunde inte vänta på att få höra hans ursäkt.

 


 



Jag svarade att han kunde komma över, och tänkte noga igenom vad jag skulle säga. Vi båda vill prata om samma sak, men problemet är hur man ska ta upp det. Även om det är det första jag tänker på när jag ser honom, behöver jag ändå veta. Veta vad som drev honom till detta och hur han kunde bli så olycklig av det att han gjorde dessa sakerna. Hur mycket jag tänkte på det kunde jag inte förstå varför han gjorde det. Något tryckte ner honom, och jag vill veta vad det var som gjorde det.

Plötsligt knackade det på dörren. Jag ryckte till, och var på något sätt väl medveten om min puls och mina andetag. Med långsamma steg gick jag över det knarrande golvet i vardagsrummet ut i hallen. Jag låste upp dörren och öppnade den långsamt. Utomhus regnade det fortfarande, för Justin's hår var dyngsurt och droppade ner på dörrmattan.

"ska du släppa in mig eller?" frågade han. Jag kom på mig själv med att ha stirrat, inte bara på hans ansikte utan på hela hans kropp. Utan att yttra ett ord steg jag åt sidan och släppte in Justin. Han tog ett stort steg över tröskeln och snörade av sig sina skor. När han stod där, avklädd och tittade på mig, mindes jag hur vackra hans ögon var. Hur de tindrade och såg på en med en så givmild blick att man bara kunde smälta.

"vi kan prata i vardagsrummet. Om du vill." sa jag till Justin.

Han nickade. "jag ska bara låna badrummet."

Sedan gick han iväg medan han med ena handen rufsade till håret. Jag släppte ut en hög suck när han försvann bakom väggen och gick in i vardagsrummet.

Efter ungefär fem minuters sittande och tittande ut genom fönstret kom Justin tillbaka, nu med torrt hår. Jag försökte klämma fram ett leende, men det misslyckades och såg bara falskt ut. Han satte sig med en halvmeters avstånd ifrån mig där jag satt i kanten av soffan med benen uppdragna.

"Mel, det var verkligen inte meningen att du skulle få reda på det såhär." började Justin.

Jag svarade till en början inte, utan såg bara bort för att inte möta hans blick, men jag kände hur han stirrade på mig.

"när skulle du berätta för mig då?" mumlade jag, men han hörde inte.

"va?"

Jag såg på honom med uttryckslösa ögon, "när hade du tänkt berätta för mig, Justin?"

Han bara tittade på mig en stund, och när jag höjde ögonbrynen i väntan på ett svar öppnade han munnen.

"när jag var redo."

Jag fnös, "när du var redo, Justin? När är du redo då? Vi är ett par, jag trodde inte man höll undan sådana hemligheter för varandra!"

Jag kände ilskan hetta till i mig när jag sa det.

"det är inget jag är stolt över eller vill minnas. Och du betyder så mycket för mig. Jag behövde tänka igenom hur jag skulle berätta det för dig, men internet hann före."

Jag var på väg att säga något ännu mer argsint, men det Justin just sa fick mig på villovägar. Istället satt jag bara där, utan att säga ett ord.

"vill du berätta för mig?" frågade jag tillslut.

Han såg ner på sina stentvättade jeans innan han tittade upp på mig, "om du vill höra det."

Jag nickade självsäkert, och han tog ett djupt andetag innan han började prata.

"det hela började som du säkert vet med att min pappa gifte om sig. Ända tills hans bröllopsdag hade jag haft förhoppningar om att han och mamma skulle hitta tillbaka till varandra. Jag började tro på det själv, och drömde om hur det skulle vara med en hel, komplett familj. Så när den dagen kom var jag helt förtvivlad. Min dröm spräcktes i miljontals små bitar, för svårt att klistra ihop det igen. I början var jag bara ledsen och höll mig för mig själv, vilket Ryan och Chaz förstod då de visste hur mycket jag ville att mamma och pappa skulle bli tillsammans igen. Men allt eftersom slutade jag gå till skolan. Jag var aldrig hemma, utan gick alltid till en plats i utkanten av Stratford dit ingen var, trodde jag. En dag, när jag satt på en bänk vid sjökanten kom tre äldre killar upp till mig. De skrämde rättare sagt livet ur mig, då jag inte trodde någon fanns här. Killarna presenterade sig som Dylan, Fred och Malcolm och var två år äldre än mig. Jag kände igen dem sedan innan, då jag sett de stå bakom skolan och röka. I alla fall, de slog sig ner bredvid mig och började samtala med mig. De undrade varför jag inte var i skolan, och det slutade med att jag berättade hela historien om min pappa och mamma. Det var bara första dagen jag träffade dem, nästa dag när jag satt där kom de tillbaka igen. Vi satt ofta och pratade om allt, och jag fick reda på en hel del om dem. Fred bodde i en fosterfamilj som ogillade honom och Dylan's pappa satt i fängelse. Malcolm vet jag fortfarande inte var det var med, för han ville inte berätta. Ingen vet vad som har hänt honom, bara att han inte mår bra."

Jag hade inget att säga, hittills var Justin's historia banbrytande, och ändå hade han inte hunnit komma till delen där han gjorde olagliga saker.

Justin hämtade andan innan han fortsatte. "några dagar efter att jag träffade Dylan, Fred och Malcolm för första gången ville de att jag skulle följa med dem ut. Jag såg inget konstigt eller farligt i det, så jag hoppade in i Dylan's pick up utan problem. Vi körde bort till bensinmacken precis utanför stan, om du vet var den ligger?"

Jag nickade, den hade jag gått förbi när jag skulle till Ray's Diner för bara någon dag sedan.

"i alla fall, vi stannade ett tjugotal meter ifrån, och Fred frågade om jag ville följa med. Jag visste inre vad det var jag skulle följa med på, men när jag såg killarna sätta på sig svarta luvor med hål för ögon och mun förstod jag. Just i det ögonblicket funderade jag inte, mitt liv var redan så dåligt, så varför skulle detta göra det hela sämre? Jag trodde inte att jag kunde ha så fel. Detta rånet gick utmärkt, vi återvände till pick upen med pengar och mat. De kommande brotten vi begick var allt mellan snatteri till rån och inbrott. Allt gick bra, tills en dag. Då hade jag umgåtts med killarna i ungefär två veckor. Mitt under rånet hör vi sirener utifrån. Vi blir så chockade, och springer ut för att fly, men polisen är redan där. Vi grips, och eftersom jag är den enda som inte är straffmyndig dömdes jag till ett halvår på ungdomsanstalten i Toronto. Dylan, Malcolm och Fred fick antagligen några års fängelse."

Justin slutade prata, så jag antog att det var nu jag skulle säga något.

"hur var det på anstalten?" frågade jag.

Jag vet att det var långt ifrån den frågan han förväntade sig, men jag ville så gärna veta.

Han såg ut att tänka ett tag innan han svarade, "det var annorlunda. Jag hade förberett mig att bo instängd i ett rum med galler, men det var faktiskt rätt hemtrevligt. Alla som var där hade varsitt rum med säng och garderob. På dagarna umgicks man och gick i skolan på anstalten. Det blev rätt långtråkigt att aldrig få lämna platsen, men jag hade gjort något dumt som jag skulle straffas för."

Denna gången svarade jag inte, utan lutade mig bara fram och kramade om Justin. Hans armar besvarade kramen och han höll om mig hårt.

"förlåter du mig?" frågade han lågt.

"ja." svarade jag.

Justin lättade på kramen för att se på mig. Hans ansikte såg avslappnat ut, som om han precis lämnat en stor börda från sina axlar. Jag log lätt mot honom, och han besvarade det med ett ännu större leende. Även om vi inte sa något till varandra, visste vi vad vi kände. Justin smekte min ena kind och närmade sig mina läppar. När vi kysstes kändes det så otroligt bra, jag hade saknat hans mjuka läppar.

”jag har saknat dig” sa han när han lutade sig tillbaka.

Jag log stort, ”jag har saknat dig med. Vill du ha något att äta eller ska du gå?”

Just när jag sa den meningen kom jag ihåg, min familj skulle komma hem snart, och vad skulle de säga? De hade säkert planerat att spendera tid med mig, men det skulle jag ju dock inte göra.

”jag stannar gärna” svarade han. Jag tog det som ett ja till att han ville ha mat, så jag gick in i köket och letade upp något ätbart.

Det tog en stund, men till slut kom jag tillbaka med varsin macka i händerna till mig och Justin. Vi gick upp på mitt rum och satte oss tillrätta i min säng för att se på en film.


”Melanie! Vi är hemma nu!”

Jag hörde min pappas röst från bottenvåningen och satte mig rakt upp i sängen. Fotstegen som nästan sprang upp för trappan började höras högre och högre, och sedan såg jag handtaget tryckas ned innan dörren öppnades och mamma tillsammans med mina två bröder visade sig.

”hej Mel.. Åh, hej Justin.”

”God kväll Mrs. Johnson” svarade Justin formellt. Min mamma log mot honom, och jag reste mig upp från sängen för att hälsa på min familj.

Jag och mamma gick ut ur mitt rum och lämnade Justin ensam tillsammans med Max och William.

”Ska han sova här?” frågade hon.

Jag nickade långsamt och tveksamt.

”Ni gör väl inget..?”

Sådana här samtal var nog det värsta som kunde hända. Jag hade hellre hoppat ner i ett badkar fullt av spindlar än detta.

Jag avledde henne snabbt från ämnet, ”nej, verkligen inte mamma.”

”bra.”

”Hur var det i New York?” frågade jag.

Mamma lättade lite och log, ”det var jättekul! Nästa gång får ni också följa med.”

Jag nickade och tittade bort mot min stängda dörr. Mamma märkte detta.

”Sov gott gumman, vi får prata mer imorgon.”

Jag nickade, ”god natt.”

Sedan lämnade jag henne, och gick in på mitt rum där mina bröder ivrigt lekte med en leende Justin.

”killar, gå ut.” sa jag.

Tre par ögon riktades mot mig, och sedan lunkade William och Max ut ur mitt rum. Jag stängde dörren efter dem och gick leendes fram till Justin som satt i sängen.

”förlåt för att du fick utsättas för dem. De är, rätt ivriga.”

Justin skrattade, ”skojar du? De är roligare än vissa på skolan.”

”Visst, umgås med tioåriga pojkar istället för artonåriga i din egen ålder. Helt normalt” sa jag ironiskt och flinade.

”jag umgås hellre med dig” viskade Justin och kysste mig länge. Jag besvarade kyssen och satte mina händer längs med hans käkben. Hans händer vandrade längs min rygg och mina höfter medan kyssarna blev allt mer och mer intensiva. Jag öppnade min mun och gav hans tunga inträde.



Jag ska kämpa HELA dagen imorgon med nästa kapitel, så får vi se om det kommer upp! 
Under tiden skulle jag bli glad om ni skriver en trevlig liten kommentar till detta.

 

Ska också passa på att varna er, jag har en idé till ett nytt drama! Once it's over, another one comes in!

Aja, nu ska jag sluta skriva och låta er kommentera.

/e.

~

ni tycker säkert jag är urusel som inte har lagt upp ett kapitel på mer än en vecka, men jag kan glädja er med att nästa kommer upp senare idag! Detta kapitlet är rätt svårt att skriva eftersom det handlar om hela Justin's bakgrund. Så jag har funderat en massa samtidigt som jag pluggat. Men nu blir det fart! ;)
kram.

whenever you need me - kapitel 16

”släpp mig, Justin.”

Han skakade på huvudet, ”berätta vad som är fel.”

Det var tyst en lång stund, jag såg bort och skakade på huvudet medan jag log nervöst, och han såg på mig och väntade på att jag skulle svara.

Jag vände mig mot honom, ”släpp mig då.”

Han gjorde som jag sa, och i ett enda svep flydde jag ifrån honom. Men efter bara några steg kände jag två händer runt mina armar som drog mig tillbaka. Justin höll mig tätt intill sig med händerna på mina höfter.

”berätta vad det är. Nu.”

Jag suckade och gav upp, ”jag vet.” sa jag.

Justin såg förvånat på mig, ”vet vadå?”

”om det du inte har berättat för mig. Jag vet om det.”



Han skakade på huvudet i förvirring, ”vet vadå?”
Justin höll fortfarande ett starkt grepp om min midja, så jag visste att det inte var någon idé att streta emot. ”det du gjorde för två år sedan.”
Nu förstod han. Han såg på mig med sorgsna ögon och släppte mig. Jag såg på honom, ”jag fattar inte att du inte berättade för mig.”

Sedan gick jag. Jag lämnade honom ensam, ledsen ute på gatan och gick hem. Direkt när jag kom innanför dörren ringde jag Chloe. Hon svarade efter tre signaler.

”Hallå?”

”Han vet.” sa jag.

”vet vadå?” frågade hon. Chloe lät sömnig, och även om klockan var tolv på dagen så vore det inte konstigt om hon fortfarande hade legat och sovit när jag ringde.
”Justin vet att jag vet.” förklarade jag.
Nu äntligen vaknade hon till, ”han gör vad?! Mel, du skulle vänta med att berätta att du visste! Nu får du aldrig reda på om han tänkte erkänna det själv!”
”men han tvingade mig att berätta.”

Chloe var tyst i några sekunder, ”åh. Det gör ändå inte saken bättre! Mel, du vet inte hur mycket han ångrar det han gjorde, och att du nu vet om vad han gjort gör inte saken bättre. Justin mår skit, Mel. Fattar du?”

Jag suckade djupt, ”nu gör jag. Men jag är fortfarande arg på honom, så jag kan inte prata med honom än.”

”gör det snart.”
”jag lovar.”
”bra.”
”Men skulle vi in och shoppa idag eller? Jag behöver nya skor.” sa jag. Jag ville inte prata om det längre, och var det ett känsligt ämne för mig så var det tusen gånger känsligare för Justin.
”visst, kom förbi mig om en halvtimme.”


En halvtimme senare svängde jag upp på Chloe’s uppfart och såg på medan hon sprang den korta sträckan mellan ytterdörren och min bil i ösregnet. Ovanför sitt huvud höll hon en väska i brunt läder.
”regnar det ute?” frågade jag med ett flin när hon satte sig ner bredvid mig i passagerarsätet.
Chloe såg på mig med en irriterad blick, ”kör.”

Jag gjorde som hon sa och backade ut från hennes hus, och snart var vi ute på motorvägen på väg till närmaste köpcentrum.

”hur kunde han tvinga dig att berätta?” frågade Chloe.

Jag höll ögonen stenhårt på vägen medan jag berättade, ”jag var på väg hem efter att ha sovit borta, och när jag kom hem såg jag honom sitta utanför mitt hus. Jag skulle precis vända och gå iväg, men han märkte mig och sprang efter mig.”

”du flydde alltså från honom?” sa hon med eftersmak.

Jag nickade och fortsatte. ”hur som helst så hann han ifatt mig och frågade vad det var för fel. Jag sa att jag skulle berätta om han släppte mig, så när han gjorde det försökte jag springa iväg igen.”

Chloe skrattade, ”Mel, trodde du att du skulle komma undan genom att springa iväg? Han hade ju hunnit ifatt dig i varje fall.”

Jag såg irriterat på henne, ”jag försökte, sa jag ju. Men han tog mig efter bara några steg och höll mig hårt om höfterna, så jag var tvungen att säga det.”

”du kunde ha ljugit.” sa Chloe och tittade ut genom fönstret.

”jag vill inte ljuga för honom”, suckade jag.

Hon nickade och höll med, ”gulligt.”

När vi satt på ett kafé några timmar senare med var sin kaffe i händerna hade jag lyckats övertala Chloe till att berätta hela historian om när Justin var kriminell.

”är du säker på att du vill höra det från mig?” frågade hon.

Jag nickade sammanbitet och hon suckade djupt innan hon började prata.

”det började nog när han var femton. På skolan hade man precis fått reda på att Justin’s pappa hade gift om sig, och man såg på honom hur han bara mådde sämre och sämre. Efter några dagar började han hoppa över vissa lektioner och efter veckor gångna kom han knappt alls. Man blev förvånad om man såg Justin i skolan. Han kom bara två dagar i veckan, och då bara på två eller tre lektioner. Ingen visste vad han hade för sig, men man började se honom ute på kvällarna i ett gäng som säkert var två år äldre än oss.”

Plötsligt avbröts Chloe av att någon ropade hennes och mitt namn. Förvånat såg vi oss omkring efter vad rösterna kom från och fick syn på Ryan och Chaz som kom gående mot oss.

”hej”, sa de när de kom fram och satte sig.

Chaz’s leende föll när han såg att vi var lite deppiga, ”vad är det?”

Chloe mötte min blick innan hon svarade, ”jag berättade för Mel om Justin.”

”Vad är det om Justin? Jaha”, Chaz kom på det själv innan han hann avsluta meningen.

”borde inte Justin berätta det själv?” frågade Ryan.

”Jag är arg på honom”, svarade jag utan att röra på läpparna.

”Varför är du det?” frågade Chaz.

Jag bara såg irriterat på honom, så han backade undan och struntade i det.

”du borde nog prata med honom.” sa Ryan.

Jag nickade, ”jag måste göra det snart. Han var utanför mitt hus i morse, men jag var för sur på honom då.”

Ryan nickade, ”så då vill ni inte umgås med oss ikväll antar jag.”

Jag skakade långsamt på huvudet i besvikelse, ”jag pratar med honom imorgon, jag lovar.”

”Hoppas det. Och låt det inte gå ut över oss.” sa Chaz.

Jag log halvhjärtat, ”okej. Ska vi gå Chloe?”

Chloe, som suttit och dagdrömt under tiden vi andra pratat rycktes ur sin dröm och såg förvånat på mig. Hon tog en sista klunk och reste sig upp, ”vi ses sen killar.”

När jag kom hem lite senare och möttes av omedelbar tystnad i huset kändes det otroligt skönt. Det hade hänt så mycket de senaste dagarna att allt jag behövde var lite lugn och ro för mig själv. Jag lade mig i soffan och lindade en filt runt min kropp och satte igång tvn. Det höll mig borta ifrån alla tankar som jag skulle kunna tänkas komma på att fundera över.

Jag hade nog slumrat till, för när jag hörde min telefon plinga till stod klockan på halv åtta på kvällen. Jag sträckte mig efter mobilen och såg Justin’s meddelande.

 

Kan jag komma över? Vi måste prata.

Jag stirrade på skärmen utan att ens tänka något. Det var lika bra att få det gjort nu, jag kunde inte vänta på att få höra hans ursäkt.



Jag ber jättemycket om ursäkt för att det har tagit så här pass lång tid. Men jag konfirmerar mig imorgon, och hade jag inte lagt upp det nu hade ni inte fått det förrän på söndag. och då är detta bättre än inget.
Veckan har varit fullt upp, så därför har det inte kommit något.

Men kommentera! 7 kommentarer?
/e.

update

hej alla!
Jag har varit sjuk i helgen med hög feber, och har därför inte haft orken att skriva på ett nytt kapitel. Idag har jag hunnit skriva ungefär halva, och jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt.
Dessvärre har jag otroligt mycket denna veckan med plugg och konfirmationsträning då jag konfirmerar mig denna veckan.
Hoppas ni förstår, och jag ska lägga så mycket tid jag kan på novellen!
Ni är bäst.
kram. /e.

whenever you need me - kapitel 15

Jag visste inte vad jag skulle säga, att Justin hade varit kriminell och suttit inne verkade helt ologiskt enligt mig. Men samtidigt hade jag bara känt honom några månader, och visste egentligen ingenting om hans barndom. Vissa personer väljer att hålla jobbiga saker inom sig och vissa vill bara släppa ut det.
"tycker du jag ska fråga honom om det?" frågade jag.
Chloe tänkte noga igenom sitt svar, "välj rätt tillfälle bara."




Jag nickade, och hade inget mer att säga. Chloe gjorde rätt i att berätta för mig, annars hade jag gått ovetandes över varför alla skrev som de skrivit.

"jag måste nog gå nu", sa jag och reste mig upp.

"Vänta, Mel" svarade Chloe och tog tag i min arm när jag försökte gå. "Är du säker på att du är okej? Du får stanna om du vill."

"Jag vill bara vara ensam just nu."

Hon släppte taget om min arm, "vad sägs om shopping imorgon?"

Jag klämde fram ett leende, "det låter super."

"Bra."

"Hejdå Chloe."

Jag gick in från balkongen och ner för trappan.

"Hej Melanie!"

Jag vände mig om och fick se Chloe's mamma stå i köket med två matkassar i händerna.

"åh, hej."

"Hur är det? Du ser inte ut att må så bra."

Hon såg bekymrat på mig, så jag sträckte på mig och drog bort en hårslinga från ansiktet.

"Jo, jag mår bara bra."

Hon svarade okej, men såg inte ut att tycka det. Jag struntade i det och tog på mig mina skor och gick ut ur huset.

Justin som kriminell? En tjuv? Det passade verkligen inte in på min bild av honom och hans personlighet. Men å andra sidan så vet jag inte om jag har fått lära känna den rätta Justin. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att Justin, min Justin, skulle göra inbrott och stjäla saker. Bara för att hans pappa gifter sig. Han borde vara lycklig över att hans pappa hittat kärleken igen. Men istället tänker han bara på sig själv, allt ska göras på det sättet som han vill, och om det inte blir så, strejkar han. Justin var självisk.

Utan att ha märkt det hade jag omedvetet vandrat ännu längre ut ur staden och gick nu på en enslig landsväg. Det enda som syntes var en liten restaurang vid vägkanten några hundra meter bort. Jag kände i mina fickor efter pengar och hittade lite. Så jag ökade stegen med målet riktat på den lilla restaurangen.
På parkeringen till restaurangen, som hette Ray's Diner, stod bara ett fåtal bilar. Utsidan av Ray's Diner var smyckad med lysrör i turkost och rosa, precis som i filmer från 50-talet. När jag öppnade entrédörren plingade det till i en ringklocka. En servitris i ljusrosa klänning och vitt förkläde såg upp på mig där hon stod bakom disken. Jag valde ett avskilt bord i ett hörn av restaurangen och skummade igenom menyn som stod på bordet mellan servetthållaren och det lilla stearinljuset.

Ingenting föll mig i smaken, så när servitrisen kom fram till mitt bord hade jag fortfarande inte bestämt mig.

Hon harklade sig otåligt, "vad får det lov att vara?"

Efter några sekunders pinsam tystnad svarade jag.

"en kopp kaffe. Svart."

Servitrisen klottrade ner något på sitt lilla block hon hade i handen och satte tillbaka blyertspennan bakom örat och gick sedan iväg.

Jag suckade ljudligt och stirrade stint in i ljuslågan från stearinljuset. Resten av gästerna bestod av två lastbilschaufförer som pratade lågt med varandra och hade varsin orörd hamburgare framför sig, en gammal man med en käpp bredvid sig och en kille i min ålder som satt djupt försjunken i en bok. Ingen förde något som helst högt ljud ifrån sig vilket gjorde att den otroligt dåliga musiken blev uppmärksammad.

Servitrisen kom tillbaka med en kopp svart kaffe fyllt till bredden till mig och lämnade mig lika snabbt.

Jag lade upp benen på stolen bredvid mig och lutade mig mot väggen.

Jag kunde fortfarande inte förstå hur Justin, som verkat som den killen som bryr sig om alla andra, begått brott. Och att han inte berättat det för mig, även om jag fullkomligt förstår att han inte vill. Men det är sådant man behöver veta.

Justin hade verkat som den perfekta killen, med det perfekta livet. Alla har ju sina brister, men att han hade en sådan stor brist hade jag ingen aning om.

Jag tog min första klunk ur kaffet och fiskade upp min telefon ur fickan. Två nya meddelanden.

Justin: Var är du? Jag har ringt hem till dig och till Chloe. Svara. <3

Jag suckade högt och klickade bort meddelandet och fick genast upp det andra. Jag orkade inte med Justin just nu. 

Mamma: Hej gumman. Hörde att det varit en storm där borta. Är allt okej? Vi kommer hem i övermorgon. Puss och kram.

Mammor ska alltid oroa sig. Jag skrev ihop ett svar om att allt var bra och lade sedan mobilen på bordet och tog ännu en klunk av mitt kaffe. Just när jag såg ut på vägen insåg jag en sak, hur skulle jag ta mig hem? Jag var flera kilometer ifrån Stratford och det var rätt sent på kvällen. Detta kanske inte var en så bra idé trots allt.

Hastigt reste jag mig upp för att gå mot toaletten, men på vägen dit ramlade jag över någons ben.

"åh, gud, förlåt mig." sa jag och såg upp på personens vars ben som fällt mig.

Killen slog ihop sin bok som han läste och sträckte fram en hand till mig. Jag tog tag i den och reste mig upp.

"Jag heter Niall."

"Mel", svarade jag och log. "Vad läser du?"

Niall lade ner boken på bordet och rättade till bokmärket, "en bok till skolan. Inte så rolig egentligen."

Jag nickade nervöst och pillade på mina fingrar i brist på samtalsämnen.

"är du här ofta?" frågade han tillslut.

Jag såg upp på honom, "nej, detta är första gången. Jag gick hit från Stratford och.."

Han avbröt mig, "vänta. Gick du hit från Stratford? Det är typ åtta kilometer dit!"

Jag nickade och skrattade neröst, "ja, och nu har jag ingen aning om var jag ska ta vägen.

"faktum är att, jag bor inte så långt härifrån. Om du vill kan du sova på soffan."

En främling, på ett café, mitt i natten, frågade just om jag ville sova över hos honom. Visserligen såg han varken ut som en kidnappare eller pedofil, men jag kände ju inte honom. Fast vad hade jag för val?

"ja tack", sa jag.

"ska vi gå då?"

Jag nickade och gick bort till mitt bord för att hämta min jacka och mötte sedan upp med Niall igen. Han hade rätt, han bodde inte alls långt ifrån Ray's Diner. Efter bara några minuters promenad stod jag utanför hans hus och väntade på att han skulle låsa upp dörren.

När han hade gjort det tog han snabbt av sig sina skor och försvann in i huset.

"jag ska bara hämta en kudde och täcke till dig" informerade han mig medan han gick längre och längre ifrån mig.

Jag strosade långsamt omkring i huset som var ovanligt modernt. Köket var helvitt förutom kaklet mellan köksskåpen och diskbänken och vardagsrummets tak var riktigt högt.

"här." sa Niall när han kom tillbaka till mig med ett täcke och en kudde i famnen. "du kan sova där."

Han pekade på den stora soffan som stod längs ena väggen i vardagsrummet.

"tack." svarade jag. "god natt då."

"god natt."

Han log mot mig innan han lämnade mig ensam i rummet.

Jag lade mig i soffan och tittade upp i taket. Innan jag ens blundade visste jag att det skulle bli omöjligt att sova med tanke på vad som har hänt.


Solens strålar sken in genom fönstret. Jag sträckte på mig och öppnade ögonen. Först blev jag förvirrad över att jag inte befann mig hemma i min egna säng, men sedan mindes jag gårdagen. Allt som hade hänt sköljdes över mig i minnesvågor. Hur jag vaknat upp lycklig vid Justin's sida, kommit hem till Chloe och fått reda på att Justin varit kriminell och blivit besviken, och sedan hur jag hamnade på Ray's Diner med Niall.

Jag reste mig upp och vek ihop täcket prydligt. Just när jag var på väg att lämna Niall's hus kom han ut från sitt rum nyvaken.

"ska du gå?" frågade han och gnuggade sig i ögonen.

Jag nickade.

"men du vet var jag finns."

Jag log, "det ska jag komma ihåg. Tack för allt."

"det var så lite så." svarade han med ett leende.

Jag vände mig om och lämnade honom. Framför mig hade jag nu en timmes promenad hem. Jag tog upp min mobil ur fickan som varit avstängd under natten. Genast bombaderades jag av meddelanden och missade samtal. Allihop från Justin. 
Han verkade allvarligt orolig, så jag bestämde mig för att svara honom.


Justin: Mel, svara! Vad har hänt?

Snabbt knappade jag in ett svar.

Jag mår bra.

Först tvekade jag med att skicka meddelandet, men jag insåg att han antaglien skulle tro att jag var död eller något om jag inte svarade, så jag tryckte på skicka.

Det hade nog inte ens gått en minut innan det började ringa i min mobil. På displayen visades ett enda namn, Justin.

"hallå?" sa jag.

"Herregud, Mel. Var är du? Du har inte svarat när jag ringt eller smsat. Fattar du hur orolig jag varit?!" Hans röst skar genom telefonen.

"jag är okej."

Jag kunde höra hur han andades ut lättat, "var har du varit?"

"jag har varit hos en kompis..Typ." svarade jag.

"vem?"

"Men Justin, lägg av. Du behöver inte veta var jag är och vad jag gör exakt hela tiden!" röt jag, lite väl argsint.

Han muttrade, "jag var orolig för dig, fattar du väl. Du kunde åtminstone svarat när jag ringde! Jag trodde du var kidnappad eller något."

"Ja, det borde du veta, du som kan så mycket om brott!" sköt jag tillbaka och lade på.


När jag kom runt kröken och gick in på min tomt såg jag en figur som satt på verandan med huvudet i händerna. Han såg bekymrad ut. När jag såg att det var Justin backade jag några steg för att komma därifrån, men han hörde gruset under mina fötter.

Han såg upp och mötte min nästan skräckslagna blick, ”Mel, vänta.”

Jag fortsatte backa och snodde snabbt om och sprang iväg. Jag sprang så fort jag kunde, vinden ven genom mina öron. Jag var inte redo att prata med honom än.

Justin sprang efter mig, och han var snabbare. Även om jag inte såg mig om hörde jag hur han kom närmare och närmare mig.

Till slut var han ifatt mig och tog tag i min arm för att jag skulle stanna och lyckades. Jag försökte dra mig ur hans grepp, men han var för stark.

”släpp mig, Justin.”

Han skakade på huvudet, ”berätta vad som är fel.”

Det var tyst en lång stund, jag såg bort och skakade på huvudet medan jag log nervöst, och han såg på mig och väntade på att jag skulle svara.

Jag vände mig mot honom, ”släpp mig då.”

Han gjorde som jag sa, och i ett enda svep flydde jag ifrån honom. Men efter bara några steg kände jag två händer runt mina armar som drog mig tillbaka. Justin höll mig tätt intill sig med händerna på mina höfter.

”berätta vad det är. Nu.”

Jag suckade och gav upp, ”jag vet.” sa jag.

Justin såg förvånat på mig, ”vet vadå?”

”om det du inte har berättat för mig. Jag vet om det.”



Okej, detta var ett rätt..Extremt kapitel om man säger så.
Vem skulle liksom följa med en främling hem? Och Mel överreagerar lite, men det är sån hon är. Hoppas ni gillar det i alla fall!

Och tack för alla kommentarer, you mean the world to me. 
Kommentera.

whenever you need me - kapitel 14

"Har du inte bytt om än?" frågade jag och stirrade in i väggen.
"jo" viskade han i mitt öra.
Jag vände mig chockat om och såg Justin i endast min fars byxor och en otroligt välbyggd mage.
"hej" sa han med ett leende.
Jag kunde inte svara, utan var helt överväldigad över hans snygga mage. Det är pinsamt, men jag trodde inte att han hade magmuskler som de han verkligen hade.
"så du gillar vad du ser?" frågade han och såg ner på sina magmuskler.
Jag nickade långsamt och lyckades nu slita blicken från hans mage och mötte hans blick istället.
Justin kom närmare och närmare mig, Nu var han bara några centimeter ifrån mig, men jag höll blicken stadigt i hans vackra bruna ögon.
"jag gillar dig, Mel. Mer som en vän." viskade han.
"då har vi samma känslor." viskade jag tillbaka, och jag hann se ett leende innan hans läppar pressades mot mina.






Justin's Perspektiv:

"bro, vet du var Mel har extratäcken och sånt? Stormen är för hård för att ta sig hem i."
Det var Chaz som kom upp till Melanie's föräldrars sovrum och frågade. Jag och Mel hade somnat i deras säng, och Mel låg fortfarande och andades djupt i min famn.
"nej. Ska jag väcka henne?" frågade jag.
Chaz såg på Mel, "det behövs inte. Men om du kan hjälpa oss att leta efter det vore det bra."
Jag släppte långsamt omfamningen om Melanie och försökte själv ta mig ur hennes grepp, men förgäves. Hon slutade andas djupt och öppnade ögonen. Jag reste mig upp och såg på henne med ett leende.
"somna du om, jag ska hjälpa de andra leta upp övernattningssaker."
Mel satte sig upp i sängen, "jag hjälper er. Varför behöver ni dem förresten?"
"titta ut."
Hon gjorde som jag sa och gick fram till det stora fönstret. Utanför piskade regnet mot glasrutan och det blåste så att träden knakade.
Utan ett ord vände hon och gick till en garderob ute i korridoren där det fanns madrasser, täcken och kuddar.
"ta vad ni behöver."
Genast roffade de åt sig de tre madrasserna som fanns, och kvar blev jag.
Jag suckade ljudligt, "då får jag väl sova på golvet."
"jag vet ett annat ställe du kan sova på", svarade Melanie med en blinkning.


Melanie's Perspektiv:

"Mel..Vakna."
Långsamt öppnade jag ögonen och möttes av Justin's nyvakna blick. Hans hår var rufsigt och han hade inte någon tröja på sig.
"god morgon", svarade jag.
"jag är hungrig" sa Justin med ett leende.
Jag satte mig upp i sängen och såg irriterat på honom, "och du väckte mig för det?!"
Han satte sig upp bredvid mig, "förlåt."
Det var omöjligt att bli sur på honom när han hade det där leendet fastklistrat på läpparna, och ännu svårare när han nu kysste mig med passion. Min ilska försvann nästan direkt, och jag smälte som choklad en varm sommardag i hans famn.
"så, våfflor?" frågade han glatt.
Jag ryckte på axlarna, "visst."
Vi gick ner för trappan och fick se Chloe, Chaz och Ryan ligga utspridda sovandes på vardagsrumsgolvet på varsin madrass.
"väck dem så börjar jag på våfflorna", sa jag tyst till Justin och nickade mot de tre.
Efter några minuter kom Justin in i köket med de andra i släptåg. De såg ut som om de fortfarande sov.
"godmorgon!" sa jag.
"så..Ni två asså?" frågade Ryan och pekade på mig och Justin.
Jag vände en våffla så det fräste till i stekpannan. Annars var det knäpptyst. Jag kunde till och med höra Chloe's andetag på andra sidan rummet. jag vände mig om och såg på Justin. Han mötte min blick innan han såg på Ryan igen och nickade med ett brett leende.
"grattis bro!" sa Ryan och bröt tystnaden och kramade om Justin. Chaz gjorde likadant, och Chloe kom fram till mig.
"du berättar exakt allt sedan. Okej?" viskade hon i mitt öra.
Jag log och nickade tillbaka.

Justin Bieber - Down To Earth (listen while reading)

"Har du fler låtar som du gjort i hemlighet?"
Jag och Justin satt på hans rum, han med en gitarr i handen och jag med notpappret. Han spelade och sjöng, och jag höll upp pappret för att han skulle se vilka ackord han skulle ta, även om han visste de utantill och inte tittade på det en enda gång.
"faktum är att..Jag har en till."
Justin gick bort till sitt skrivbord och tog ut något från den tredje lådan och gav det till mig.
"Down to earth", läste jag högt för mig själv. Jag såg upp på honom, "spela den."
Han svarade inte, utan drog det första ackordet på gitarren och började sedan sjunga.


No one has a solid answer,
but just walking in the dark
and you can see the look on my face it just tears me apart
So we'll fight, trough the hurt,
and we'll cry and cry and cry.
Then we'll live, and we'll learn
And we'll try, and try, and try
So it's up to you, and it's up to me
That we meet on our way back down to earth.


"Du borde få skivkontrakt, Justin." sa jag.
Han log det där nervösa, men samtidigt charmiga leendet, "jag vet inte, jag.."
Jag avbröt honom, "det är värt ett försök."
"Kanske det."
"När skrev du detta?" frågade jag.
"När min pappa gifte om sig, det var då jag önskade att han var med mig och mamma istället."
Jag kramade om honom, "du är riktigt duktig, Justin."
"tack."
Jag lutade mig mot väggen där jag satt i sängen och Justin kom och satte sig bredvid mig. Han såg på mig med sina hasselbruna ögon, som var helt omöjliga att motstå.
Justin närmade sig mig och krashade sina läppar mot mina. Mitt ansikte höll han i sina händer och jag lade mina armar om hans nacke. Jag satte mig ovanpå honom så att det skulle bli lättare att kyssa honom. Hans händer vandrade ner mot min höft och stannade där.
"du är riktigt snygg, Mel" sa Justin mellan kyssarna. Jag kände kinderna blossa upp och bli röda av rodnad, men jag struntade i det och kysste honom hårdare.
Efter att ha kysst honom ett tag till satte jag bredvid honom igen. Justin gav mig en snabb puss på kinden innan han reste sig upp, "jag är strax tillbaka."
Jag nickade och log, och snart var han utom synhåll.



"Men kan du komma hit då?" frågade Chloe i andra änden av telefonen.
"Visst, jag ska bara klä på mig."
Chloe hade sagt att det var något viktigt hon ville berätta för mig. Jag visste inte vad det var för något, men hon lät inte glad. Imorse hade jag vaknat i Justin's säng efter att ha somnat där till hans lugnande gitarrspelande igårkväll. Han är en naturbegåvning på allt som innehåller musik.
Jag tog på mig en grå kofta och jeans innan jag lämnade huset och låste efter mig. Det var bara en tio minuters lång promenad bort till Chloe's hus som låg i utkanten av Stratford.
När jag kom dit öppnade hennes bror dörren.
"hej Mel!" sa han.
"Hej Jamie" svarade jag och blev insläppt i huset. Jamie gick tillbaka till soffan där han satt och spelade tv-spel.
"Chloe är där uppe." berättade han utan att slita blicken från tv-skärmen. Jag tackade och tassade upp för trappan. Chloe's rum låg längst bort i huset, men det var också det största och hade en balkong. Solnedgången var underbar därifrån. Utan att knacka öppnade jag dörren och fick se Chloe sitta ute på sin balkong med datorn på bordet framför sig. Vårsolen sken och altandörren stod på glänt.
Jag öppnade altandörren av glas och Chloe vände sig om.
"åh. Hej Melanie."
Chloe använde aldrig hela mitt namn vid tilltal, något var fel.
"vad är det?" frågade jag och slog mig ner på stolen bredvid henne.
Utan ett ord klickade hon sig fram till Facebook och bad mig logga in.
"hur längesedan var det du var inne?" frågade Chloe.
Jag funderade, "sedan jag ändrade relationsstatus. Igår morse."
"är du säker på att du vill se?" frågade hon.
Jag såg på henne och bet mig i läppen, "vad är det som har hänt?"
"logga bara in." svarade hon.
Jag gjorde som hon sa. Långsamt rörde jag musen och tryckte på "logga in" knappen. När sidan hade laddat klart hade jag minst tio nya händelser. Jag såg på Chloe, och hon nickade åt mig att fortsätta.
"Chaz Somers och 9 andra vänner har kommenterat dina relationsstatus", läste jag högt.
"bara klicka!" utbrast Chloe.
Jag klickade och kom fram till sidan, Melanie Johnson har ett förhållande med Justin Bieber.
I början av kommentarena stod det bara gratulationer och lyckönskningar, men sedan kom de elaka kommentarerna.
Det började med saker som 'haha' och 'seriöst?', men med tiden som jag scrollade ner började dem bli grövre. 'den nya och the bad guy' var kommentaren som hade fått mest likes.
Statusens kommentarer fortsatte i sarkastiska 'lycka till' och i slutet hade Chaz kommenterat 'lägg av. De älskar varandra, så låt dem.'
Jag var helt stum. Om och om igen läste jag alla kommentarerna, men kunde inte förstå vad alla hade emot mig och Justin. Mina ögon började fyllas med tårar, vad hade jag gjort för att alla skulle hata mig?
"varför är Justin 'the bad guy'?" frågade jag utan att artikulera med läpparna.
"jag trodde du visste det?" svarade Chloe förvånad.
"det gjorde jag inte."
"För några år sedan, när Justin inte mådde så bra och han pappa precis gift om sig, började han umgås med fel umgänge, om man säger så. Detta umgänget drack, rökte och höll på med andra olagliga saker. Justin mådde inte bra, och ville inte hänga med sina gamla vänner. Så han sökte sig till dessa som tog emot honom med öppna armar."
"vad gjorde han för olagliga saker?" frågade jag.
Chloe såg ut över utsikten framför balkongen och kisade mot solen, "han gjorde inbrott och stal."
"men, om alla vet om det, varför berättar de inte för polisen?"
Hon såg på mig, "det har dem ju. Justin satt på en ungdomsanstalt i ett halvår."
"oj. Varför berättade han inte det för mig?" När jag insåg att jag sagt meningen högt, och inte bara tänkt den så var det för sent.
"Han skäms ju."
"det förstås."
Jag visste inte vad jag skulle säga, att Justin hade varit kriminell och suttit inne verkade helt ologiskt enligt mig. Men samtidigt hade jag bara känt honom några månader, och visste egentligen ingenting om hans barndom. Vissa personer väljer att hålla jobbiga saker inom sig och vissa vill bara släppa ut det.
"tycker du jag ska fråga honom om det?" frågade jag.
Chloe tänkte noga igenom sitt svar, "välj rätt tillfälle bara."

Äntligen börjar Mel & Justin komma närmare varandra! Ni har bett om det länge nu, så here you go!
Hoppas ni ser den lilla ironin i uttrycket "jag smälte som choklad en varm sommardag".

Och om slutet, ni ville ha drama - så drama får ni! Lite Jason McCann - stil över det hela. ;)

Men nu vill jag höra era åsikter! Kommentera.
Och kommentera gärna inlägget nedan om ni har några bra idéer.

idétorka.

Sitter just nu och håller på med nästa kapitel, och jag har kommit en bit men börjar få slut på idéer.
Så, det är ju inte bara jag som ska bestämma här, ni får också komma med idéer!
Vad vill ni ska hända?

Fick också en kommentar om att jag skrev dåliga kapitel, och jag kan faktiskt säga att jag förstår dig. Lång väntan mellan dem gör det tråkigare, och det är ju så klart inte lika roligt att läsa om en tjejs liv när ni vill läsa om Justin! Men nu börjar det äntligen komma igång, och jag ska lägga betydligt mycket mer tid på novellen framöver.
Tack.
Kom nu med en massa idéer till mig!


whenever you need me - kapitel 13

När jag kommit fram till mitt skåp och slagit in koden öppnade sig skåpet av sig själv. Eller smällde upp är nog ett mer passande ord. Jag blev så chockad att jag hoppade bakåt snabbt.
Inuti skåpet satt Justin flinandes. Han klättrade ur skåpet och höll på att skratta ihjäl sig. Jag andades häftigt och höll handen för hjärtat.
"gör aldrig så igen. Jag trodde du var död!" utropade jag.
"April april!" skrek Justin skrattandes, och de andra som kommit fram skrattade också.
"ni.." väste jag.
"Att du gick på den!" skrattade Ryan, "gå i sömnen och falla ut genom ett fönster! Vem gör det?"
Jag började också skratta, "man vet aldrig vad han gör." svarade jag och pekade på Justin.
"hur visste ni att jag var så lättlurad?" frågade jag, men kom på det så snart jag ställt frågan.
"tjugo frågor." sa jag och Justin samtidigt.



Fredagen fortsatte med en massa skämt och skojerier. Något jag inte uppskattade när jag var offret, men älskade när det var någon annan som blev utsatt.
"nu är det bara några timmar kvar tills det är lov", sa Chloe till mig medan vi gick genom skolans korridorer.
"jag vet. Vad ska vi göra ikväll?"
Chloe suckade samtidigt som hon tänkte, "det är ingenting som händer. Men vi kan kanske hitta på något."
"låter kul." Jag stannade utanför min klassrumsdörr och Chloe fortsatte gå, "vi ses sen!" ropade jag efter henne och gick in till min näst sista lektion.


När jag äntligen kommit hem från skolan efter vad som känts som en evighet slängde jag mig på soffan. Den sista lektionen, som var matte, hade inte gått att koncentrera sig på. I princip alla sneglade på klockan som hängde på väggen var femte sekund. När skolklockan äntligen ringde rusade alla ut ur klassrummet på mindre än trettio sekunder. Men nu var jag hemma med en hel veckas ledighet som skulle spenderas varsamt.
Jag gick in i köket och bredde mig en macka innan jag gick ut i solskenet med en bra bok. Det var först nu man kände att våren var här och sommaren var påväg.

"Melanie?"
Jag kände att någon skakade lätt på min ena axel. Jag rätade mig i solstolen jag satt i och kisade för att se min mamma.
"Jag och din pappa åker nu, försök att inte ha för tråkigt", berättade hon.
Jag nickade långsamt, "var är Max och William?"
Hon var redan på väg in i huset igen, "pappa lämnar dem hos farmor och farfar borta i Detroit." Sedan kollade hon på sin klocka, "han borde vara tillbaka snart."
Mamma och pappa skulle åka till New York i fyra nätter, och ville inte ha med mig, Willam och Max. Jag hade såklart vägrat att bo hos farmor och farfar, men mina brödrar ville det jättegärna. Just därför kör min pappa dem i en tre timmars lång bilresa ända till Detroit i USA. Det betyder ett helt tomt hus för mig själv, något som jag både såg fram emot och ville glömma.
"åh, just det. Chloe är här."
Jag såg mig om och mötte mammas huvud som stack ut genom altandörren. Jag nickade och reste mig upp ur den bekväma solstolen. Medan jag gick genom huset skymtade jag den digitala klockan som var inbyggd i vår ugn. Den stod på 17.46. Var klockan verkligen så mycket? Hur länge hade jag sovit egentligen..
Jag mötte Chloe i hallen, som var i full sjå med att knyta upp sina sneakers.
"hej", sa jag.
"hej! jag tänkte bara att du inte ville vara ensam hemma, tänkte jag rätt?" svarade hon och gav mig ett leende.
Jag log tacksamt, "du läste mina tankar."
Just då öppnades dörren och pappa klev in i huset, "hej! Deborah, ska vi åka nu?"
Min mamma kom nerspringandes för trappan med den sista väskan, "ja. Ha det så kul nu här hemma. Ha inte sönder något bara." Hon kramade om mig innan hon tog en resväska och släpade med sig den till bilen.
"Vi ses på tisdag."
Pappa kramade om mig och snart var han också borta.
"så..hade du tänkt att vi ska äta middag någon gång, eller ska jag behöva fråga?" frågade Chloe. Hon var alltid lika ohövlig när hon var hungrig, så det är bara något man får stå ut med.
"Vi har kyckling i frysen, vill du ha?"
Hon svarade inte, utan gick direkt in i köket och öppnade frysen för att ta ut kycklingen.
"kan man tina den i micron?"
Jag nickade medan jag tog ut pasta och sallad. Chloe ryckte ut kycklinglåren och lade dem på en tallrik innan hon lade in dem i microvågsugnen. Hennes mobil började ringa, den där vanliga iphone-signalen som man hör överallt med ett gitarr riff.
Hon såg på displayen innan hon gick ut ur köket, "håll koll på kycklingen är du snäll." Sedan tryckte hon på svara, och det sista jag hörde innan hon var för långt borta var, "hej det är Chloe"
När micron pep och berättade att kycklingen var tinad tog jag snabbt ut dem och lade de i stekpannan.
Inte förräns jag nästan var helt klar och dukat allt kom Chloe tillbaka.
"vem var det?" frågade jag.
"Ryan", svarade hon kort. "Är maten klar snart?"
Jag log, "två minuter."



När vi hade ätit tog Chloe på sig bördan att duka av och sätta in allt i diskmaskinen. Då tog jag chansen att fråga, "vad ville Ryan?"
"se vad vi skulle göra ikväll. Eller nja, Justin ville nog veta vad du skulle göra. Ryan ringde för att avleda det uppenbara", svarade hon och sköljde ur ett glas.
"och?" frågade jag och bad henne fortsätta.
"just det! de kommer hit typ..när som helst."
Jag kunde inte hjälpa att gapa, "Chloe! Kan du säga sådana saker i förväg tack?!"
"Jag glömde berätta, all mat såg så god ut när jag kom tillbaka.." ursäktade hon sig och gav mig ett leende. Jag log snabbt tillbaka innan jag försvann upp för trappan till mitt rum, som för övrigt såg ut som om en orkan precis dragit förbi. Så snabbt jag kunde ilade jag runt och slängde in använda kläder i min garderob och rättade till mitt täcke. När det såg någorlunda ut luktade jag på min tröja. Något jag ångrar, för den luktade svett. Jag drog den över huvudet och öppnade garderobsdörrarna kvickt.
Snart såg jag en korallblå, trekvartsärmad tight tröja på tredje hyllan. Perfekt, tänkte jag och drog den över huvudet.
När jag kom ner igen var Chloe klar med att duka av och stod nu vid ett glänsande, nytorkat köksbord.
"och vad gjorde du där uppe?"
"fixade mitt rum lite, bara. Och bytte om."
Chloe log, hon visste exakt varför jag gjort det, så hon yttrade sig inte. Sanningen var att jag verkligen gillade Justin, mer än som en vän. Efter några månader här har jag hunnit lära känna honom och inse vilken underbar person han verkligen är.
knack. knack.
Jag och Chloe såg på varandra och log, sedan gick jag mot dörren, och Chloe stannade lite längre bak.
"hej killar!" sa jag när jag öppnade dörren.
"Jag har film", sa Chaz.
"och jag har chips", sa Ryan.
Jag log, "perfekt. Sätt igång filmen så fixar jag resten. Chloe, kom."
Justin, Chaz och Ryan gick in i vardagsrummet för att rigga filmen och jag och Chloe gick in i köket.
"Kan du ta fram en coca cola?" frågade jag medan jag stod på tå för att nå upp till skålarna på översta kökshyllan.
"behöver du hjälp?"
En stadig hand höll mig om höfterna när jag förgäves försökte nå skålen och jag vände mig mot Justin.
"ja tack."
Han log sympatiskt och tog enkelt ner skålen.
"hallå! vi startar filmen nu!"
Jag slet ögonkontaken från Justin, "kommer!" Jag tog skålen med chips och gick in till de andra som redan satt uppradade i soffan.


"gud vad det blåser!" utbrast Chloe när den andra filmen tagit slut. Alla såg ut genom fönstret där träden stod snea och trädgårdsstolar åkt ut på gräsmattan.
"det blir nog storm inatt", sa Ryan.
Då såg jag att parasollet som stått uppfällt nu höll på att flyga fram över gräsmattan, "jag måste ta in den. Kommer snart. Börja nästa film utan mig."
När jag kommit ut på altanen kände jag regnet piska mig hårt i ansiktet. Löv och grenar flög överallt och jag kämpade i motvind för att ta mig fram till det nu söndriga parasollet.
"Mel, vänta!" hörde jag en röst bakom mig. Justin. Han kom springandes mot mig med armen framför ansiktet. "det är för farligt här ute, kom in igen."
Jag vägrade, "jag måste fixa detta."
Utan att lyssna på vad Justin hade att säga fortsatte jag med nästa försök i att fälla ihop parasollet. Omöjligt.
"Om jag hjälper dig med denna, kommer du in igen då?"
Justin fick nästan skrika för att jag skulle höra honom i denna blåsten, så jag nickade som svar. Då tog han tag i ena änden och drog med sig den över gräsmattan. Jag greppade några trädgårdsstolar och gick så snabbt jag kunde efter Justin.
"kom nu." sa han när vi ställt alla saker som varit på vift tillrätta. Jag tog hans hand och gick in i huset igen. Det var inte förrän vi kom in igen jag kände hur kallt det verkligen var där ute. Jag stod och huttrade och höll armarna runt min egen kropp för att värma mig så gott det gick.
"du behöver nya kläder, Mel. Du är ju helt iskall."
Jag kunde inte svara, men mina hackande tänder sa nog en hel del. Justin greppade min midja och ledde mig uppför trappan upp till mitt eget rum. Jag satte mig på sängen och såg på medan han gick igenom min garderob efter några nya kläder för mig att ha på mig.
"här." sa han till sist och slängde en YMCMB tröja och ett par mjukisbyxor till mig.
"v-v-änd dig om." fick jag ur mig.
Justin flinade, men gjorde som jag sa och vände ryggen till. Jag drog av mig tröjan och satte på mig den stora tjocktröjan istället.
"du är ju också helt dyngsur." sa jag till Justin.
Han ryckte bara på axlarna, "det är inte så farligt."
"Jo det är det." sa jag och tog hans hand. "du får låna min pappas kläder."
Justin lutade sig mot väggen i mina föräldrars sovrum och iakttog mig medan jag gick igenom vad min pappa hade för kläder som skulle kunna tänkas passa Justin. Han fick nöja sig med en rätt så stor hoodtröja och ännu större byxor.
"nu får du vända dig om." sa Justin med ett leende på läpparna.
Jag suckade och log, och satte mig på sängen med ryggen mot honom.
Flera minuter gick, och Justin verkade fortfarande inte vara klar.
"Har du inte bytt om än?" frågade jag och stirrade in i väggen.
"jo" viskade han i mitt öra.
Jag vände mig chockat om och såg Justin i endast min fars byxor och en otroligt välbyggd mage.
"hej" sa han med ett leende.
Jag kunde inte svara, utan var helt överväldigad över hans snygga mage. Det är pinsamt, men jag trodde inte att han hade magmuskler som de han verkligen hade.
"så du gillar vad du ser?" frågade han och såg ner på sina magmuskler.
Jag nickade långsamt och lyckades nu slita blicken från hans mage och mötte hans blick istället.
Justin kom närmare och närmare mig, Nu var han bara några centimeter ifrån mig, men jag höll blicken stadigt i hans vackra bruna ögon.
"jag gillar dig, Mel. Mer som en vän." viskade han.
"då har vi samma känslor." viskade jag tillbaka, och jag hann se ett leende innan hans läppar pressades mot mina.




Nu vill jag höra vad ni tycker! Kommentera mera!

10 kommentarer så kommer nästa på måndag.
/e.